BEAVATKOZÁSOK

Mellkisebbítés

Mellfelvarrás, mellplasztika /KÉPGALÉRIA lent


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 4 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Mellkisebbités metszési vonalainak demonstrálása
Mellkisebbités metszési vonalainak demonstrálása
Az emlő alkati vagy egyéb okból bekövetkezett jelentős megnagyobbodása általános panaszokat is okozhat, pl. kényelmetlenséget, higiénés problémákat, de a jelentős mellnagyobbodás hátfájással és tartási rendellenességgel is járhat. Bármely tényező annyira zavaró válhat a mindennapi életben, ami szükségessé teszi a mellkisebbítést. Egy adott mellkas méreteiből következik, hogy az adott páciensnél milyen az ideális mellnagyság - ennél nagyobb mell "megtartása" korai megereszkedést veszélyeztet, sokkal kisebb pedig nem esztétikus. A javasolt mellnagyság a páciens tükör előtti vizsgálata során megmutatható, érzékelhető. A nagyobb mell mindig megereszkedett mellet is jelent, ennél fogva a mellkisebbítés műtétje mindig mellfelvarrást is jelent.

Mellkisebbítés lehetséges technikája nagyobb mirigyállomány esetén
Mellkisebbítés lehetséges technikája nagyobb mirigyállomány esetén
A mellkisebbítés mindig láthatóbb hegekkel jár, mint a például a mellnagyobbítás. Ideális esetben hónapokkal-fél évvel a műtét után a hegek elhalványodnak, amit csak nagyon közelről lehet majd észrevenni. Ezzel szemben a páciens egy attraktív és látványos mellformát kap, s bármilyen ruhát felvehet, alkalmilag akár melltartó nélkül is. Egy szép formájú és nagyságú mellen nem a vékony és halvány heg a meghatározó vizuális látvány, hanem a mell formája.


Mi az a 10 leggyakoribb hiba,
amit elkövethetsz mellplasztika előtt?Olvasd el az ingyenes tanulmányt!
Ha regisztrálsz a MELLPLASZTIKA ABC-je hírlevélre, másnapra megküldjük az anyagot!
Mellkisebbítés, mellfelvarrás lehetséges vágási technikája kisebb mirigyállomány esetén
Mellkisebbítés, mellfelvarrás lehetséges vágási technikája kisebb mirigyállomány esetén
A mellkisebbítés során a mirigyállomány alsó és középső részét távolítják el ék alakban, a maradék részt pedig megemelve, keskenyebb, esztétikus formát alakítanak ki. Ezután végezik el a mellfelvarrást. A mellkisebbítés mindig együtt jár a mirigyállomány csökkentésével, míg a szimpla mellfelvarrás csak a bőr "átszabásából"áll, ami nem korszerű és tartós megoldás. Ugyanis ez a technika nem képes a megfelelő kúpos alak létrehozásához, mivel ahhoz elengedhetetlen a mell mirigyállománynak a megemelése és annak a mellizomhoz való rögzítése. Ha ezeket nem végzik el a mellkisebbítés során, akkor az "átszabott" mell bőre hamar kitágul, a hegek szélesednek és a mell újra megereszkedik.

Mellkisebbítés utáni heg vonala, amely fokozatosan halványodik a hónapok során
Mellkisebbítés utáni heg vonala, amely fokozatosan halványodik a hónapok során
A korszerű mellkisebbités során a bőrből csak a legszükségesebb többletet távolítják el, ügyelve arra, hogy minél kevesebb külső bőrmetszést ejtsenek. A hagyományos, bimbóudvari körkörös-függőleges hosszanti és mell alatti hosszanti vágásokra nincs szükség, csak egészen ritka, hatalmas és igen megereszkedett mellek eseteiben. A mellkisebbítés során legtöbbször körkörös és a bimbóudvar 6 óránál lévő pontját a mell alatti redővel összekötő függőleges vonalában lévő metszésekkel is elvégezhető, minden további vágás nélkül.
Ilyen esetben is szükséges 4-8 hetet várni, hogy ez a terület kisímuljon, a heg elhalványodjon. Ezt biztosítja a speciális varrástechnika, a műtét utáni kötéstechnika és speciális melltartó viselése.

Mellkisebbítés előtte-utána fotói alább találhatóak!
Időtartam:Általában a mellkisebbítés műtéti ideje 2-3 óra
Mellékhatás, szövődmény:A mellkisebbítés utáni korai szövődmények (sebgyógyulási zavarok, vérömleny) ritkák. A mellfelvarrás látható, maradandó hegeket eredményez, amelyek az idő múlásával jelentősen javulnak. Dohányosok esetében rosszabb sebgyógyulás, kiszélesedett hegek előfordulása gyakoribb
Ellenjavallat, kockázat:A seb szétválása, kóros hegképződés, a bimbók beidegzésének átmeneti vagy tartós zavara ritkán, de előfordulhat a mellkisebbítés után. A sebgyógyulást követően néha aszimmetria fordulhatnak elő, ha a két bimbó nem kerül teljesen egy magasságba. A mellkisebbítésnek nincs olyan rizikója , amely hatással lenne későbbi terhességre és ami megakadályozhatná a szoptatást.
Gyógyulás:A varratokat két részben szokták eltávolítani. A varratsor tehermentesítése miatt 2 hétig éjjel-nappal melltartót kell viselni, illetve a varratszedés után a sebgyógyulástól függően még négy hétig. A mellkisebbítést követően kímélni kell a felkarokat és a vállakat a fizikai terheléstől, s tartózkodni kell a hirtelen mozdulatoktól, az autóvezetéstől (s a biztonsági öv használatától).
Eredmény:A mellkisebbítés a páciensnek egy attraktív, de természetes mellformát eredményez.
Érzéstelenítés:A mellkisebbítés történhet altatásban vagy helyi érzéstelenítéssel is. Altatás esetén egy éjszakát a klinikán kell tölteni.
Ellátás:A mellkisebbítés alkalmával 1-2 nap kórházi bennfekvést ajánlanak.


© 2010 szepsegbroker.hu | Mellkisebbítés
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink