BEAVATKOZÁSOK

Gyermekbőrgyógyászat

Gyermekkori bőrbetegségek diagnosztizálása és kezelése: ekcéma, vírusos szemölcsök, uszodaszemölcsök, allergiás betegségek


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Vírusos szemölcsök a kézfejeken
Vírusos szemölcsök a kézfejeken

GyermekbőrgyógyászatA leggyakoribb, gyermekkorban előforduló bőrgyógyászati betegségek a gyermekkori ekcéma, vírusos szemölcsök, uszodaszemölcsök, allergiás betegségek.

Vírusos szemölcsök, uszodaszemölcsökA vírusos szemölcsöket a leggyakrabban a Humán papilloma vírus okozza. Leggyakrabban a kézen, lábon (főleg talpakon) és a genitáliákon alakul ki. A szurkált felszínű, tömött tapintatú, néha karfiolszerű fájdalmas növedéket érdemes minél hamarabb eltávolíttatni, hogy a fertőzés ne terjedjen szét.

Az ún. futószemölcs szintén vírusos eredetű, de laposabb és általában többszörös, mely főleg az arcot és a kézfejeket érinti.

Gyermekközösségekben közvetlen érintéssel, közös játékok használatával terjednek, de a talpi szemölcsök és az uszodaszemölcsök terjedésének kedvez a közös uszodák, zuhanyzók, edzőeszközök, közös törülközők és papucsok használata is.

A vírusos szemölcs kezelésére számos lehetőség adott:

- ecsetelés (keratolítikus szemölcs esetén)
- kyrosebészeti és elektrosebészeti módszerek alkalmazása
- súlyosabb esetekben, kiterjedt szemölcsökre gyógyszeres immunterápia is alkalmazható
- legkorszerűbb a lézeres eltávolítás

SzépségBróker tanácsa: a kikapparást, vagyis a vírusos szemölcsök Volkmann kanállal történő eltávolítását érdemes elkerülni kisgyermekek esetében, hisz ez a módszer fájdalommal és vérzéssel jár. Kérjen inkább modernebb, fájdalmatlan megoldást magánorvosától, vagy foduljon új orvostechnikai eszközökkel felszerelt orvosi centrumokhoz, klinikákhoz!

Ekcémás lábfej
Ekcémás lábfej

Gyermekkori ekcémaAz atópiás dermatitisz (atópiás ekcéma) viszketéssel, gyulladással, bőrszárazsággal járó krónikus bőrgyulladás, melyben az 5 év alatti gyermekek 10-15%-a érintett.

Kialakulásában az örökletes tényezők mellett a stressz, az immunrendszer elégtelen működése, és számos környezeti tényező (fertőző betegségek, tartósan száraz levegő, a passzív dohányzás, a légszennyezettség) is szerepet játszik.

Csecsemőkön az atópiás dermatitisz elsősorban az arcon, és a törzsön jelenik meg. Ugyanakkor gyakran láthatunk a hajas fejbőrön száraz, hámló, akár sárgás felrakódást is (koszmó).

1-3 éves kor körül a tünetek már inkább a testhajlatokban, a nyakon, az arcbőrön és a szemhéjakon jelennek meg.

Később a serdülőkori ekcéma is jellemzően a testhajlatokban, a tenyereken, talpakon jelentkezik, de gyakori az erősen viszkető, apró, vörös csomók kialakulása a végtagokon is.

A gyermekkori ekcéma terápiája hosszantartó, összetett feladat, így már a kezdeti tünetek észlelésekor ajánlott felkeresni egy bőrgyógyász szakorvost.

Gyermekbőrgyógyászat  3.kep

Allergiás betegségekAz allergia nem csak a felnőttek, hanem a gyermekek körében is egyre gyakoribb jelenség.
Az allergia a szervezet túlérzékenységi reakciója valamilyen idegen anyaggal (allergén) szemben. A gyermekkori allergia kialakulásában az örökletes tényezõk mellett szerepet játszhat még a csecsemőkori táplálás, a lakókörnyezet (főút közelsége, lakás higiéniája), a kozmetikumok, egyes gyógyszerek és a lelki hatások is.
Gyermekkorban gyakori a légúti allergia, az ételallergia, és a mesterséges színezékek és tartósítószerek által kiváltott allergia, melynek különböző megjelenési formái ismertek.
Az ételallergia vizsgálatról bővebben itt olvashat. >>

Időtartam:A gyermekbőrgyógyászati betegségtől, annak súlyosságától, a bőrkiterjedés mértékétől függően eltérő lehet. A kyro- és elektrosebészeti módszerek, a lézeres megoldás gyors és látványos eredményeket hoznak, a súlyosabb esetek gyógyszeres terápiája elhúzódhat.


© 2010 szepsegbroker.hu | Gyermekbőrgyógyászat
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink