BEAVATKOZÁSOK

Hajátültetés mikrograftokkal

Hajbeültetés, Hair trasplantation


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 2 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


A hajritkulás és a kopaszodás formája, mértéke egyénileg igen eltérő mértékű és kiterjedésű. Mégis az ún. férfias típusú kopaszodás (androgén alopécia)a leggyakoribb, amikor a kopaszodás a halántéktájon két oldalt kezdődik el az elülső hajvonal hátrahúzódásával, majd a forgótáji hajhiánnyal lassan találkozik a fejtetőn. Nőknél is előfordulhat ilyen típusú kopaszodás, ami a fejtetőn négyszög alakú ritkulást eredményez. Sajnos az androgén hajhullást külsőleges készítményekkel nem lehet érdemben befolyásolni. Az egyetlen természetes és végleges kezelési lehetőség a hajhelyreállító plasztikai sebészeti beavatkozás, melynek jelenleg a legkorszerűbb formája a hajátültetés follikuláris egységekkel, un. mikrograftos módszer.

Műtéti beavatkozás, gyógyszeres kezelés, betegség, baleset, égés stb. következtében is kialakulhat a kopaszság. Ezekben az esetekben is eredményesen elvégezhető a hajátültetés, sőt pótolható a hiányzó szemöldök és szempilla is.

Természetesen nem csak a teljes és a részleges kopaszság esetén ajánlott a hajátültetés, hanem azok számára is megoldást jelent ez a beavatkozás, akiket zavar ritka hajkoronájuk. Tehát ne várják meg a drasztikus hajhullásuk végeredményét, vagy az 50. életévük betöltését, hamarabb is visszafordítható a folyamat! A hajátültetéssel mindig lehetőség van arra, hogy szinten tartsák a fej hajas megjelenését, s kopaszságukat ne lehessen észlelni.

A mikrograft átültetésnél a tarkó dús hajterületéről metszenek ki egy vékony csíkot. A fejbőr sebének széleit összevarrják, így itt semmilyen hajhiány nem marad vissza, csak egy vékony hegvonal, ami a hajban később nem észrevehető. A kimetszett bőrcsík kb.500-1500 hajhagymát tartalmaz, amit nagyításban olyan apró darabokra vágnak, hogy csupán 1-4 hagyma marad egy-egy bőrdarabon, un. grafton. Ezek után előkészítik a kopasz bőrterületet, metszésekkel vagy lézerrel piciny (1-2 mm-es) befogadó lyukakat képeznek. Az átültetést az elülső hajzóna területén csak mikrograftokkal (1-2 hajhagyma/graft) végzik, a fejtetőn általában vegyesen (1-4 hajhagyma/graft) alkalmazzák őket. A beültetett graftok mellett hegesedés nem látszik, a hajnövekedés iránya és a módja a megfelelő technika alkalmazása mellett természetes lesz. Egy műtétnél a befogadó hely kiterjedtsége és az adóhely kapacitása határozza meg a beültethető graftok mennyiségét. Esetenként 500 -2000 graftot ültetnek át egyszerre, szükség illetve lehetőség szerint azonban többet is. Elhelyezésük elszórtan történik, ami hozzájárul a természetes hatás biztosításához. A megfelelő hajsűrűség eléréséhez legkorábban 6-8 hónap múlva, a hajátültetés megismétlése válhat szükségessé.

Időtartam:3-5 óra, függ az álültetendő mikrograftok számától és a beültentendő terület nagyságától.
Mellékhatás, szövődmény:A hajátültetés után fájdalom nincs, a kimetszés helyén enyhe feszülés észlehető, amely folyamatosan csökken, majd megszűnik.
Ellenjavallat, kockázat:A hajátültetés műtéti beavatkozás, és így járhat szövődményekkel. Ezek előfordulása azonban ritka. Ez elsősorban a gyulladásos jellegű elváltozásokra vonatkozik és köszönhető a hajas fejbőr rendkívül jó vérellátásának. A graftok elhalása, megtapadás elmaradása megfelelő kíméletes és kidolgozott technika alkalmazása mellett teljes mértékben elkerülhető. Szintén rendkívül fontos az elülső hajvonal természetes hatásának kialakítása, melyhez szükség van az operáló orvos megfelelő szintű felkészültségére is.
Gyógyulás:A beültetés után turbánkötést helyeznek fel a fejre 1-2 napig. Hajmosás csak 6 nap után lehetséges, és szükséges is az első két hétben naponta, óvatosan. A hajhagymák regenerációja az átültetés után általában kb. 2 -3 hónapot vesz igénybe, ezután kezd el növekedni a hajszál. Majd havonta kb. 1 cm-t nő és minden tulajdonságában megfelel az eredeti helyén nőttnek. Tehát majd ugyanúgy lehet mosni, festeni és vágni.
Eredmény:Az átültetett hajhagymák 80-98% -nak (az ígért % plasztikai sebészenként eltérő) megtapadása garantálható megfelelő technika alkalmazása mellett. Az eredmény tartós, mivel a tarkó területéről származó hajhagymák hormonális érzékenysége kisebb, mint az elülső hagymáké. Ezeket az átültetett szálakat a további kopaszodás nem érinti.
Érzéstelenítés:A hajátültetés procedúráját helyi érzéstelenítésben végezik, amely rövid ideig, csekély fájdalommal illetve kellemetlenséggel jár együtt, de ezzel a műtét teljes időtartamára tökéletesen lehet biztosítani a fájdalommentességet.
Ellátás:A hajátültetés ambulánsan történik.


© 2010 szepsegbroker.hu | Hajátültetés mikrograftokkal
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink