BEAVATKOZÁSOK

Szájfeltöltés

Ajakfeltöltés, ajaknagyobbítás, ajakvastagítás, szájfeltöltés, szájnagyobbítás


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 12 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Szájfeltöltés folyamata
Szájfeltöltés folyamata
Az arc kötőszöveti állományának öregedésével szinkronban, az ajkak is elvékonyodnak és ráncok jelennek meg körülötte. Ez a folyamat főleg a felső ajkon igen erőteljes lehet. A vékony felső ajak esetén a száj vonala keskeny, amely szigorú kifejezést kölcsönöz viselőjének. A szájfeltöltést nem csak esztétikai okból lehet végezni pl. veleszületetten vékonyabbak ajak esetén, hanem korrekciós céllal baleset, vagy fejlődési rendellenesség következtében aszimmetrikussá vált ajkak esetén. Az szájfeltöltés (ajakfeltöltés) során az ajkak szebb formát kapnak, un. "érzéki" száj alakítható ki vele.
Szájfeltöltés célja a természetesen telt, fiatalos összhatás elérése
Szájfeltöltés célja a természetesen telt, fiatalos összhatás elérése

Szájfeltöltés meneteAz ajak injekciós kezelése során a ráncok feltöltésével egy időben az ajkak formálására is van lehetőség. Az ajak teltségének fokozása több beszúrással érhető el. A beavatkozás során a tűt az ajakpír és a bőr határán vezetik be, (2-3 mm mélyre behatolva az ajakpír területe alá) és az anyagot a tű visszahúzása közben injektálják be. Amennyiben az ajkak középső harmadába injektálják be a töltőanyagot, úgy az ajakforma szemből vizsgálva kerekebbé válik, míg ha a széli harmadokba injektálnak, akkor inkább szélesebbé válik a száj.

Szájfeltöltésre alkalmas készítmények
A töltőanyagok alapján kétféle szájfeltöltő különíthető el. Az egyik ideiglenes, a másik tartós eredményt nyújt. Az ideiglenes csoportba tartoznak azok az injekciós készítmények, amelyek anyaga a szervezetben is megtalálható (pl. kollagén, hyaluronsav), amelyek néhány hónap után felszívódnak, így ezek alkalmazását fél-egy évente ismételni kell. A különbözõ típusú és összetételű gyári injekciós készítmények mellett a szájfeltöltést (ajakfeltöltést) saját zsírral is igen gyakran végezik a plasztikai sebészek. Ilyenkor a test más területéről (pl. hasfal) fecskendő segítségével zsírt szívnak le, majd ezt a kisebb mennyiséget fecskendezik be az ajkakba. A kívánt teltség eléréséhez általában kétszeri beavatkozás szükséges. Hasonló módon a ráncokat, szem alatti sötét karikákat is lehet korrigálni sajátzsír beinjektálásával.

A felszívódó anyagok esetében a kezelést meg kell ismételni a kívánt eredmény eléréséhez. Ennek az a magyarázata, hogy a töltőanyagok egy része mélyebbre, a kötőszövetbe süllyed, így ha nem is szívódik fel a területről, mégis az ajakvastagodás látható csökkenéséhez vezet az első 1-2 hét után. Ismételt feltöltést követően már tartósabb az eredmény (kb. 5-8 hónap). Valamint a plasztikai sebészek óvakodnak a túltöltött ajkak kivitelezésétől-lásd az előbbi képet-, ezért is alkalmazzák a kétlalkalmas szájfeltöltés technikáját.

Az szájfeltöltéshez használatos végleges készítményeket kezdetben nagy lelkesedés fogadta, de ma már nagyfokú szkepticizmussal beszélnek róluk a különböző esztétikai kongresszuson. Ilyen hatóanyag pl. a szilikonolaj is, amely az egyedüli injekcióval beadható tartós eredményt biztosító ráncfeltöltő és ajakvastagító volt 10 évvel ezelőtt. Azonban az utóbbi években, az egyéb szintetikus anyagok elterjedése (pl. polyacrylamid) óta, alkalmazása háttérbe szorult, mivel a szövődmények veszélye valamivel magasabbnak tűnt (bőrgyulladás, tapintható csomó képződése, felvetődött az anyag elvándorlásának a lehetősége is a nyirokcsomók felé). Létjogosultságát a plasztikai sebész körökben vitatják annak ellenére, hogy Európában jelenleg is többen jó eredménnyel használják. A kutatások és fejlesztések az utóbbi években igen felgyorsultak, így remélhetőleg hamarosan rendelkezésünkre áll az ideális ajak- és ráncfeltöltő anyag. A különböző feltöltő anyagokról részletesebben a Ráncfeltöltés fejezeténél olvashat.

Szájfeltöltés ára ( volumenpótló, ráncfeltöltő készítménnyel együtt): 60 000- 150 000 Ft

Ön milyen tapasztalatokat szerzett a Szájfeltöltés során?
Töltse ki Ön is ezt a rövid, kb. 2 percet igénybe vevő kérdőívet, és hamarosan megküldjük Önnek az összesítést!Véleménye anonim marad, adatait harmadik félnek nem adjuk át! Az adatvédelemről részletesen itt olvashat.

Időtartam:Az szájfeltöltés néhány perces (20-30 perc) beavatkozás csupán
Mellékhatás, szövődmény:Az szájfeltöltést követő néhány napban az ajkak duzzanata, enyhe gyulladása. Igen ritkán előfordulhat egyéni érzékenység a ráncfeltöltő anyagra. Természetes hatóanyag alapú feltöltőket (pl. kollagén) ezért is szükségszerű próba-feltöltéssel ellenerőzni.

Néha az ajkak aszimmetrikussá válhatnak a szájfeltöltés következtében, vagy ijesztően megduzzadnak (főleg ha bevérzés is keletkezett) annak ellenére, hogy korrekt injektálás történt. Amennyiben az aszimmetria 5 nap után is fennáll, korrekcióra kerül sor.

Amennyiben a szájfeltöltés első alkalmával túltöltés történik, az kedvezőtlen összhatást eredményezhet és groteszké teheti az egész arcot. Ha ezt a szempontot vesszük figyelembe, akkor a felszívódó anyagok, ha fajlagosan drágábbak is, előnyösebbek.
Ellenjavallat, kockázat:A visszatérő ajakherpesz kiújulását a beavatkozás elősegítheti, de preventív gyógyszer alkalmazásával ezt el lehet kerülni. Továbbá nem javasolt szájfeltöltés fennálló bőrbetegség, aktív herpesz, súlyos allergiás kórkép, vagy autóimmun betegség, esetleg véralvadásgátló szedése esetén.
Gyógyulás:A szájfeltöltés után jelentkező duzzanatot és a helyi gyulladást jeges borogatással (előhűtött szilikonzselés kozmetikai tasakkal) lehet mérsékelni. Néhány napig tartózkodjon az ajkak jelentős mértékű mozgatásától (rágógumizás, sok beszéd, nevetés, stb.), napozástól, szoláriumozástól, fogászati kezelésektől. 2-3 napig nem ajánlatos az ajkakat masszírozni, de a szájfeltöltés után 1 nappal lemoshatjuk, 2 nap után sminket is lehet használni. Az ajaktetoválást halassza 1 hónappal későbbre.
Eredmény:A szájfeltöltő anyag beadása után azonnal észlelhető az ajakvastagodás, de a lokális duzzanat csökkenése és a töltőanyag lejjebb vándorlása miatt az eredmény elmaradhat a várt mértéktől. A végleges változást a 2.-3. szájfeltöltés után érik el az ajkak.
Érzéstelenítés:A szájfeltöltést helyi érzéstelenítésben végzik.
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Szájfeltöltés
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink