BEAVATKOZÁSOK

Speedfitness - az alakformáló és rehabilitációs edzésprogram

A gyors és látványos alakformáló és rehabilitációs edzésprogram


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Speedfitness - az alakformáló és rehabilitációs edzésprogram 1.kep

Mi a Speedfitness?A SPEEDFITNESS egy olyan új mozgás- és edzésprogram, amellyel rendkívül gyorsan és látványosan átformálhatja testét, valamint elősegítheti vele gyógyulási folyamatát sportsérülések, műtétek, valamint számos egészésgügyi problémákat követően.


Hogyan, milyen elven működik a Speedfitness?Az izmok elektromos áram általi ingerlését általánosan elektromos stimulációnak nevezik (EMS). A Miha Bodytec/ Speedfitness ezt az elvet alkalmazza mind az izomzat felépítésének eléréséhez, mind pedig a sérült, iiletve a leépült izomrendszer regenerációjánál (pl. műtétek után), a hátfájdalmak és inkontinenciás panaszok esetén is.
Az egész testre kiterjedő Speedfitness, más nevén a Myha Bodytech EMS-tréning hatékony edzést jelent nem csak a testformálás, fogyás és izomfejlesztés céljából, hanem különböző mozgásszervi, műtéti rehabilitációs célból, valamint preventív célzattal a vitalitás, a teljesítőképesség növelésére és a jobb közérzet, hangulat elérésére is alkalmazható. A porc- és izületvédő, rehabilitációs izomfejlesztő és a hátfájáscsökkentő pozitív vizsgálati eredményeket követően a Myha Bodytech EMS/ Speedfitness gépeket orvostechnikai eszközzé minősítették át az EU tagállamaiban.

Az impulzusok erejét szakember állítja be izomcsoportonként, testrészenként eltérő erősséggel vagy azonos áramszinten tartva fő izomcsoportok területén. Az elektromos impulzusok nem koncentrálódnak egy pontban, hanem egyenletesen eloszlanak az elektróda felületén, a testfelületen nem tapasztalható erős ütés, csípő pontok. Az impulzusok hatására az egész test (harántcsíkolt) izomzata másodpercenként 85-ször húzódik össze, ezért a speedfitness módszere gyors izomrostok fejlődésére hat leginkább, mindamellett, hogy energiaigényes izommunkára késztetve a testet fogyaszt is. Az igen rövid, 20 perces edzésidő így felér egy kétórás kőkemény konditermi edzéssel anélkül, hogy az inakat és ízületeket megterhelné.
Speedfitness - az alakformáló és rehabilitációs edzésprogram 2.kep

Mire jó a speedfitness?• Hatékony izomépítésre, alakformálásra
• Zsírégetésre, zsírszövet-csökkenésre, fogyás elősegítésére
• Rehabilitációra sportsérülések utáni időszakra
• Izompumpa aktiválása által a vérkeringés javítására, trombózisok elkerülésére
• Tartó- és mozgatóizomzat felépítésére műtétek követően
• Muszkuláris diszbalanszok kiegyenlítésére (oka: egyoldalú, sportfajtára jellemző terhelések, vagy mozgásszegény életmód miatt a tónusos izomzat megrövidülése)
• Merev izmok és görcsök feloldására
• Mozgékonyság, hajlékonyság növelésére
• Maximális erőnövekedésr, izomnövelésre
• Vizelettartásért is felelős gátizomzat megerősítésére, szülés utáni rehabilitációra
• Deréktáji fájdalmak kezelésére
• Ín- és ízületkímélő mozgásra (pl. sportsérülések után)
• Kötőszövetek vérellátottságának javítására
• Cellulit tüneteinek és okainak csökkentésére, vér- és nyirokkeringés fokozására
• Sportolóknak teljesítményfokozásra
• Elfoglalt emberek sportolására (extrém rövid ideig tartó edzések)
• Jobb közérzet megteremtésére, ellenálló képesség növelésére
• Ellenálló képesség növelésére
• Általános jó közérzet, hangulat javítására


Hogyan zajlik egy speedfitness edzés?A Speedfitness edzésekre előzetes bejelentkezés alapján lehet érkezni. A Speedfitness edzéshez egy tiszta, higiénikus pamutruhát kell felvenni, amire felkerül az elektródamellény, a karpántok, a lábpántok és a fenékpántok. Az öltözés mindössze 1-2 percet vesz igénybe.
A tréning összesen 20 percet vesz igénybe, ebből 15 perc megfeszített izommunkából áll, melyet statikus és dinamikus gyakorlatokkal egészít ki a személyi edző. A Speedfitness edzéshez egy tiszta, higiénikus pamutruhát kell felvenni, melyre felkerül majd az elektródamellény, a karpántok, a lábpántok és a fenékpántok. Az öltözködés mindössze 1-2 percet vesz igénybe, majd kezdetét veszi a 15 perces Speedfitness edzés. A tréning 5 perc levezetéssel zárul.
Az első Speedfitnes alkalom, vagyis az ún. „próbaedzés” arra irányul, hogy felmérjék a vendég fizikai állapotát, terhelhetőségét, megismerjék a vendég korábbi sportaktivitását és az esetleges ízületi vagy egyéb egészségügyi problémáit, melyekre a további edzések során mindvégig figyelni kell.

Az edzések gyakorlatsorát a mindig egyénileg, a vendég jelen állapotának és céljának megfelelően állítja össze a tréner . Az edzés alatt személyi edző folyamatosan előre mutatja és korrigálja a mozdulatokat. Az edzés és levezetés után magas biológiai értékű, ízletes fehérje shake-kel kínálják meg a vendégeket és megbeszélik a következő Speedfitness időpontot, mely kizárólag két nap pihenőidő után lehetséges.

Időtartam:kb. 30 perc/ alkalom. A hosszú távú alkalmazkodás elérése érdekében alapvetően rendszeres és hosszabb ideig tartó edzésre van szükség. Az edzések túl hosszú időre történő megszakítása a teljesítmény stagnálásához, ill. romlásához vezet.
Ellenjavallat, kockázat:Bizonyos belgyógyászati betegségek (pl. súlyos magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek), súlyosabb ortopédiai elváltozások (egyes gerincbetegségek, térdpanaszok), akut, gyulladásos, vírusos betegségek (pl. influenza, tüdőgyulladás, stb.). Meglévő krónikus, vagy akut betegségét előre jelezze trénerének!


© 2010 szepsegbroker.hu | Speedfitness - az alakformáló és rehabilitációs edzésprogram
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink