BEAVATKOZÁSOK

IPL kezelés, fényterápia
Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 9 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


A bőr felszínének esztétikai kezelésére a széles hullámsávú fény, az IPL (Intense Pulse Light) tökéletes megoldás. Az IPL fényterápia tecnológiája több fizikai szempontból is eltér a lézertől. A legfőbb különbség az, hogy míg a lézer egy meghatározott hullámhosszon bocsátja ki a fényt, addig az IPL különböző hullámhosszok széles skáláját sorakoztatja fel, (570-1200 nm) és így lehetővé válik az eljárás sokrétűbb, rugalmasabb felhasználása bőrtípustól és a test eltérő adottságú területeitől függően. A bőr felületét nem sérti meg, hanem az alsóbb rétegekre hat.

IPL fényterápia Hatása a szelektív fototermolízis:

A fény útjába eső szöveteken lényegi változásokat hoz létre. Károsítja a hőérzékeny, melanin tartalmú szőrtüszőt és a vénákat, miközben a bőr sértetlen marad. Az elnyelt hőenergia miatt elhalt sejteket pedig a falósejtek bekebelezik és elszállítják. A bőr irhájában (dermisz) mélyebben lévő kollagén és elasztin rostokat pedig stimulálja, amelyek regenerálódnak, s új kollagén rostok és elasztin-szálakat képez. A bőr néhány kezelés után feszessé, élettelivé válik, és teljesen kisimul. Az IPL innovatív technológiája lehetővé teszi, hogy a kezelés paramétereit személy szerint be lehet állítani, igazodva a páciens bőrének (ill. szőrzetének) tulajdonságaihoz, színéhez, textúrájához.

Az IPL technológia alkalmazási köre:


Teendők az PL kezelést megelőzően:

  • A kezelés előtt ne használjon sminket vagy testápolót a kezelendő felületen. Ha nem volt ideje ezt eltávolítani, mindenképp informálja a kezelést végző személyt.

  • A kezelést megelőző 30 napban ne napozzon és semminemű olyan tevékenységet ne végezzen (pl. önbarnító, szolárium, stb.), ami a bőr barnulását eredményezi. Ha Önnek lebarnult bőre van, akkor meg kell várni, amíg az jelentősen kifakul. Ha nem így tesz, akkor nagyobb az esélye a hólyagosodásnak.

  • A kezelést megelőzően beleegyező nyilatkozat aláírása szükséges. Ezt megelőzi a kezelőszemélyzet részletes tájékoztatása az eljárásról, a bőrtípus beazonosítása és a tesztvillantás. Kérjük, alaposan olvassa át az itt írtakat, kérdéseit még kezelés előtt tegye fel a kozmetikusnak.

A kezelés menete:

  • Tesztvillantás elvégzése, mely biztosítja, hogy az energia biztonságos tartományban legyen. A tesztvillantás után 20-30 perc várakozási idő következik. Amennyiben ezt el szeretné kerülni, úgy a kezelés előtt legalább egy nappal jelenjen meg a szalonban és kérje a tesztvillantás elvégzését.

  • Személyes adatlap kitöltése, beleegyező nyilatkozat kitöltése

  • Bőrtípus meghatározása (csak az I, II, III és IV bőrtípusok kezelhetőek!)

  • Anyajegyek eltakarása

  • Védőszemüveg használata mind a kezelt, mind a kezelendő személynek kötelező a kezelés teljes időtartama alatt

  • A kezelés némileg kellemetlen lehet, de ez főleg azokon a testtájakon jellemző, ahol vékonyabb a bőr (enyhe csípő, szúrós érzés kísérheti)

  • A bőrre vékony rétegben hűsítő gélt viszünk fel, majd néhány másodpercenként felvillanó pulzáló fényenergiával kezeljük

IPL kezelés a Mátyásföld Klinikán:


Bőrfiatalítás, bőrproblémák kezelése IPL- lel from Mátyásföld Klinika on Vimeo.


Időtartam:Egy-egy kezelés mindössze néhány percet vesz igénybe. A 4-5. kezelést követően látványos, és maradandó eredményt érhetünk el az esztétikai bőrhibák eltüntetésében és a tartós szőrtelenítésben.
Mellékhatás, szövődmény:Nincs, amennyiben betartja kozmetikusa, orvosa tanácsait.
Ellenjavallat, kockázat:Az IPL kezelés ellenjavallatai
Eredmény:A változás fokozatosan következik be, így környezete nem vesz észre radikális változást, de a kúra végén biztosan megjegyzik a látványosan fiatalosabb, szebb arcbőrét. Tartós szőrtelenítés esetén pedig a gyuladásos tüszőktől mentes, sima és szőrtelen bőrfelületét fogják irigyelni.


© 2010 szepsegbroker.hu | IPL kezelés, fényterápia
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink