BEAVATKOZÁSOK

Fülkorrekció, fülplasztika

Előtte-utána Képgaléria lent


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 4 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


A fülkagylónk kb. 30 fokos szöget zár be a koponyánkkal. Ha ez a szög a 30 fokot meghaladja, már szembetűnő, elálló fülként jelenik meg számunkra. Az elváltozások általában örökletesek, és komoly lelki problémákat okozhatnak. A fülkagyló fejlődése az 5.-6. életév között döntően befejeződik. Ebben az életkorban már el lehet végeztetni a fülplasztikát, megelőzve ezzel a gyermek lelki sérüléseit. Azonban fontos, hogy a gyerek maga is akarja a plasztikai műtétet, ne csak a szülei.

A korrekció lehetséges idősebb életkorban is. Fülkorrekció javasolt bizonyos sérülések, fejlődési rendellenességek, daganatok miatti torzulások esetén is. A fülkorrekció alatt az alakváltozást okozó porc átalakításával, kisebbítésével a fülkagylót a koponyához közelítik. A korrekciót a fül hátsó felszínén ejtett bőrmetszésből végezik, elkerülve ezzel a fülkagyló elülső részének hegesedését.

A fülkorrekciós műtétre való alkalmasságot laboratóriumi vizsgálatokkal (vér-, vizelet) ellenőrzik. Altatás esetén a kivizsgálás részletesebb. Mint minden plasztikai sebészeti műtétnél, a fülkorrekció előtt és után is digitális fénykép-dokumentációt végeznek az eredmény bizonyságául.

Időtartam:Attól függően, hogy az alakítás a porc melyik és hány elemén szükséges, általában 40-60 percet vesz igénybe egy fülkorrekció.
Mellékhatás, szövődmény:Mint minden műtéti beavatkozás estén, itt is felléphet utóvérzés, esetleg fertőzés a vágás területén.
Ellenjavallat, kockázat:Egyén szövődmény, pl. gyulladás, ritkán fordulelő fülkorrekciót követően, amennyiben a páciens betartja az utasításokat.
Gyógyulás:Az új formát és helyzetet puha, nedves vattás kötéssel óvják meg. A fülkorrekció után 1 héttel távolítják el a körkörösen futó kötést a fejről és ezzel együtt történik a varratszedés is. Ezt követő napon lehet fejet mosni. kb. 4 héten át éjszakára javasolt a fülek fejpánttal való lekötése, elkerülve ezzel azok alvás alatti meggyűrődését, sérülését. 2 héttel a kötéslevétel után a sportolás megengedett, kivéve a fület is veszélyeztető sportokat, pl. birkózás, kontakt karate
Eredmény:A fülplasztika esztétikai eredménye végleges, mely a műtétet követő kb. negyedik héten láthatóvá válik. Tökéletes szimmetria nem mindig érhető el.
Érzéstelenítés:A fülkorrekció ambulánsan, általában helyi érzéstelenítésben és nyugtató injekció adása mellett teljesen fájdalommentesen elvégezhető a plasztika. Igény szerint lehetőség van a műtét altatásban történő elvégzésére is.
Ellátás:Ambulánsan, vagy 1 éjszakás megfigyeléssel.


© 2010 szepsegbroker.hu | Fülkorrekció, fülplasztika
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink