BEAVATKOZÁSOK

Hiperhidrozis- fokozott izzadás végleges megszüntetése Onyx RF eljárással

Kóros, fokozott izzadás végleges megszüntetése ONYX bipoláris rádiófrekvenciás eljárással


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Hiperhidrozis- fokozott izzadás végleges megszüntetése Onyx RF eljárással 1.kep

Hiperhidrozis, fokozott izzadás



A fokozott izzadás, vagyis a hiperhidrozis a felnőtt lakosság 3%-át érinti, férfiakat és nőket egyaránt és rendkívül sok kellemetlenséget okoz az érintetteknek: befolyásolja társas kapcsolataikat, társadalmi érintkezéseiket és testileg-lelkileg egyaránt megviselő lehet, az életminőséget kifejezetten rontja. Gyakran nem is tudják a páciensek, hogy problémájukra lehet hatékony orvosi megoldás: szoronganak a kellemetlen tünetek miatt és inkább kerülik a másokkal való érintkezést.
Hónalji izzadás fokozatai /HDDS score:
1. a hóalji izzadás nem észlelhető és nem zavarja a mindennapi tevékenységet
2. a hónalji izzadás tolerálható, de ritkán zavarhatja a mindennapi tevékenységet
3. a hónalji izzadás nehezen tolerálható és gyakran zavarja a mindennapi tevékenységet
4. a hónalji izzadás nem tolerálható és mindig zavarja a mindennapi tevékenységet

Amennyiben ilyen panasszal jelentkezik a páciens, első lépésben meg kell arról győződnünk laborvizsgálattal, esetleg társszakmák bevonásával, hogy fokozott izzadékonysága valóban alkati, vegetatív eredetű és nem áll a hátterében semmilyen rendszerbetegség. Ez az úgynevezett primer, elsődleges hiperhidrozis, mely általában már serdülőkorban jelentkezik és családi halmozódást mutat. Általában a verejtékmirigyekben gazdag területen jelentkezik elsősorban, de ritkán a teljes testet is érintheti. A fokozott izzadásnak ez a típusa nem magyarázható konkrét okkal, az acetilcholin stimuláló szerepét feltételezik. A fokozott izzadás secunder, másodlagos formáját a háttérben meghúzódó, akár súlyos betegségek, illetve bizonyos gyógyszerek szedése provokálja: túlsúly, pajzsmirigy-túlműködés, ízületi gyulladás, köszvény, TBC, menopausa, a gyógyszerek közül pedig a szteroidok és a szalicilátok. Itt a páciens alapos kivizsgálása szükséges.
Hiperhidrozis- fokozott izzadás végleges megszüntetése Onyx RF eljárással 2.kep

Izzadásgátlás orvosi segítséggel



1.Tenyér fokozott izzadása:
Elsősorban a tenyér és a talp fokozott izzadásánál vethető be a csapvízzel végzett iontoforézis, melynek során alacsony feszültségű áramot juttatunk a végtagokba a vízen keresztül. Általában heti 2-3 kezeléssel indítunk, melyek 50-60 percet vesznek igénybe, majd heti-havi fenntartó kezeléssel lehet folytatni a terápiát.

2.Hónalj fokozott izzadása
Az elmúlt időkig az A típusú botulinum toxinnal történő kezelést gondoltuk a leghatékonyabbnak a hónalji izzadás terápiájában. Az eljárás során a megfelelő mennyiségű toxint a kezelés megtervezését követően injekcióval juttatjuk a bőr alá. Jóval felszínesebben dolgozunk, mint a mimikai izomzat blokkolása esetén, hisz itt a verejtékmirigyek beidegzését kell blokkolnunk, amelyek felszínesebben, a bőr középső rétegében helyezkednek el. A blokkolás 1-2 hét alatt teljesedik ki, ami általában 3-11 hónapig tart, nagy egyéni különbségeket mutatva. A hatás kialakulására jellemző fokozatosság észlelhető a megszűnésénél is. Maga a toxin minden esetben lebomlik 3 hónap alatt, tehát az ismételt kezelések nem vezetnek a hatóanyag felhalmozódásához szervezetünkben. A toxin helyileg hat, általános hatást nem vált ki.

3.Sebészeti megoldás

Korábban végleges megoldásnak számított a sebészi beavatkozás, de számos szövődménnyel, érzéskieséssel, fokozott hegesedéssel lehetett számolni, mégis vállalkoztak rá azok a páciensek, akiknek az életminőségét, társas kapcsolatait jelentősen befolyásolta a fokozott izzadás.

4.Hőterápiás megoldások
Ezt követően indultak el azok a kutatások, melyek szikementesen, hőenergia közlésével, invazív (Nd-YAG lézer, hosszan pulzáló diódalézer, radiofrekvencia), vagy nem-invazív (mikrohullámok, intenzív, fókuszált ultrahang) beavatkozás segítségével célozzák meg a fokozott izzadást eredményező, túlműködő eccrin és apocrin verejték-mirigyeket, miközben a környezőszöveti elemek védettek maradnak.
Hiperhidrozis- fokozott izzadás végleges megszüntetése Onyx RF eljárással 3.kep

ONYX bipoláris rádiofrekvenciás eljárás a fokozott izzadás végleges megszüntetésére



Ezen eljárások közül a leghatékonyabbnak és legbiztonságosabbnak az invazív, 0,5 MHz, bipolaris radiofrekvenciát alkalmazó Onyx kezelés bizonyult, mely már akár 1 alkalmat követően is végleges eredményt hozhat. Azok a frakcionált radiofrekvenciát alkalmazó készülékek, melyek indikációja az arcfiatalítás, a fokozott hónalji izzadás esetén csak részleges eredményeket tudnak produkálni és fokozott eséllyel váltanak ki mellékhatásként bőrégést. A kezelőfej 36, nagyon vékony, 30 G vastagságú, a hegyük kivételével speciális bevonattal ellátott, izolált tűvel rendelkezik egy 30x30 mm-es négyzetben egyenletesen elosztva: ez juttatja el a hőenergiát a verejtékmirigyekhez, melynek révén a mirigyek végleges pusztulása következik be. A kezelés alatt minden „lövés” során egyidejűleg hatol be a kezelőfej összes tűje a bőr előre beállított mélységébe. Ezzel egy időben a beszúrt tűkre előre beállított energiájú és időtartamú RF áram impulzus érkezik, mely a bevonatnak köszönhetően csak a tű hegyén lép ki és a tűk körül 0,5 mm sugarú körben okoz hősérülés révén szöveti koagulaciót.

Az eccrin és apoccrin verejtékmirigyek elhelyezkedésének megfelelően 3 különböző mélységben végezzük el a kezelést, minden mélységben 2 irányt alkalmazva, mely biztosítja a teljes kezelendő terület legtökéletesebb lefedését. Általában a mélyebb rétegek felől haladunk felszínesebb irányba. A mélyebb rétegekben helyezkednek el az apocrin mirigyek, melyek fokozott működése az osmidrosist okozza, ami szintén fokozott verejtékezés (apocrin mirigyek tevékenysége következtében) és nagyon kellemetlen szaggal jár a bakteriális hatás miatt. Míg a felszínesebb rétegekben találhatók az eccrin mirigyek, melyek túlműködése a hiperhidrozist okozzák.

A kezelés férfiak és nők számára egyaránt ajánlott, indokolt esetben és szülői beleegyezéssel akár 18 éves kor alatt is kivitelezhető. Nem javasolt viszont azon pácienseink számára, akik pacemaker-rel élnek, illetve terhesség és szoptatás ideje alatt.

Időtartam:A kezelés 1,5 órát vesz igénybe. Eredménye 4-6 hét után teljesedik ki, ekkor szükség esetén megismételhetjük a kezelést. Erre az esetek 20-30%-ában lehet szükség, általában fiatal 11-30 év közötti, extrém izzadást produkáló páciensek esetén.
Mellékhatás, szövődmény:Általában a területen minimális bőrpír és duzzanat észlelhető a kezelést követően, mely 1-2 napig tart és enyhe diszkomfort-érzés kíséri. A tűk behatolásának helyén 1 héten keresztül apró pörköket lehet tapintani, vagy jelentkezhet enyhe viszketés, mely a mindennapi életet azonban nem befolyásolja. A pörkök leesését követően a szúrások helye látható még akár 3 hónapon keresztül is, de ezt követően a tűszúrások apró hegei teljesen visszafejlődnek, hegképződéssel nem kell számolnunk.
Amennyiben a gyulladáshoz kapcsolódó bőrpírt túlpigmentálódás követné, az 6 hónapon belül fejlődik vissza teljes mértékben, a bőr visszanyeri természetesen és egyenletesen pigmentált színét.
Ellenjavallat, kockázat:pacemaker-rel élők számára, illetve terhesség és szoptatás ideje alatt
Gyógyulás:A kezelés előtt a páciensnek epilálnia, vagyis borotválni ajánlott 1 nappal a kezelés előtt a kezelendő területet. Javasolt kerülni az irritáló kozmetikumok alkalmazását a kezelt területen, de szappannal megmoshatja a hónalj területét a beavatkozás reggelén. Szükség szerint a beavatkozás előtt 2 órával vehet be ibuprofen, vagy más nem-szteroid gyulladácsökkentpt tartalmazó fájdalomcsillapítót az aspirin (acetylszalicilsav) kivételével (ez ugyanis fokozza a vérzékenységet), melyet a kezelést követően is alkalmazhat a jegelés, hűtés mellett.
A kezelést követően kerülnie kell a páciensnek a forró zuhanyt 24 órán keresztül, a megerőltető testedzést, szaunázást és irritáló, hámlasztó testápoló termékeket 7 napig. Viszont a mindennapi életvitelt nem befolyásolja jelentősen a beavatkozás.
Eredmény: A tapasztalat azt mutatja, hogy a kezelést követően valamennyi páciens jelentős életminőség-javulásról számolt be, hisz végleges megoldást tudunk biztosítani egy olyan problémára, mely a mindennapokban jelentős pszichés teherként van jelen.


© 2010 szepsegbroker.hu | Hiperhidrozis- fokozott izzadás végleges megszüntetése Onyx RF eljárással
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. anna anita   Január 29, 2020
2. anna anita   Január 29, 2020
Hello! régóta keresek megoldást a problémámra (hyperhidrozis),de a válasz mindig az,mások is izzadnak.Azonban aki ezt nem élte at annak fogalma sincs,hogy miröl szól a dolog.Nem elég,hogy télen-nyáron ömlik rólad a viz még lelkileg is kikészülsz.Èn nekem nem izzad a lábam a kezem és a honom alatt sem,máshol mindenhol.A segitség nagyon kellene mert kezdek kilenni idegileg is.Valaki mondja meg végre ,hogy hova fordulhatok segitségért
3. anna anita   Január 29, 2020
Hello! régóta keresek megoldást a problémámra (hyperhidrozis),de a válasz mindig az,mások is izzadnak.Azonban aki ezt nem élte at annak fogalma sincs,hogy miröl szól a dolog.Nem elég,hogy télen-nyáron ömlik rólad a viz még lelkileg is kikészülsz.Èn nekem nem izzad a lábam a kezem és a honom alatt sem,máshol mindenhol.A segitség nagyon kellene mert kezdek kilenni idegileg is.Valaki mondja meg végre ,hogy hova fordulhatok segitségért
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.





Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink