BEAVATKOZÁSOK

Fogékszerek felhelyezése

Orvosilag bevizsgált fogékszerek: kristályüveg (cirkónium), arany, ezüst, nemesfém és ezek kombinációi


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Fogékszerek felhelyezése 1.kep
Hiába, nincs új a nap alatt. Manapság szerte a világon egyre többen viselnek különféle testékszereket, és, míg pár éve még megbotránkoztak rajta az emberek, ma már egyre elfogadottabbá válik viselésük. Pedig a testdíszítés ilyen módja – akárcsak a tetoválás - egyáltalán nem az újkor vívmánya. Már az ókori Egyiptomban is előszeretettel viseltek különféle ábrákat és ékszereket testükön a tehetősebb polgárok.

Akárcsak az ókori leletekből, úgy a mai trendekből is látszik, szinte nincs olyan testrészünk, aminek a díszítése megoldhatatlan lenne. Nem csoda tehát, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a fogékszerek is. Néhány éve esti készülődés közben egy fogorvosnak támadt egy ötlete, és egy pici kristályt fogorvosi kötőanyaggal a fogára ragasztott. Ez adta az alapötletét a pár év elteltével piacra dobott első fogékszereknek, melyek Európa szerte nagy sikert arattak, és több népszerű női magazin, többek közt az Elle és a Cosmopolitan tetszését is elnyerték. Ma már világszerte elterjedtek az apró, különféle színű, kristályüveg (cirkónium), vagy arany, ezüst illetve fehérarany, nemesfém és kő kombinációjú, változatos formájú, orvosilag bevizsgált fogékszerek.
Főként hölgyek teszik egyedivé mosolyukat ilyen kis díszekkel, melyeket általában a felső metszőfogakra, vagy a szemfogakra helyeznek. Bár tartósabb lenne fúrt lyukba rögzíteni a követ, mégis a legtöbb fogorvos természetesen úgy gondolja, hogy nagy felelőtlenség az egészséges fog megfúrása egy ékszer felhelyezése miatt. Így a közhiedelemmel ellentétben a fogékszer a fogászat más területein is használt ragasztóval egyszerűen, gyorsan és fájdalommentesen kerül a fogzománcra.
Függően a páciens táplálkozási szokásaitól, valamint az esetleges harapási rendellenességeitől, a kövek akár évekig is a helyükön maradhatnak. Ha azonban hamarabb szeretne megválni tőlük viselőjük, vagy másikra cserélné azokat, az ékszerek a fogzománc károsítása nélkül eltávolíthatóak.
Viselésük megfelelő szájhigiénia mellett teljesen problémamentes, nem roncsolják a fogakat, nem színezik el azokat, és sem az evésben, sem az ivásban nem jelentenek zavaró tényezőt.

Fontos azonban leszögezni, hogy a fogékszerek felhelyezése előtt meg kell vizsgálni, milyen állapotban vannak azok a fogak, melyeket díszíteni szeretnénk. Egészségesek, szabályosak, ápoltak-e? Hiszen ahhoz, hogy a kívánt esztétikai élményt érjük el, elengedhetetlen, hogy az ékszer szép fogat díszítsen.

Ami pedig még ennél is sokkal fontosabb, az a megfelelő napi szájápolás. Ugyanis tudni kell, hogy a fogékszer és a fog között marad egy pici rész, ahol akár elindulhat a terület szuvasodása is, ha nem ápoljuk megfelelően fogainkat. Minimum naponta kétszer, reggel-este mossunk fogat, használjunk fogselymet, járjunk rendszeresen fogorvoshoz felülvizsgálatra, és fogkő-eltávolításra!
Ha mindezekre figyelünk, és betartjuk a szabályokat, úgy a fogaink díszítésének csak fantáziánk szabhat határt.

Időtartam:15-20 perc
Mellékhatás, szövődmény:Nincs, teljesen fájdalommentes eljrárás.
Ellenjavallat, kockázat:Egészségtelen, fogköves, szuvas, szabálytalan fogazat.
Eredmény:A fogékszerek felhelyezése után már azonnal tapasztalható az eredmény, a látványosan csillogó, egyedi fogazat.


© 2010 szepsegbroker.hu | Fogékszerek felhelyezése
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. TTimi   November 10, 2015
Sajnos az adatbázisban nem találtam fogékszerek felhelyezésével foglalkozó szakembert. Szerencsére máshol sikerült találnom olyan fogászatot, ahol foglalkoznak ezzel. Megosztom, hátha másnak is segítségére lehet: http://dent-inn.hu/kezeleseink/
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink