BEAVATKOZÁSOK

Kancsalság megszüntetése műtéttel

Kancsalság megoldása hagyományos és új, állítható varratos műtéttel


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


 Kancsalság megszüntetése műtéttel 1.kep

Kancsalság megszüntetése műtéttelA szemmozgás zavar előzetes, teljes körű kivizsgálása után történik, egynapos sebészet keretében, teljes anesztéziában. A műtét során a kötőhártyán sebet készítünk, majd a szem felszínén tapadó izmok áthelyezése, gyengítése, illetve szükség esetén megrövidítése történik, annak érdekében, hogy a szemizmok húzás ereje és húzás iránya megváltozzon, és a műtét után párhuzamos szemállás alakulhasson ki. A szemizmokba felszívódó varróanyag kerül, varratszedés emiatt nem szükséges. A műtét végén a kötőhártyát is felszívódó varratokkal zárjuk.

Kancsalság megszüntetése állítható varrattalKifejezetten kettőslátás esetén ajánlható eljárás. A kancsalság ellenes műtét délutánján, vagy a műtét másnapján délelőtt, helyi érzéstelenítésben, a speciális csúszó csomóval rögzített szemizom végleges helyzete a beteg visszajelzései alapján állítható. Ezzel a technikával még pontosabban visszaállítható a kétszemes együttlátás, tovább növelhető a sikerülési arány.

Időtartam:a műtét ideje 25-90 perc, ha a varratos megoldás esetén a varratállítás ideje további 30-35 perc
Mellékhatás, szövődmény:A szem épségét, látásélességet érintő kockázat minimális, a műtét altatás tekintetében is a legalacsonyabb kockázatú beavatkozások közé tartozik. A műtét után pár napig enyhe sebfájdalom, idegentest érzés fordulhat elő. A kancsalság ellenes műtétek sikerülési aránya összességében véve kb. 80%. Egyszerű esetben ez elérheti a 95%-ot is, bonyolultabb, kettőslátó páciens esetén lehet alacsonyabb. A műtét nem sikeres, ha nagy a műtét utáni maradék szög, a kettőslátás fennmarad, illetve a beteg kozmetikai állapota nem kielégítő. Előfordul, hogy már a kivizsgálás során jósolható, tökéletes eredmény csak két egymást követő beavatkozástól várható. Erről a pácienst előre tájékoztatjuk.
A varratos megoldás esetén növelhető a műtéti eredmény pontossága. Maga a varratállítás további, műtéti kockázatott nem jelent.
Ellenjavallat, kockázat:Elsősorban az általánosan rossz egészségi állapot, az altatást akadályozó tényezők jelentenek ellenjavallatot.
Gyógyulás:A betegek egy része eleinte ódzkodik a varratállítás gondolatától, szorong, ennek ellenére az legtöbbször könnyen és gyorsan kivitelezhető.
Eredmény:Gyermekkorban a sikeres kancsalság ellenes műtét segít abban, hogy kétszemes együttlátás, jó térérzékelés alakuljon ki. Kozmetikai céllal végzett műtét esetén az elsődleges cél az, hogy az arc visszanyerje harmonikus karakterét, a beteg önértékelése javuljon. Koponya trauma, stroke után, szemizom bénulás esetén megszűnik az életvezetést, közlekedést zavaró kettőslátás.
Érzéstelenítés:műtét általános anesztéziában, varratállítás cseppérzéstelenítésben
Ellátás:egynapos sebészet


© 2010 szepsegbroker.hu | Kancsalság megszüntetése műtéttel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. Ditta88   Április 01, 2014
Nekem műtötték gyerekkoromban a bal szemem kancsalság miatt, de a műtét nem volt sikeres... Gyerekkoromban a két szemem befelé fordult, most viszont kifelé kancsalítanak a szemeim.
2. kadam91   November 21, 2016
Udvozlom, Bal szemem kifele kancsal, PRK lezeres szemmutetem volt, azota jobban latszodik. Hogyan lehet vizsgalatra illetve mutetre jelentkezni? Mennyibe kerul es milyen hosszu a varolista? {25 eves ferfi}
3. szatti1489   Június 25, 2017
Sok újat megtudtam a cikk alapján, de nagyon zavaró, hogy se dátum, se a cikk írója és semilyen kapcsolati információ nem található. Persze próbáltam rákeresni a neten bizonyos kulcsszavakra, de szerző és hivatkozás nélkül egy cikk sokat veszít az értékéből.
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink