BEAVATKOZÁSOK

Hasplasztika utáni gyógytorna
Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Hasplasztika utáni gyógytorna 1.kep

Hasplasztika, mint nagy műtétMint minden nagyobb műtét után ebben az esetben is gondolni kell a regeneráció és mielőbbi rehabilitáció lehetőségeire. Nem mindegy, hogy mennyi idő alatt gyógyulnak be a sebek, kapja vissza a Páciens a régi-új életét!

A gyógytornával gyorsabban áll vissza a hasplasztika után a terhelhetőség, elkerülhetőek a letapadások, a hegek gyorsabb gyógyulása és a fájdalom mielőbbi múlása is igen pozitív szempont!

Hasplasztika a következő esetekben indokolt:
- hízás után, a már le nem dolgozható zsír és bőr eltávolításánál
- nőknél gyakori a terhesség utáni hasfal plasztika ami akkor ajánlatos, ha már nem szeretne több gyermeket vállalni
-sérvműtét után (hasi-, vagy lágyéksérv)

A hasplasztika nem zsírleszívásFontos tudni, hogy a hasplasztika nem zsírleszívás! A hasi plasztika akkor történik, ha a hasfal és a bőr annyira megnyúlik, hogy előre lóg „kötényként”.

A hasplasztika indoka nem csak esztétikai lehet, hisz nagyobb előre lógó bőr és zsírtömegnél a gerinc, főleg az ágyéki rész igen nagy terhelést kap, ami fájdalmat, tartásproblémát, mozgáscsökkenést és egyéb egészségügyi gondot okozhat.
A hasplasztika után néhány napig drainek segítik a folyadék és vér ürítését az adott területről, ez a mozgást korlátozza, de így is érdemes a lehető legtöbbet kihozni a mozgásból. Helyzetváltoztatásokkal, felüléssel, feltámasztással, légzőgyakorlatokkal, a keringés javítható, a légzéssel az oxigénellátottság fokozható, a fekvés szövődményei csökkenthetőek.

Általában 2 héttel a műtét után a varratok kiszedését és a hegek gyógyulását követően elkezdhető a törzsizomzat fokozottabb igénybe vétele. Enyhe terheléssel mozgás, sport, séta, törzsizom erősítő gyakorlatok. A terhelés csak óvatosan, fokozatosan növelhető, a hasplasztika utáni gyógyulás még 3-4 hónapig zajlik, így ezalatt a terhelhetőség csak ennek arányában növelhető.

A hasplasztika hegvonala masszázzsal is kezelhető és még tökéletesebb gyógyulás jöhet létre, a heg idővel teljesen eltűnhet!© 2010 szepsegbroker.hu | Hasplasztika utáni gyógytorna
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink