BEAVATKOZÁSOK

Számítógépes plasztikai műtét tervezés (3D)

3D-s képalkotó szoftver segítségével pontosabban tervezhetők meg az arcon végezhető esztétikai eljárások: arcplasztika, szemhéjplasztika, orrplasztika, fülplasztika


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


3D kép műtét előtt és az arcplasztika tervezett eredménye 3D-s képen
3D kép műtét előtt és az arcplasztika tervezett eredménye 3D-s képen
A sikeres plasztikai műtét egyik legfontosabb része a tervezés, különösen akkor, ha az arcon történik a beavatkozás. A páciensek számára sikertelennek ítélt műtétek legnagyobb százaléka abból származik, hogy nem a megálmodott eredményt látják viszont a tükörben mindazok ellenére, hogy a műtét orvos-szakmailag szabályosan zajlott.

1980-ig a plasztikai műtéti tervezés legfontosabb eszköze a grafit ceruza volt. A nyolcvanas években jelentek meg a színes rajzoló, képfeldolgozó számítógépes programok, melyekkel fényképeket lehetett manipulálni. Miután ezek a programok csak egy adott nézőpontból voltak képesek a páciens arcát korrigálni, így az összhatást nem lehetett megkapni tőlük. Sajnos, a legtöbb plasztikai sebész még mindig a grafikai képszerkesztő programokkal (pl. Adobe, FastStone) próbálják megtervezni az arc plasztikai műtéti beavatkozásait. Azonban vannak olyan tökéletességre törekvő plasztikai sebészek is hazánkban, akik már egy 3 dimenziós képalkotásra képes szoftver segítségével tervezik meg az összes arcon történő beavatkozásait. A speciálisan plasztikai sebészek munkájához megtervezett Wywien szoftvert segítségével térben is megnézhetik az arc legapróbb részletének változtatását, és azt könnyen tudják módosítani a páciensek elképzeléseinek megfelelően. Amennyiben egy páciens elvárása túlzó, vagyis az orvos szerint nem valósítható az meg biztonságosan, úgy időben meggondolhatja magát a páciens, illetve a plasztikai sebész visszautasíthatja a kivitelezhetetlen műtétet. A 3D-s számítógépes szoftver használatával nagyon sok kudarcra ítélt műtét kerülhető el.
műtét előtti 3D-s kép - tervezett eredmény - arcplasztika utáni 3D-s kép
műtét előtti 3D-s kép - tervezett eredmény - arcplasztika utáni 3D-s kép
Ma a világon évente mintegy 6 és fél millió plasztikai műtétet végeznek el 3D-s tervezéssel. 2004 őszén jelent meg a Pantomat új, 3 dimenziós Wywien programja, amely élethű, esztétikus képet képes adni az arcról, és könnyedén, gyorsan kezelhető. A plasztikai sebész egy speciális fényképezővel (Pantomat 3D kamera) 1-2 perc alatt elkészíti a páciens térbeli arcát, majd a Wywien szoftver segítségével az arc minden részét tudja módosítani. A programmal az arcon előforduló összes esztétikai beavatkozást modellezni lehet: arcplasztika, arcfeszesítés, arcemelés, arc teltségének növelése, az áll, fül, szemöldök és a nyak módosítása, a szem külső és belső sarkának korrekciója, a felső és alsó szemhéj plasztikája, az ajakvastagítás, az orrhossz, orrhát, orrnyereg, orrszélesség beállítása, de a ráncfeltöltés, sőt a hajszínezés is modellezhető.

A SzépségBróker partnerei közül egyedül Dr. Gill Endre plasztikai sebész rendelkezik 3D-s képszerkesztő számítógépes szoftverrel.

Rendelési időben a konzultáció, és a számítógépes modellezés díjtalan. Ettől eltérő, a páciens által kért időpontban a konzultáció 5000.- Ft., a számítógépes modellezés további 5000.- Ft.© 2010 szepsegbroker.hu | Számítógépes plasztikai műtét tervezés (3D)
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink