BEAVATKOZÁSOK

Mellnagyobbítás saját zsírral

Mellnagyobbítás saját zsír átültetésével


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Mellnagyobbítás saját zsírral/ Dr. Szemerey Balázs István
Mellnagyobbítás saját zsírral/ Dr. Szemerey Balázs István

Saját zsír átültetésével végzett mellnagyobbításÉvtizedes gyakorlat már a plasztikai sebészetben a zsírleszívással kinyert saját, un. felnőttkori őssejtekkel dúsított zsírsejtek visszaültetése hiányzó, vagy kisebb volumenű zsírszövet pótlására a test különböző részein (ajkak, orca) . Előnye, hogy a saját sejtjeink átültetésének saját szervezetünk más területére sem etikai, sem immunológiai ellenjavallati nincsenek.

A felnőttkori őssejtek feladata a szervezetünkben a sérült vagy elhalt sejtek pótlása, vagyis a spontán szöveti regeneráció. A felnőttkori őssejtek kezdeti differenciálódása már megtörtént. Nem szükséges más típusú sejtté átalakítani, ha ugyanolyan sejtet vagy szövetet kívánunk létrehozni belőlük. Ezért a felnőttkori őssejtek klinikai felhasználása már korábban megkezdődött. A saját zsírral történő mellnagyobbításhoz szükséges kellő számú radiológiai és MRI utánvizsgálatok azonban csak 2009-ben történtek meg.
Egyéni zsírmennyiségtől függően a has, vagy a belső comb területéről, vékony kanülös zsírleszívással enzimatikus oldással nyerik ki a zsírt, majd centrifugálással és mikro-szeparálással választható el az őssejtekben gazdag saját zsír az érett és sérült zsírsejtjeitől.

Vékony, csak oldalnyílással rendelkező tűn keresztül juttatják vissza az őssejtekben gazdag saját zsírt a mell mirigyállománya alá, a mell izomzata alá, és közvetlenül a bőr alatti zsírszövet közé.

Mivel nem a mirigyállomány közé injektálják vissza a sejteket, így elkerülhető a mirigyállomány sérülése, az átültetett zsír pedig jól megkülönböztethető mammográfia és MRI vizsgálatok során a mirigyállománytól. Az eljárás csak néhány órát vesz igénybe, és még altatást sem igényel, megoldható helyi érzéstelenítésben.

Az átültethető zsírmennyiség limitált, mert nem lehetséges korlátlan mennyiségű zsír-őssejt átültetését végezni egyszerre. Mivel a szabadon átültetett zsírsejtek csak a környezetükből kaphatják a túlélésükhöz szükséges tápanyagokat és folyadékot, így nagy mennyiségű zsírsejtet képtelen elégséges oxigénnel és tápanyaggal ellátni a mell kötőszövete, ezért elhalnak a zsírsejtek. Ez az egyik oka, hogy több műtétre is szükség lehet az elvárt eredmény eléréséhez.

Másik ok az lehet, hogy az átültetett zsírsejtek elhalnak, ha a legkisebb sérülés is éri őket. A nagy, kövér, zsírsejtek sérülékenyebbek, így kevesebb éli túl az átültetést. Így tehát nem minden zsír alkalmas az átültetésre. A zsírleszívással eltávolított, kisméretű és sérülésmentes zsírsejtek kiválogatása és szeparálása az egyik meghatározója a sikeres műtéti kimenetelnek.

Képgaléria alább!

Időtartam:2-3 óra
Mellékhatás, szövődmény:Szövődmények ritkán fordulnak elő, de előfordulhat a normál sebészeti komplikációk mellett a zsír folyása a műtét után, esetleg az átültetett zsír korai felszívódása.
Ellenjavallat, kockázat:Lásd mellnagyobbítás!
Gyógyulás:Gyorsabb, és kevésbé fájdalmas, mint a hagyományos mellnagyobbítás, hisz nem történik sebészi bemetszés, ill. nagyobb szöveti vongálás.
Eredmény:Saját zsír átültetésének vannak korlátai, egy ülés során "egy kisebb mellimplantátummal megegyező nagyobbodást lehet elérni, kb. 200 cc megmarad), két ülésben azonban már egy kellemes méretű implantátum nagyságát is elérheti az átültetett zsír mennyisége.
Érzéstelenítés:A zsírátültetéssel végzett mellnagyobbítást lehet helyi érzéstelenítésben, és altatásban is végezni. Az előbbi esetben ambuláns beavatkozásról van szó, utóbbiban egy nap megfigyelésre a klinikán kell maradni.


© 2010 szepsegbroker.hu | Mellnagyobbítás saját zsírral
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. b.barczikay   Április 28, 2011

Üdvözlöm!

A mellnagyobbítás saját testzsírral érdekelne.Ezzel kapcsolaban két kérdésem lenne:-Vékony testalkatu hölgyeknél is megoldható a műtét?
-Árak hogyan alakulnak ezzel kapcsolataban nem találtam információt.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Barczikay Brigitta
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink