BEAVATKOZÁSOK

Seprűvénák, hajszálerek, értágulatok, tűzfoltok kezelése ELOS módszerrel

Hajszálerek eltávolítása lézeres kezeléssel


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 4 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Seprűvénák, hajszálerek, értágulatok, tűzfoltok kezelése ELOS módszerrel 1.kep
A vénás betegségek kezelésének egyrészt esztétikai jelentősége van, másrészt, orvosi szempontból is jelentőséggel bírnak, mert ezek a tünetek jelzik az érrendszer mélyebb betegségeit, amik komoly egészségi gondot jelentenek. A vénás kezelések megértéshez, előbb tisztázzunk néhány anatómiai fogalmat.

A lábban két vénahálózat van: majdnem 90 % a mélyen az izomba ágyazott mély vénák, és 10% a közvetlenül a bőr alatt, a bőraljában futó úgynevezett felületes vénák. Ha a véna környezetében egy izom összehúzódik, akkor az összenyomja a vénát és kipréseli belőle az ott levő vért, ami két irányba kezd áramlani. A cél viszont az, hogy a teljes vértömeg a szív felé folyjon. Ezt a vénákban levő billentyűk biztosítják, amelyek egy irányba nyíló csapóajtóhoz hasonlóak. Amikor a billentyűk működése valamely ok miatt gyengül, s kialakul elégtelenségük (insufficientia), akkor nem képesek tökéletesen zárulni. Ebben az esetben a vérmennyiség visszafelé áramlik a rendszerben, és a visszerekben vérpangást hoz létre, ami egy hidrosztatikus túlnyomást okoz az apró erekben. Ez a folyamat hozza létre a felszíni erek látható kitüremkedését. Az ilyen típusú tágulást nevezzük másodlagos visszértágulatoknak (szekunder varicositas). Ezek az erek nem gyógyíthatóak, csak eltávolításuk jelenthet látványos megoldást.

A vénás betegségek lézeres kezelését már két évtizede folytatják, folyamatos kutatások és tanulmányok mellett. Az utóbbi években a lézertechnológia fejlődésével, biztonságosabb és hatékonyabb eljárást sikerült kifejleszteni a visszerek, seprűvénák kezelésére.

A hagyományos lézerenergiák 500-1050 nm hullámhosszon működnek. Az alapelve a foto-thermolízis, ill a fotokoaguláció. Az optimális hő hullámhossza 540 nm, mert itt a hemoglobin a legjobban szívja fel a lézerenergiát. Ennek a hullámhossznak a hátránya, hogy nem hatol elég mélyen a szövetekbe, tehát csak a kisebb hajszálerek megsemmisítésére limitálja magát, valamint epidermális égést okozhat, mert a környező bőrszövet, és a melanin szintén felszívja ezt az energiát. A hosszabb hullámokon pl. a 920 nm – en működő lézerenergia ugyan mélyebben hatol a szövetekbe, nem károsítja annyira a bőrfelületet, de a hatásfoka nem olyan erős. Egy másik energiafajta, amivel hasonló hatást lehet elérni a rádiofrekvenciás áram, szintén a thermolízis alapelvén működik, a különbség, hogy ez egy áramkörön keresztül viszi be az energiát. Ez egy bipoláris áramkör, ahol az áram, két póluson keresztül köti össze magát. Az RF /radiofrekfenciás/ áram, mindig a legjobb vezetőképességű utat keresi meg a másik pólus eléréséhez, így például, az apró hajszálereken keresztül halad át és semmisíti meg az útjába eső hajszálerek endothéliumát. Ha túl sok az energia, akkor mindenen áthatol és minden útjába eső szövetrészt károsít.

Az ELOS lézeres érkezelések a szelektív thermolízis elvére vannak felépítve. A 910 nm szelektív pulzáló lézer és a kétpólusú rádiófrekvenciás áram, részben a vérben található hemoglobint (foto-thermolízis, fotokoaguláció), és részben a plazma víz tartalmát felmelegíti, ami a hőt tovább adja az apró ereknek, ezáltal célzottan károsítja a hajszálerekben és a látható vénákban található fehérjéket (thermolízis). A hőhatáson keresztül az apró hajszálerek endothéliumát felbontják és irreverzibilisen károsítják, és az erek rövid időn belül felszívódnak.

A Syneron corp. által kifejlesztett ELOS /elektro optical synergie/ módszer, kombinált energiára van építve /lézer és rádofrekvencia/. Ennek a két energiaforrásnak a thermolízist eredményező hatása összegződik, s így mindkettőből kevesebb energiára van szükség a kívánt hatás eléréséhez. Ez az un. szinergikus hatás, ami fokozza az egyes eljárások hatékonyságát, de csökkenti a szövődmények előfordulási lehetőségét. Ennek hatásmechanizmusa, hogy egyrészt a specifikus hullámhosszú lézerenergia a hajszálerekben lévő hemoglobinra és a vérplazmára egy thermolízis effektust bocsát ki. Másrészt egy előre kiszámított RF energiát tud lokálisan a vénára kifejteni. Ezekkel a kombinált energiákkal a mélyebb kötőszöveti rétegekben is megfelelő hatást lehet elérni, és kiküszöbölhetőek a kellemetlen mellékhatások, pl, megégés, erős fájdalom.

Időtartam:15-30 perc; A kezelések száma függ a vénák mélységétől és nagyságától, de általában 1-5 kezelésben lehet meghatározni a gyakoriságot.
Mellékhatás, szövődmény:A kezelés után az erek élénkebbek lesznek, esetleg fel is duzzadhatnak, de ez egy-két napon belül elmúlik.
Ellenjavallat, kockázat:Nincs
Eredmény:Az eredmény seprűvénák esetében néhány nap után, nagyobb vénák esetében 10-14 napon belül látható lesz.
Érzéstelenítés:Nem igényel
Ellátás:ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Seprűvénák, hajszálerek, értágulatok, tűzfoltok kezelése ELOS módszerrel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink