BEAVATKOZÁSOK

Intim epilálás (szőrtelenítés)

Intim epiláció


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 3 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Intim epilálás (szőrtelenítés) 1.kep
Az egyes testtájékok szőrtelensége manapság nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is egyre növekvő elvárás és fontos részét képezi a kulturált, esztétikus megjelenésnek. A hagyományos eljárások (borotválás, gyantázás, szőrtelenítő krémek stb.) hatékonyságának rövidsége, időigénye, eredménytelensége és szövődményei (erősebb szőrnövekedés, szőrtüszőgyulladás, stb.) miatt a háttérbe szorultak. A piac a tartós szőrtelenséget produkáló eszközök kifejlesztésére késztette a gyártókat. Elsőként az elektromos epiláló készülékek jelentek meg, amelyek igen sok panaszt és szövődményt okoztak, s ezek után jelentek meg a különböző lézerek: Alexandrit, Neodinium-YAG, Dióda, stb. (LASER=Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation=fényerősítés kényszerített fénykibocsátás útján). A lézerek fénye egyszínű, egyetlen hullámhosszon sugárzó elektromágneses hullámok, amelyek a fényelnyelődésre érzékeny szövetekben hoznak változást. Így a különböző mélységben más-más fényű lézerfénnyel lehet a ránctalanítást, pigmentfoltok eltávolítását, hajszálerek kezelését és a szőrtelenítést végezni. A lézer kiválóan alkalmas a tartós szőrtelenítés elérésére az intim zónában is, de igen magas áruk miatt ezen a területen egyre inkább kiszorítják őket az intenzív fényimpulzus (IPL =Intense Pulse Light) elvén működő készülékek.

A bőr felszínének esztétikai kezelésére a széles hullámsávú fény, az IPL a tökéletes megoldás. Az IPL technológia több fizikai szempontból is eltér a lézertől. A legfőbb különbség az, hogy míg a lézer egy meghatározott hullámhosszon bocsátja ki a fényt, addig az IPL különböző hullámhosszok széles skáláját sorakoztatja fel, s szétszórt, nagy energia sűrűségű lökésekben - villanásokban – adja le szélesspektrumú fényét (560-tól 1200 nm-ig) 2-4mm mélységbe jut le a bőrön keresztül. Ez az eljárás sokrétűbb, fájdalommentes, rugalmasabb felhasználása ad lehetőséget a bőrtípustól és a test eltérő adottságú területeitől függően. Az egyéni különbségek szerint a szőrszál különbözhet színben, vastagságban, mélységben is. A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment (kromofób anyag, fényelnyelésre alkalmas, melanin) tartalmában elnyelődik, és alakul át hőenergiává, és un. fototermolízis révén a növekedési fázisban lévő szőrtüszők elpusztítja. A fényimpulzus speciálisan összetett a környező szövetekben azonban nem hevülnek fel, sértetlenek maradnak. Az IPL villanófénnyel az "anagén", azaz növekedési fázisban lévő szőrszálakat tudják csak inaktiválni.
Intim epilálás (szőrtelenítés) 2.kep
 • Anagen (növekedési fázis)- Ebben a fázisban a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata aktív, a növekedés, a melanin képződése fázisában van, tehát képes elnyelni a meghatározott hullámhosszú fényimpulzust eléri a szőrtüszőt is, és a keletkezett helyi hőhatásra (fototermolízis) elpusztítja a szőrszálat és a szőrtüszőt is.

 • Catogen (átmeneti fázis)- A szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a tüsző sorvadni kezd, a sejtek szaporodása leáll. Tehát a fény nem tud elnyelődni a fényérzékeny melaninban, tehát nem hatékony a kezelés ebben a fázisban.

 • Telogen (nyugalmi fázis)- A szőr magasan helyezkedik a szőrcsatornában, várva a kilökődését, a kihullását. Tehát ebben a fázisban sem tud a fény eljutni a szőrtüszők tápláló régiójához, a kezelés ilyenkor sem hatásos.

Testünk átlagos szőrtartalmának 20-30 %-a van egyszerre az úgynevezett az anagén, azaz "növekedési fázisban" a többi pihenő fázisban van és csak később kezelhető. Ezért kell a kezeléseket többször 4-8-szor, bizonyos időközönként (3-6 hetente) elvégezni. Ezek a számok igen eltérőek lehetnek egyénenként, hisz a szőrszálak vastagsága, színe, elhelyezkedése, a bőr színe is igen eltérő lehet egyénenként, ami meghatározza a szükséges kezelések számát.

Az IPL-lel végzett szőrtelenítés előnyei:

 • Hosszú távú, hatásos, tartós szőrtelenítést eredményez

 • Csökken a szőrtüsző gyulladásának előfordulásaKiküszöböli a fertőzés lehetőségét

 • Gyors, biztonságos eljárás

Kezelés előtti teendők:

 • 4 héttel a kezelések megkezdése előtt ne gyantáztasson vagy csipesszel távolítsa el szőrzetét és ne használjon semmilyen epilláló berendezést. Kezelések közt csak borotválkozást javaslunk.

 • A hatékony szőrtelenítő kezeléshez 1 mm-e, vagy rövidebb látható szőrzet az ideális, ezért szőrnövekedésétől függően a kezelés előtt 1-2 nappal borotválja le a kezelendő területet.

 • A kezeléseket megelőző 3 héten belül ne napoztassa, szoláriumoztassa bőrét!

 • 2 héttel a kezelések előtt ne használjon önbarnító, fehérítő vagy szőrtelenítő krémet és bármit, ami irritálhatná bőrét (alkohol, szteroid kenőcs, stb.)!

 • A kezelés napján ne alkalmazzon kozmetikumot a kezelendő bőrfelületen, ideértve púdert, krémet, testápolót, vagy sminket.

Az IPL eljárás ellenjavallatairól részletesen a Szaklap oldalunkon olvashat!

Időtartam:Az epilálandó terület nagyságától függően 15-25 perc
Mellékhatás, szövődmény:Az intim szőrtelenítés során minimális fájdalom és helyi bőrmelegség észlelhető.
Ellenjavallat, kockázat:Nem megfelelő utókezelés ( fényvédelem!) esetén barna elszíneződés.
Gyógyulás:Intim szőrtelenítés utáni teendők:
 • Korai bőr reakciókat (enyhe bőrpírt) ne kezeljük!
 • Ne napozzon, szoláriumozzon!
 • 1 - 2 napig feltétlenül kerüljön mindent, ami irritálhatná bőrét, mint meleg víz, klóros vizű uszoda, krémek, borotválkozás utáni arcszesz, alkoholos kozmetikumok, stb!
Eredmény:Mind a lézer, mind az IPL bizonyította, hogy alkalmas tartós eredmények elérésére fájdalom és komplikáció nélkül. Lényeges tény azonban, hogy az IPL technikával csak a sötét színű szőrszálak és világos bőrű egyéneken hatékony és tartós a szőrtelenítés. A vörös, szőke, ősz szőrszálak eltávolítására, illetve a sötétebb, barnább bőrű személyek kezelésére jelenleg az ELOS technika tűnik erdményesebbnek. Lásd Szaklap/ ELOS technikáról bővebben!
Érzéstelenítés:Az intim szőrtelenítés nem igényel érzéstelenítést.
Ellátás:Ambulánsan végezhető kezelés az intim szőrtelenítés.


© 2010 szepsegbroker.hu | Intim epilálás (szőrtelenítés)
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink