BEAVATKOZÁSOK

Plasztikai műtét utáni rehabilitáció - gyógytorna
Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Plasztikai műtét utáni rehabilitáció - gyógytorna 1.kep

A gyógytorna régebbi területeiMíg szüleink korában gyógytorna csak a gyógyvizes városokban, a rheumatológiai, neurológiai, ortopédiai profilú kórházakban, és az "elfekvőnek" nevezett intézetekben volt fellelhető, addig mára már számos területen nélkülözhetetlen a gyógytornászok szaktudása. A krónikus tüdőbetegektől, a gerincproblémákkal küszködőkön keresztül gyógytornát igényelnek a sportsérültek és plasztikai műtéten átesett páciensek is.

Gyógytorna jelentősége plasztikai műtétek utánA legtöbb plasztikai műtét altatásban, szikével történik, így ezeknek is van szövődménye, kockázata, tehát ezekre is van előírt rehabilitációs protokoll, mint bármely más operációnak! A legtöbb plasztikai műtét után gyakori a több hetes lábadozás, amely mozgáskorlátozottsággal jár együtt. A gyógyulást elősegítő rehabilitációs mozgásforma kivitelezése, vagy az aktív sporthoz való fokozatos visszaszoktatása a plasztikai műtét során érintett izomcsoportoknak a legtöbb laikus számára nem ismeretes. Míg a plasztikai sebész csupán egy-két mozgásforma elkerülésére hívja fel a páciens figyelmét, a pontos, részletes rehabilitációs javaslatokat csak az erre specializálódott gyógytornásztól kaphatjuk meg.
Például egy mellnagyobbító műtét után (különösen, ha izom alatt helyezik el az implantátumot) különösen fontos a helyes karmozgás elsajátítása, vagy a mell izmainak rehabilitációja, amely felgyorsítja a gyógyulást anélkül, hogy az implantátum elmozdulna, vagy a vongált műtéti terület gyulladásba kerülne.

A plasztikai műtét típusától függetlenül általánosságban a következő veszélyekkel számolhatunk:
- keringési zavar, az adott területen, bőr és izom regenerációs probléma
- nyirokkeringés zavara, limfödéma
- sebgyógyulás zavara, gyulladás, elhalt bőr
- mozgásbeli problémák, csökkent mozgásterjedelem, izomerő gyengülés
- megváltozott test adottságaiból adódó váll-, hát-, derék fájdalma, problémái
- munkából kiesés, önellátásbeli gondok

Természetesen a fentiek mindegyike időszakos, időben és jól végzett utókezeléssel, gyógytornával elkerülhető, vagy jól kezelhető.

A plasztikai műtétek után fontos, hogy személyre szabott gyakorlatsorral rendelkezzen a páciens, amit a terhelhetőségének megfelelően folyamatosan alakítani kell szakember/ gyógytornász segítségével!
Így lesz a műtét utáni időszak könnyebb, a gyógyulás gyorsabb, az eredmény teljesebb és tartósabb!© 2010 szepsegbroker.hu | Plasztikai műtét utáni rehabilitáció - gyógytorna
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink