BEAVATKOZÁSOK

Fokozott hónalji izzadás megszüntetése botulinos injekcióval

Fokozott hónalji izzadás, Hiperhidrózis


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 9 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Fokozott hónalji izzadás megszüntetése botulinos injekcióval 1.kep
Fokozott verejtékezés, izzadás (hiperhidrózis) észlelhető a normál súlyú embereknél stressz, szorongás, félelem hatására és a trópusi klímához való alkalmazkodáskor, vagy kövér embereknél általános élethelyzetekben is. De különböző betegségek (lázas állapotok, vércukorszint-csökkenés, pajzsmirigy fokozott működése, idegrendszeri kórképek ) tüneteként is jelentkezhet a fokozott izzadás. Az érzelmek által kiváltott verejtékezés lényegesen különbözik a fizikai erőkifejtés hatására bekövetkezett izzadástól. Ilyenkor leginkább a homlok, a hónalj, a tenyér és a talp verejtékezik, jóval erőteljesebb mértékben, illetve a szaga is erősebb.

Fokozott hónalji izzadás megszüntetése botulinos injekcióval 2.kep
A kórosan fokozott hónalji izzadás oka az ekrin verejtékmirigyek stressz hatására bekövetkező verejték elválasztása. Ez a testnedv a hajlatot nedvesen tartja, mialatt kedvez a baktériumok, gombák elszaporodásának. A hónaljban megjelenő bűzös verejték akár egyéb bőrbetegséget, pl. ekcéma is okozhat. Az izzadtság bűzös szagát elsősorban az apokrin verejték bomlástermékei okozzák. Az igen erős, szúró, kellemetlen szagú hónalji izzadás az érintett személynél komoly pszichés problémákhoz is vezethet: beilleszkedési zavarok, elszigetelődés, depresszió.

A kórosan fokozott izzadás megszüntetése:• A dezodornak nevezett termékek csak a verejtéket bontó baktériumokra hatnak, mialatt a bomló verejték kellemetlen szagát semlegesítik, illetve elfedik, tehát az izzadást nem csökkentik.

• A helyi izzadás gátló szerek (pl. aluminum chloride hexahydrate) a verejtékmirigyek kivezető csövénél hatnak, s ezzel átmenetileg csökkentik a verejték elválasztást. Azonban pórusösszehúzó hatásmechanizmusuk még nem teljesen tisztázott.

• Izzadást lehet csökkenteni gyógyteakeverékkel: csalánlevél, diólevél, izsópfű, tölgyfakéreg, zsurlófű és zsályalevél 1:1 arányú keverékének főzete.

• A fokozott izzadás enyhítésére különféle stresszoldó módszerek (autogén tréning, agykontrol, stb.) egyénenként eltérő mértékben hatékonyak lehetnek.

• A kórosan fokozott izzadás sebészi kezelése a hónalji verejtékmirigyek teljes kimetszése, amely komoly műtét. Részleges elroncsolásuk viszont nem hoz kellő eredményt.
Fokozott hónalji izzadás megszüntetése botulinos injekcióval 3.kep
• A helyi kezeléssel nem befolyásolható, kórosan fokozott hónalji izzadás megszüntetésére az injekciós botulinum toxin (botox-kezelés) hozott forradalmian hatékony eredményt. Az injekciót igen felszínesen adják a bőrbe, hónaljanként 10-15 pontot kezelnek vele, míg fájdalomcsillapításra nincs szükség a beavatkozás előtt. A kóros izzadás beadás utáni a 3. napon kezd csökkenni és 1 hét múlva teljesen megszűnik. A hónalji botulinos- kezelés hatástartama 9-12 hónapig is terjedhet. Amennyiben hatás gyengülni kezd, a botox injekciót megismételik.
Érdekes megfigyelés, hogy az ismételt botulinos-kezelés hatása általában jóval hosszabb ideig tart, és egyeseknél (a kezeltek kb. 25-30%-ánál) egyetlen botox injekció is tartós javulást eredményezhet.© 2010 szepsegbroker.hu | Fokozott hónalji izzadás megszüntetése botulinos injekcióval
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink