BEAVATKOZÁSOK

Hasplasztika

Megnyúlt, felesleges hasbőr kimetszése zsírleszívással kombinálva, vagy anélkül


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 4 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Hasplasztika 1.kep

Hasplasztika ajánlott a következő esetekbenA szülést és nagyobb arányú fogyást követően csökken a bőr összehúzódó képessége, rugalmassága, ezért petyhüdtté, ráncossá válik. A has előredomborodása is előfordulhat a bőr megereszkedése nélkül, ami leggyakrabban a szülés(ek) után jelentkezik. Ilyenkor a két egyenes hasizom eltávolodik egymástól, és az izom-ínköpeny megnyúlik. A túlzott zsírfelesleg is számos gondot okozhat viselőjének. Különösen zavaró a kötényszerűen lógó has, mely öltözködésnél, tisztálkodásnál, mozgásnál jelent nehézséget, nem beszélve a következményes mozgásszervi elváltozásokról. Azokban az esetekben, amikor a hasi zsírfelesleg eltávolítása nem oldható meg zsírleszívással, szükségszerű a hasplasztika elvégzése.

A hasplasztika tervezéseFigyelembe kell venni, hogy a fenti problémák közül melyik dominál, illetve mennyire kiterjedt az elváltozás. Ezektől függ az eltávolítandó bőr-zsír komplexum nagysága, a szükséges metszés kiterjedése, elhelyezkedése, illetve az, hogy az izom-ín köpenyt helyre kell-e állítani vagy sem. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy közvetlenül a hasplasztikát megelőzően zsírleszívást is végeznek, hogy a zsírréteg vastagságát csökkentsék és így a kedvezőbb végső eredményt kapjon a páciens.

Hasplasztika metszési vonalaA metszést a bikinivonalban ejtik, a két csípőtövis irányába, és többnyire körbemetszik a köldököt is. A hasfal bőrét felpreparálják magasan a bordaívekig a hozzátartozó zsírszövettel együtt. Az ilyen módon felemelt szöveteket előbb megfeszítik, majd a felesleget eltávolítják. A köldököt új helyen képzik ki és rögzítik. A sebszélek lezárása előtt plasztik csöveket helyeznek be a hasfalba a felesleges váladék levezetése céljából.

Időtartam:2-3 óra
Mellékhatás, szövődmény:A hasplasztika szövődményként ugyanúgy, mint más műtéteknél bevérzés, gyulladás fordulhat elő. Akut bevérzés esetén azonnali feltárás válhat szükségessé. Igen ritkán, főleg nagyon vastag zsíros szöveteknél zsírfolyás, sebgyógyulási zavar léphet fel, amely kötözések során jól kezelhető, de elhúzódó sebgyógyulással járhat együtt. A hasplasztika után jelentős fájdalomra nem kell számítani, csak a hasfal feszülését és a sebvonal érzékenységét tapasztalhatja majd a páciens. A felpreparált területen érzéseltérésre lehet számítani, de ez a bőridegek regenerációjával teljesen megszűnik, s a teljes érzés kb. 6-8 hónap múlva visszatér .
Ellenjavallat, kockázat:A hasplasztika legveszélyesebb komplikáció a thrombo-embólia, mely az életet is veszélyeztetheti. Kiváltó oka általában a nagy sebfelszín, a súlyfelesleg, a dohányzás, a mozgáshiány, a visszeresség. Ha bármilyen előzmény thrombosis hajlamra utal, akkor megelőző kezeléssel készítik elő a pacienst a hasplasztikára. Súlyos, de ritka szövődmény a hasplasztika után a bőrelhalás is, mely általában a vérkeringés zavara miatt alakul ki. Leggyakrabban a köldök alatti területen keletkezik a pár cm2-nyi, nagyon súlyos esetekben akár több tenyérnyi bőrelhalás is. Általában spontán meggyógyul, a gyógyulás azonban hónapokig tarthat, a begyógyult bőr pedig mind állagában, mind színében különbözhet a környező ép területtől.
Gyógyulás:A hasplasztika során behelyezett csöveket általában a beavatkozást követő 2-3. napon távolítják el. Ezt követően a páciens hazamehet. A varratszedésre a 2-3. héten kerül sor.
Általában 2 hét gyógyulási idő szükséges a fizikai munkaképesség visszanyeréséig. Mozogni, sétálni addig is lehet, sőt szükséges is. A speciális kompressziós ruhát 4 hétig kell éjjel-nappal hordani, majd további 2 hétig csak napközben. Sportolás, erősebb fizikai munka végzése esetén azonban a későbbiekben is tanácsos viselni az eredmény tartóssága érdekében. A hasplasztika utáni varratvonal ideális esetben cérnavékonyságú, puha, fehér hegként marad vissza. Végleges formáját fél-egy év után nyeri el, nem megfelelő gyógyulás esetén hegkorrekció válhat szükségessé.
Eredmény:A hasplasztika után látványos változás látható, de a has a végleges formáját fél-egy év után nyeri el. A bőr feszessége már nem fog változni, de a helytelen (mozgáshiányos, kalóriadús) életmód mellett a zsírfelesleg visszahízható.
Érzéstelenítés:Altatásban (általános érzéstelessel) vagy epidurál érzéstelenítéssel végzik a hasplasztikát.
Ellátás:1-4 nap klinikai megfigyelés szükséges.


© 2010 szepsegbroker.hu | Hasplasztika
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink