BEAVATKOZÁSOK

ROSACEA (rozácea) és a rhinophyma lézeres kezelése

Rózsavirágos orca, borvirágos orr kezelése


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


rosacea kezelése
rosacea kezelése
A rozácea (rosacea) kezdetben időnként megjelenő, majd állandósuló bőrpírral, apró gyulladt göbökkel, láthatóvá vált erekkel járó, rendszerint az arc középső területén elhelyezkedő bőrelváltozás. A rozácea (rosacea) megjelenésekor az orca és az orr vörössé válik, sokszor apró pattanások is láthatóvá válnak. A bőr vékonynak, törékenynek látszik, közvetlenül a bőrfelszín alatt futó kicsi véredényekkel. A rozácea (rosacea) oka ismeretlen. Az elváltozás legtöbbször a középkorúakat vagy az idősebb korosztályt érinti. Alkohol fogyasztása hajlamosít a kialakulására.

Rozácea (rosacea) kezelés fényterápiás megoldásokkalA rozácea (rosacea) gyulladás nélküli fázisában, mikor a mikrokapillárisok, hajszálerek áttünése jelenti a fő gondot (teleangiecticus fázis), a pulzáló festéklézer, vagy az Nd:YAG lézer (1064 nm) hatékonyan alkalmazható. A pulzáló festéklézer 585 nm-es hullámhossza, a hemoglobinban való elnyelődése és egyéb behatolási jellemzői alapján igen hatékonynak és egyedülállóan biztonságosnak bizonyul a rozácea kezelésben.
A lézerkezelés „szelektíven”, a környező területek károsítása nélkül forrósítja fel a kórosan tágult ér falát, mely ezután összetapad és felszívódik. A kezelés után a tágult ér tehát lassan és természetes módon tűnik el. Egy-három kezelés már szép eredményt hozhat, az értágulatok súlyosságától és kiterjedésétől függően azonban több kezelésre is szükség lehet. A végső eredmények csak három-hat hét elteltével fognak látszódni, hiszen a kezelt erek felszívódásához idő kell. A rozácea (rosacea) kezelést hideglevegős fájdalomcsillapítással végzik. Ha csak kis felületet érint a beavatkozás, utána a páciens folytathatja napi tevékenységét, nem javasolt azonban a fizikai megterhelés, vagy a szaunázás. Szoláriumozás vagy napozás sem a kezelés előtt 2 hétig, sem azt követően egy hónapig nem ajánlott.
A BBL 565 nm / 590 nm energiája lehetővé teszi az apró arci értágulatok okozta egybefüggő rozácea kezelését. A BBL fototermális energiája célzottan eliminálja a kis erecskéket, melyek a bőr kivörösödéséért felelősek. A készülék a kezelés során hatékony bőrhűtést alkalmaz a hám hőkárosodásának elkerülésére. Önálló, vagy vaszkuláris lézerekkel történő kombinált alkalmazása új perspektívát jelent az éreredetű esztétikai problémák kezelésében.

Általában 2-5 kezelés, 2-4 hetes időközönként meghozza a kívánt eredményt, de a bőrhibák súlyosságától függően több kezelésre is szükség lehet.
Ha a bőrfelszínen áttűnő erek mellett már gyulladás és göb képződés is fennáll (papulapustulosa fázis), akkor az előbbi kezelések mellett a 420 nm –es BBL fénykezelés is hatékony megoldást nyújt.

Az orr körüli bőr megvastagodhat, vörös és hagymaszerű kinézetet kölcsönözve (borvirágos orr, rhinophyma).

A rhinophymát Er- YAG lézerrel és rádiófrekvenciás késsel is eredményesen lehet kisebbíteni.
Emellett lehetőség van külső (kenőcsös) és belső (gyógyszeres) terápiára is.
© 2010 szepsegbroker.hu | ROSACEA (rozácea) és a rhinophyma lézeres kezelése
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. Éva71   Január 05, 2021
Üdvözlöm! Nekem granulomatosus rosaceam van 8 hónapja ami szeptemberben igazolódott szövettanból. Sok mindennel kentem, jelenleg is kevés sikerrel./Finacea, Soolantra/ A jobb száj zúgnál kb 5cm átmérőjű gyulladt, bőr alatti göbös terület. Segítségüket szeretném kérni a fent olvasott kezelésekkel kapcsolatban, hogy nálam ez használna e? Köszönettel Éva
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink