BEAVATKOZÁSOK

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás, mellplasztika, mellkorrekció, bimbókorrekció, mellkisebbítés,


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 4 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Mellfelvarrás lehetséges metszési vonala
Mellfelvarrás lehetséges metszési vonala
A mellfelvarrás célja az emlőt az eredetihez közelítő formájában kialakítani, vagyis anatómiai helyzetében rögzíteni a teltség, a kontúrok javításával.

Mellfelvarrás Képgaléria (előtte-utána fotók)

A mell megereszkedésének okai:A mellfelvarrást az emlők megereszkedése, lógása miatt végeznek. Kialakulásában döntő szerepet játszanak alkati tényezők, jelentős testsúlyingadozások és a terhességek. Ugyanis a terhesség alatti hormonális változások következtében jelentősen megnő az emlő mirigyállománya, amelyet a mell bőrének megnyúlása követ. A szoptatás utáni gyors mirigyállomány csökkenését azonban képtelen követi a megnyúlt és elvékonyodott bőr, tehát bőrredő fölösleg képződik a visszamaradt mirigyszövet körül. Fontos tudni, hogy az emlők alakjának előnytelen megváltozásáért inkább a terhesség, sem mint a szoptatás a felelős, így az újszülött számára oly fontos szoptatásról lemondani értelmetlen!

Gyakran terhesség nélkül is megereszkedhetnek az emlők a kor előre haladtával, a túlságosan nagyméretű emlők súlyuk folytán, de gyakran egészen fiatalon a bőr kötőszövetének alkati gyengesége, vagy fejlődési rendellenessége miatt.

Mellfelvarrás utáni hegvonal
Mellfelvarrás utáni hegvonal

A mellfelvarrás lényege:A megnyúlt bőrfelesleg eltávolítása, a mirigyállomány felemelése és rögzítése (ezenkívül belső öltésekkel össze is tömörítik, „feszesítik” az emlőmirigyet). A megmaradó, feszesebb bőr ezután magasabb helyzetben tartja az emlőt. A mellek tömege a műtét után sem változnak meg, de ha azok egyébként is zavaróan nagyok, vagy látványos asszimetria van a két mell között, úgy ezeket is korrigálják a mellfelvarrás során. Ha a mirigyállomány jelentős mértékben lecsökkent, akkor implantátumot helyeznek be a megfelelő forma elérés végett.

A mellfelvarrás metszési lehetőségei:Minél nagyobb a megereszkedés, annál több bőrt kell eltávolítani és annál nagyobbak lesznek a hegek. Az enyhe megereszkedés korrekciója általában az emlőbimbó körüli fölösleges bőr eltávolításával jár, ami viszonylag jól elrejtett heget eredményez. A közepes megereszkedés miatti mellfelvarrás során a sebész általában a bimbó körül és alatt is távolít el bőrt, így mindkét helyen keletkezik heg. Az előrehaladott megereszkedés korrekciójakor általában három területről távolítanak el bőrt: az emlőbimbó körül, a bimbó alatt és az áthajlási redő vonalában is, un. "T", vagy horog alakú heget eredményezve.

A mellfelverrás másik lehetősége un. gyűrű alakú metszéssel történik (mastopexia), amelynek során az emlőbimbó körüli területről távolítanak el bőrrészletet gyűrű alakban. Így csak a bimbó körül keletkezik heg, viszont nagyobb a rizikója a kebel ellaposodásának és/ vagy a bimbóudvar (azaz a pigmentált rész) megnagyobbodásának és a striák kialakulásának, ami súlyos kozmetikai panaszt okozhat. A mell bőrén keletkező hegek ideális esetben egészen halványakká válnak, de véglegesek maradnak.

A mellfelvarrás video bemutatása.

Az alábbiakban leírtak csak általános irányelvek. Kérdezze meg plasztikai sebészét, hogy az Ön esetében melyik eljárás a legmegfelelőbb.


Mi az a 10 leggyakoribb hiba,
amit elkövethetsz mellplasztika előtt?Olvasd el az ingyenes tanulmányt!
Ha regisztrálsz a MELLPLASZTIKA ABC-je hírlevélre, másnapra megküldjük az infocsomagot!

Időtartam:1-1,5 óra
Mellékhatás, szövődmény:A mellfelvarrás utáni korai szövődmények (sebgyógyulási zavarok, vérömleny) ritkák. A mellfelvarrás látható, maradandó hegeket eredményez, amelyek az idő múlásával jelentősen javulnak. Dohányosok esetében rosszabb sebgyógyulás, kiszélesedett hegek előfordulása gyakoribb.
Ellenjavallat, kockázat:A seb szétválása, kóros hegképződés, a bimbók beidegzésének átmeneti vagy tartós zavara. A sebgyógyulás után néha észlelhető aszimmetriák előfordulhatnak, ha a két bimbó nem kerül teljesen egy magasságba. A mellfelvarrásnak nincs olyan rizikója , amely hatással lenne későbbi terhességre és ami megakadályozná a szoptatást.
Gyógyulás:A mellfelvarrás után egy hétig pihenés és 3-6 hétig speciális melltartó viselése javasolt. A varratszedés a műtét után a 2. és 3. héten történik. A friss hegek utókezelése minden esetben szükséges. A műtét után kb. 1 héttel munkába is lehet állni. Egy hónap múlva a melltartó viselését csak kifejezett fizikai aktivitás, sportolás esetén javasolják.
Eredmény:A mellek formája, teltsége, feszessége az eredetihez fog közelíteni. Az újabb, kevesebb heggel járó műtétek kifejlesztésével szép esztétikai eredmény és a páciens előnyös megjelenése érhető el. A mellfelvarrás eredménye egész élethosszra azonban nem garantálható, valamint ez a műtét nem szünteti meg a melleken lévő striákat vagy terhességi csíkokat.
Érzéstelenítés:A mellfelvarrást rutin kivizsgálást követően altatásban (esetenként helyi érzéstelenítésben) végzi a plasztikai sebész. Az életkortól függetlenül minden műtét előtt kötelező az emlő ultrahangos vagy mammográfiás vizsgálata.
Ellátás:1 napos kórházi tartózkodás szükséges a mellfelvarrás során.


© 2010 szepsegbroker.hu | Mellfelvarrás
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink