BEAVATKOZÁSOK

Jóindulatú bőrnövedék eltávolítása elektrokauter, cryoterápia vagy CO2 lézer használatával

Elektrosebészet, Krioterápia, széndioxid-lézeres bőrnövedék, szemölcs, fibroma eltávolítása


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Jóindulatú bőrnövedék eltávolítása elektrokauter, cryoterápia vagy CO2 lézer használatával 1.kep

Milyen módszerekkel lehet eltávolítani a jóindulatú bőrnövedékeket?A kisebb, jóindulatú bőrdaganatok, fibrómák, szemölcsök eltávolítása előtt mindig konzultáljon bőrgyógyásszal! A jóindulatú bőrnövedék diagnózisának felállításához szakorvosi vélemény szükséges!
Amennyiben anyajegy eltávolítása történik, a szövettani vizsgálat elvégzése alapvető fontosságú, a leltet őrizze meg!

Amennyiben az nem melanoma (bőrrák) gyanús anyajegy, hanem jóindulatú bőrnövedék, úgy 4 féle eljárás közül választhatunk:

1. Elektrokauterrel

Az elektrosebészet alapja az elektromos áram, amely a szövetekben lévő vizet lassan felmelegíti, és kb. 70 °C-nál a sejtfehérjék kicsapódnak (denaturálódnak), így a szövet koagulál/ kicsapódik. Ezzel szemben az "elektromos-vágás" során az elektromos áram a szövetet nagyon gyorsan melegíti fel, a sejtek közötti víz felforr, amely a sejtfalak elpárolgását, szétroncsolódását okozza. A párologtatáshoz nagy teljesítményű elektromos áramot használnak, melynek hatására a szöveti felmelegedés pillanatszerű. Elérve a 100 °C-ot, a sejtek folyadéktartalma elforr és gyakorlatilag felrobbannak, így a szövet összezsugorodik, és egy nagyobb koagulációs zóna alakul ki. A zavaró bőrnövedék eltűnik, vagyis elpárolog.

2. Cryoterápiával
A kryosebészet a radiofrekvenciás és lézeres kezelések alternativája is lehet. A minimál invazív kryosebészeti beavatkozások során fagyasztást alkalmazva, folyékony nitrogénnel mínusz 190 Celsius fok körüli hőmérsékleten roncsolják a különböző bőrnövedékeket, kisebb daganatokat, szemölcsöket, fibrómákat. A kryosebészet előnye, hogy a hagyományos műtéti megoldásokkal szemben kisebb fájdalommal és vérzéssel jár. A speciális körülmények közt a szövetek elfolyósodnak, nem keletkezik rajtuk pörk, így minimális heggel gyógyul a műtéti seb.

3. CO2 lézerrel
Ha a CO2 (széndioxid) lézert vágó funkcióban alkalmazva szintén a magas hő hatására elpárologtatja a vízzel teli szöveti sejteket. A CO2 lézer megfelelő energiájú hullámhossz alkalmazásához és a kezelendő terület pontos meghatározásához orvosi tapasztalat és gyakorlott kéz szükséges.
4. Sebészeti módszerrel
A hagyományos sebészeti módszerrel, hideg késsel (szikével) történő kimetszésnél előzetes helyi érzéstelenítés szükséges A jóindulatú bőrnövedék méretétől függően megfelelő, de igen vékony biztonsági zónával, minden irányban ép szegéllyel kell eltávolítani. A metszés a legtöbb esetben pár mm-el nagyobb, mint a bőrnövedék körmérete.
A gyanús, \"megindult\", gyulladásos környezetű, vagy már bőrgyógyász szakorvos által rosszindulatúnak (melanoma/ bőrrák) diagnosztizált elváltozást a lehetőségekhez mérten több cm-es ép szegéllyel kell eltávolítani. Mivel a nagyobb bőrhiányt különböző bőrlebenyek elforgatásával lehet csak szépen, minimális hegesedési kockázattal elfedni, ilyen esetekben érdemesebb plasztikai sebészhez fordulni.
© 2010 szepsegbroker.hu | Jóindulatú bőrnövedék eltávolítása elektrokauter, cryoterápia vagy CO2 lézer használatával
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink