BEAVATKOZÁSOK

Mikrodermabrázió

mechanikai bőrfiatalítás, mechanikai dermabrázió, mechanikai peeling, kristályos hámlasztás


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 5 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


mikrodermabrázió előtti megvastagodott hámréteg
mikrodermabrázió előtti megvastagodott hámréteg
A mikrodermabrázió során a bőr felső rétegén (epidermis) lévő elhalt hámsejtek távolíthatóak el a csiszolófej (gyémánt, v. aluminium-oxid, v. koroid kristályok) segítségével. A célzott radírozófej, valamint a készülék vákuum együtthatásainak köszönhetően nem csak a sérült hámréteget csiszolja, hanem fokozza a bazális réteg vér- és nyirokkeringését is.

mikrodermabrázió folyamata
mikrodermabrázió folyamata
A mikrodermabrázió során felgyorsul a működőképes és kollagénban gazdag bőrsejtek képződése, amelyek felfelé vándorolva felépítik az új hámréteget. A bőrcsiszolás hatására a bőr tápanyag és oxigén felvevő képessége is javul, az alkalmazott hatóanyagok felszívódása fokozódik.

mikrodermabrázió után megnő a bőr áteresztő képessége, megújulhatnak a felületi hámsejtek
mikrodermabrázió után megnő a bőr áteresztő képessége, megújulhatnak a felületi hámsejtek
A mikrodermbarázióval jó eredményeket lehet elérni az érett, lassú anyagcserét folytató, enyhén ráncos vagy az aknés, heges, pigmentfoltos (nap, öregségi májfolt), egyenetlen bőrfelszín esetén. Arcon, dekoltázson, kézfejen kívül testkezelésként terhességi és fogyási csíkok (striae) megszüntetésére is alkalmazható ez az eljárás. A mechanikai bőrcsiszolást szakképzett kozmetikusokn és bőrgyógyászok modern készülékkel, nagy gyakorlattal végzik.

A mikrodermabrázió továbbfejlesztett módozata a rádiófrekvenciás frakcionált mikrodermabrázió, amely a MATRIX RF készülékkel lehet elvégezni.

A mikrodermabrázió menete
/ Dr. Stehlich Gábor

Mikrodermabrázió / mikrodermabrasio from Mátyásföld Klinika on Vimeo.A mikrodermabrázió egy kombinált acrbőr kezelés része is lehetA gyémántfejű csiszoló ingert ad a kötőszövetnek a regeneráció megindítására, és mechanikusan leszedi az elhalt hámsejteket, megújítva a bőr felszínét. A mikrodermabrázió önmagában is hatékony, de kombinált kezelés részeként, pl. dermarollerrel együtt még eredményesebb a kisebb egyenetlenségek, hegek eltüntetése (Dr. Stehlich Gábor / Mátyásföldi Klinika), és az arcbőr megújítása, táplálása, hidratálása a tű nélküli mezoterápiával (elektroporáció), vagy ultrahangos kezeléssel kiegészítve (Mester Szilvia/ Beauty Palace)

Időtartam:Egy alkalom mikrodermabrázió 20- 60 perc, a kezelendő terület nagyságától függően.
Mellékhatás, szövődmény:A mikrodermabrázió során leggyakrabban előforduló mellékhatás a bőrpír, amely a kezeléseket követő néhány órában jelentkezhet. Ennek kiküszöbölésére a kezelések végén bőrnyugtató krémet kap a páciens. Extrém érzékeny bőrű páciensek esetén előfordulhat fertőzés (akne) vagy jelentősebb hámsérülés. Ebben az esetben bőrgyógyásza lokális vagy szisztémás gyulladáscsökkentő kezelést alkalmaz.
Ellenjavallat, kockázat:Sötét bőrűek esetén előfordulhat barna foltosodás a mikrodermabrázió sorozat után is, amelyet a megelőzhet a magas fényvédőfaktorú (SPF 50-100) krém nappali használatával.
Kizáró okok : akne, ekcéma, és egyéb a bőr gyulladásos, fertőző állapotai esetén, lázas állapot, betegségek, cukorbetegség és egyes gyógyszerek, pl. az A vitamin származokok (isotretinoin/ pl.Roacuttan) folyamatos szedése közben és után 1 évvel.

Gyógyulás:A mikrodermabrázió miatti bőrpír a legtöbb páciensnél már a kezelést követő néhány órán belül megszűnik. Az egyedi fényérzékenység és az esetleges pigmentációs zavarok miatt ajánlott a kezelést követően 2-3 hónapon keresztül nappal magas (min. 50 SPF) faktorú fényvédőkrémet használni, s a szolárium arcbarnító programját kikapcsolni.
Eredmény:A mechanikai bőrcsiszolást, a mikrodermabráziót 30 év felett ajánlott évente ismételni.
Érzéstelenítés:A mikrodermabrázió teljesen fájdalmatlan folyamat, nem igényel semmilyen fájdalomcsillapítást, vagy érzéstelenítést.
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Mikrodermabrázió
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. hahota   Május 31, 2011
Befizettem egy 6 alkalmas mikrodermabráziós kezelés sorozatra, mert nem voltam megelégedve a bőröm minőségével (40 éves vagyok). Tág pórusok, fénylő bőr stb. A kúra végére tényleg, mintha kicserélték volna a bőrömet. Az utolsó kezelés után az volt az első gondolatom, hogy soha ilyen finom és sima nem volt a bőröm.
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink