BEAVATKOZÁSOK

Kémiai hámlasztás, mélyhámlasztás

kémiai hámlasztás, chemical peeling, kémiai peeling, kémiai dermabrázió


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 9 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Kémiai hámlasztás, mélyhámlasztás 1.kep
Az eljárás során a kémiai anyag segítségével leválasztják a bőr elöregedett, elszarusodott rétegét, így utat engedve a friss bőrnek. Eltűnnek a napfény okozta barna foltok, a nem túl mély ráncok, számottevően javul a pattanásos bőr állapota, a fakó, petyhüdt arcbőr újjászületik. Gyenge savak az alfa- és bétahidroxi-savak (gyümölcssavak, tejsav, pirosszőlő-sav, glikolsav, szalaicolsav stb.) a legváltozatosabb koncentrációban kerülnek alkalmazásra a kozmetikában és az orvosi rendelőben.
Az erős hatású orvosi savak - a karbonsav (fenol) és a triklórecetsav (TCA) – előfordulhatnak, de kizárólagosan gyakorlott szakorvos által alkalmazhatók. A kémiai hámlasztáshoz soroljuk a növényi vagy egyéb eredetű bőrirritánsokat, amelyek jelentős gyulladáskeltés révén idéznek elő hámlást (gyógynövényes, dithranolos peeling). A kezelőanyagtól és a kezelés időtartamától függően lehet felületes, középmély vagy mély a hámlasztás. Annál eredményesebb a beavatkozás, minél mélyebb volt a hámlasztás. Arcbőrön kívül a dekoltázson is hatékonyan alkalmazható eljárás a kémiai hámlasztás.
A kémiai mélyhámlasztás során emelkedő koncentrációjú, gyümölcssav alapú készítményeket ecsetelnek az arc bőrére. Amellett, hogy a bőr felső hámrétegét lehámlasztják, a kötőszövetben is jótékony folyamatot indítanak be. A bőr frissebb lesz, a kisebb egyenetlenségek, hegek javulnak.
A megfelelő állapot, és egyenletes bőrfelszín eléréséhez kb. 6 alkalom szükséges heti- két heti rendszerességgel.


Időtartam:Egy alkalom 45-90 perc, az előkészítéstől és a kombinált kezelésektől függően. A hámlasztó eljárások mindig kúraszerűen történnek, a bőr állapotától és az alkalmazott készítménytől függően 3-6 alkalommal végezzük, majd fél- 1 évente ismételhető.

Mellékhatás, szövődmény:Az esetleges mellékhatások és rizikó mértéke függ az alkalmazott készítmény savtartalmától és a beavatkozás idejétől, tehát a hámlasztás mélységétől valamint az egyéni érzékenységtől. A bőrpír, égő fájdalom általánosan jelentkező mellékhatás, amely a kezelést követő néhány órától több napig is fennállhat. Mélyebb hámlasztás esetén a pörkösödés mellett esetleg vérzés, vagy bakteriális felülfertőzés kialakulhat.
Ellenjavallat, kockázat:Ha a szabályokat szigorúan betartjuk a kémiai hámlasztás után - kövesse orvosa vagy kozmetikusa tanácsát! -, ezek a kockázatok minimálisra csökkenthetők. Az is előfordulhat, hogy valaki allergiás bizonyos savakra, ez azonban még a kezelés előtt kiderül: a páciensnek a hámlasztás előtt néhány nappal már használnia kell egy, a savat csökkentett koncentrációban tartalmazó krémet, így fény derül az esetleges allergiára.
Gyógyulás:Felületes hámlasztás a legfelső rétegre hat, enyhe viszketéssel és csípő érzéssel jár együtt. A bőrvörösség és a finom, púderes hámlás előfordulhat, de 1-2 nap alatt megszűnik.
Mélyhámlasztás után erősebb bőrpír, égő érzet tapasztalható, majd néhány után púderes vagy korpázó hámlás lesz észlelhető. Szakemberétől részletes tájékoztatást kap az OTTHONI TEENDŐK kapcsán!
Eredmény:A kémiai hámlasztás után a bőrfelszín egyenletesebb lesz, ezzel a ráncok mélysége és a megnagyobbodott pórusok mérete is csökken, a pigmentfoltok pedig halványulnak és a bőrszín tündöklővé válik. A mélyhálasztás eredénye 6-18 hónapig látványos maradhat, amennyiben kerüli az erős napozást, szolárium használatát és olyan nappali krémet választ, amely fényvédőt (min. SPF 25-30) is tartalmaz.
Érzéstelenítés:Nem szükséges, esetenként lokális (érzéstelenítő krém) érzéstelenítés.
Ellátás:Ambulánsan.


© 2010 szepsegbroker.hu | Kémiai hámlasztás, mélyhámlasztás
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink