BEAVATKOZÁSOK

Rosacea, tűzfolt, haemangioma Nd:YAG lézeres kezelése

Hosszú impulzusú Nd:YAG lézeres kezelés értágulatok megszüntetésére


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 2 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Rosacea az arcon
Rosacea az arcon
Az arcon rendkívül zavaróak lehetnek értágulatok esztétikai szempontból is, hiszen nehezen rejthetők el. A különböző értágulatok (rosacee, tűzfolt, haemangioma) életkortól függetlenül jelenhetnek meg, hátterükben genetikai tényezők állhatnak vagy hormonális okokra vezethetően vissza.

Az értágulatoknak több típusát különböztetjük meg:

Tűzfolt: leggyakrabban a tarkótájon találkozhatunk vele, gyakran már a születéskor is észlelhető. Élénkvörös színű, a bőrből általában nem emelkedik ki.

Haemangioma: a bőrfelszínből laposan, vagy félgömbszerűen előemelkedő, változó nagyságú bíbor vagy lila színű, békés képletek. Jóindulatú elváltozások, de sérülékenyek és jelentős vérzés forrásává is válhatnak.

Rosacea:genetikai háttérrel rendelkező kórkép, melynek első stádiumában elsősorban az erek érintettsége jellemző, majd a faggyúmirigyek is érintetté válnak a folyamatban. Fizikai, emocionalis vagy egyéb hatásra arcunkon az erek hirtelen kitágulnak, ami bőrpírt eredményez. Miután a hatás elmúlt a bőrpír is visszahúzódik. Egy idő után azonban az erek egy része elveszíti alkalmazkodóképességét és tágan maradva egy állandósult bőrpírt eredményez az arcon több-kevesebb tágult hajszálér kíséretében. A lézeres kezelés egyedülálló módon hatékony mind a bőrpír mérséklésében, mind az arcon megjelenő hajszálerek kezelésében.

Tűzfolt
Tűzfolt
A lábon előforduló értágulatok:
- Hajszálértágulat
- Seprűvéna
- Visszerek

Nd-YAG lézerkezelés menete:A bőrbe hatoló hosszú impulzusú Nd-YAG lézerfény-nyaláb elnyelődik a hemoglobinban, azaz a vérfestékben. A vérfesték kicsapódva egy stopot (elhalt érfoltot, érszakaszt) hoz létre az érben, melynek megszűnik a friss vér-utánpótlása majd rövid idő múlva a sérült ér felszívódik.
Az Nd:YAG lézer segítségével bármelyik testfelületen kialakuló éreredetű képlet kezelésére nyílik lehetőség: leggyakrabban az arcon és a lábszáron kerül sor kezelésre.
Haemangioma
Haemangioma

Az Nd:YAG lézerkezelésnek számos előnye van:
nagyon pontosan irányítható, precízen megszabható az alkalmazott energia, így nem károsítja az ép szöveteket és nem hagy nyomot az egészséges bőrfelületen.
A kezelés ideje a kezelendő felület nagyságától függ. A kezelés enyhe melegségérzéssel jár, de kifejezett fájdalom nem jellemzi.

Az Nd:YAG lézeres kezelés a hajszálerek tekintetében végleges megoldásnak tekinthető, gyors és látványos eredményt ad: a kisebb hajszálerek már 1 kezelés után eltűnnek, a nagyobbak kezelésről kezelésre halványodnak. Általában 1-3 kezelés javasolt.

---------------
Nd:YAG kezelési ÁRAK/ értágulatok- rosacea, tűzfolt, haemangioma HATTYÚ KLINIKÁN
0 – 100 lövésszám: 15.000 Ft
100 – 200 lövésszám: 18.000 Ft
200 lövésszám felett: 25.000 Ft


Időtartam:Egy kezelés időtartama az érelváltozás kiterjedésétől, a kezelendő terület nagyságától függ. Általában 1-3 Nd:YAG lézeres kezelés szükséges az érelváltozások végleges eltávolításához.
Mellékhatás, szövődmény:Viszketés, duzzanat, pirosság: a kezelést követően a bőr piros, duzzadt és viszkető lehet, mely pár órán át, esetleg 1-2 napig állhat fenn. Igen ritkán a lézeres kezelést követően bakteriális, gombás vagy virális fertőzés alakulhat ki, pl. a herpes vírus aktivizálódása figyelhető meg. Általában a lézeres kezelések utáni bőrszín eltérések figyelhetőek meg, hisz a bőrben gyulladás keletkezik, mely gyógyulása esetenként túlpigmentálódást, vagy alulpigmentálódást okozhat. A bőrtónus változása pár héttel a kezelés után jelentkezhet, mely később kezelés nélkül is visszahúzódik.
Ellenjavallat, kockázat:- terhesség, szoptatás
- aktív fertőzés, gyulladásos folyamat a kezelendő bőrfelszínen
- kóros hegesedésre (keloid) való hajlam
- cukorbetegség, kötőszöveti, autoimmun megbetegedés, immunszuppresszív kezelés
- epilepsia
- előző lézeres kezelés során fellépő problémás bőrtünetek
- fényérzékenyítő gyógyszerek szedése
Gyógyulás:Az Nd:YAG lézeres kezelést követően a bőr piros, duzzadt és viszkető lehet, mely pár órán át, esetleg 1-2 napig állhat fenn. A terület hűtése, cink-tartalmú, bőrnyugtató paszta alkalmazása javasolt helyileg. A lézeres terápia után fokozott fényvédelem javasolt.
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Rosacea, tűzfolt, haemangioma Nd:YAG lézeres kezelése
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink