BEAVATKOZÁSOK

PAL-rendszerű zsírleszívás

zsírleszívás műtéti úton


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


A különböző testtájakon helyileg felszaporodott zsírszövet kontúreltérést okoz, és ez esztétikai valamint pszichés panaszokhoz vezethet. Amennyiben sem fogyókúra, sem torna nem képes megváltoztatni a lokális zsírlerakódás mennyiségét, úgy ajánlott a műtéti zsírleszívás. A műtét lényege, hogy a helyileg felszaporodott bőralatti zsírszövetet vákuum segítségével eltávolítják, ezáltal vastagságát a környezetben lévő rétegvastagsághoz igazítják. A behatolás fél cm-es metszésekből történik a kívánt területnek megfelelően. A zsírleszívás legújabb módszere az úgynevezett hatásnövelt (PAL- Power Assisted Liposuction) vibrációs zsírleszívás, ami speciális készülék alkalmazásával sokkal kíméletesebbé és gyorsabbá teszi a műtétet mint a hagyományos módszer. A PAL rendszerű zsírleszívás során a leszívó kanül percenkénti 4000-es előre-hátra mozgását használják fel a zsírszövet feltörésére, elfolyósítására. A kanül mozgása vibrációhoz hasonló, így vibráción alapuló vagy vibrációs liposzukciónak is hívják. A gyors, erőteljes mozgás felőrli a zsírszövetet és a zsír szívás, szukció nélkül is szépen, lassan folydogál a néhány mm-s kis rejtett metszésből. A hozzá kapcsolt szívó berendezés csak meggyorsítja az elfolyósodott zsír távozását. Segítségével kisebb traumatizációval, kevesebb műtéti idővel kell számolni, a felszín egyenletesebb lesz. Vékonyabb kanülöket használnak, tehát a bemeneti nyílás is kisebb lesz, mint egy hagyományos zsírleszívás során. Nem csak nőknél, de férfiaknál (fibrotikusabb szövetek, mint pl. a mell vagy a has területe) is jól használható.

Időtartam:a zsírfelesleg nagyságától függően 30-60 perc
Mellékhatás, szövődmény:A műtéti sebfelszínnek megfelelően duzzanat, folyadékgyülem képződése, bevérzés, gyulladás fordulhat elő.
Ellenjavallat, kockázat:Bőrideg sérülés, bőrelhalás, zsírembólia , aneszteziologiai komplikációk. Ezek azonban - hála az orvostudomány fejlődésének - egyre ritkábbak, előfordulásuk esetén kezelhetők. A felületi kontúr-egyenetlenségek, bőrszín elváltozás, hegproblémák, aszimmetria. Ezek a szövődmények ismételt beavatkozással korrigálhatók.
Gyógyulás:A folyadékgyülem és bevérzés elkerülésére, valamint a bőr egyenletes letapadása érdekében az első néhány napon jegelés, valamint négy héten át speciális, a beteg által a beavatkozás előtt felpróbált kompressziós ruha viselése szükséges. A műtét után megfigyelési időt követően a beteget kísérővel hazabocsátják. Az otthoni ápolás megszervezése, az utasítások betartása a páciensre hárul. A beavatkozást követően a beteget rendszeresen kontrollálják. A beavatkozás megterheli a szervezetet, gyengébb, aluszékonyabb lesz a páciens a megszokottnál. Feküdni nem szükséges, de sok pihenésre van szükség néhány napig. A beavatkozást követően az érintett területen duzzanat, helyi fájdalom, nyomásérzékenység, bőralatti bevérzés jelentkezhet. A fájdalom általában néhány napig tart, egyszerű fájdalomcsillapító (Algopyrin, Donalgin, Cataflam) használatával uralható. A kialakult duzzanat, esetleg véraláfutás felszívódásához néhány hét szükséges, ez azonban nem jár fájdalommal, csak kék-zöld-sárga elszíneződést okoz. A fent leírtakból következik, hogy a végleges formát csak általában 6-8 héttel a zsírleszívás után nyerjük el. A műtétnél kialakított forma megőrzéséhez a kompressziós ruha viselése elengedhetetlen.
Eredmény:Levékonyodott kontúrok, cm-ekben mérhető alakváltozás. A zsírleszívás eredménye akkor állandó, ha a testsúly változatlan marad. Hízás-fogyás természetesen a kezelt területeket is érinti, a kialakított arányok azonban nem változnak.
Érzéstelenítés:A beavatkozást helyi érzéstelenítésben, nagyobb mennyiség eltávolítása esetén altatásban végezik. A férfiak általában nehezebben viselik helyi érzéstelenítésben a műtétet, mivel más a zsírszövet anatómiája. A zsírsejtek között jóval több fibrotikus szál található, így a kanüllel nehezebben járható át a terület és fájdalmasabb is a páciens számára. Ezzel a technikával könnyebben távozik a zsírfelesleg, ezért gyakrabban is ajánljuk a férfiak zsírleszívásánál az altatást.
Ellátás:1-2 nap intézeti megfigyelés szükséges.


© 2010 szepsegbroker.hu | PAL-rendszerű zsírleszívás
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink