BEAVATKOZÁSOK

Szemhéjplasztika
Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 4 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Egész testünkön a szem alatti bőr a legvékonyabb, s mivel kevesebb faggyúmirigy található benne, mint az arc többi részén, hajlamos a kiszáradásra. Szemeinket zsírpárnák és azok az izmok veszik körül, melyek alsó és felső szemhéjainkat mozgatják, s mintegy tokba zárják, a helyén tartják a zsír- és bőrszöveteket. Ez a terület dús érhálózattal ellátott, mely áttűnhet a bőrön, hozzájárulva ezzel, hogy egyeseknél sötét karikák és szarkalábak jelenjenek meg a szemek alatt. A kozmetikai szemhéjplasztika célja legtöbb esetben a táskás vagy puffadt szemhéj módosítása, néha pedig a szemhéj helyzetét is megváltoztatják. A szemhéjon található bőrfölöslegtől megjelenése szomorúnak és fáradtnak tűnik. A felső szemhéjon akkor érdemes kozmetikai jellegű műtétet végeztetni, ha a felső bőrredő a szempillasorra ráfekszik, vagy túl ér azon, és így látását zavarhatja. Ha az alsó szemhéj lazasága enyhe mértékű, csupán kialvatlannak tűnik, de felléphetnek a száraz szem szindróma egyes tünetei. Amennyiben a lazaság súlyos, a tünetek gyengíthetik a szem normális működését, a szemhéj pedig már kinézetre is megereszkedett. A súlyos mértékben lógó alsó szemhéj vonala az írisz alatt van, és láthatóvá válik a szemfehérje a pupilla és a szemhéj közötti részen. A felső szemhéj haránt redőjében fut az ívelt metszés, melyből a bőrfelesleg eltávolítható, és szükség esetén a szemhéj izomzata is korrigálható, majd a sebzárás finom varrattal történik.

A duzzadt szemek valóban az évgyűrűk számának növekedést jelzik arcunkon, de mielőtt plasztikai műtétre szánnák el magukat, győződjenek meg a puffadás lehetséges okairól. Bizonyos belgyógyászati problémák (vesebetegség, magasvérnyomás), egészségtelen életmód, nem megfelelő táplálkozás (túl sok alkohol és só hatására testünk többlet vizet tart vissza), vagy akár rosszul megválasztott kozmetikum (a magas koncentrációban glycerint, aloe verát, ureát, hyaluronsavat tartalmazó termékek ) is okozhatják a szem körüli duzzanatot. Mindezek kizárása érdekében plasztikai sebésze javasolhatja Önnek a műtét előtti belgyógyászati és szemészeti vizsgálatot. A, felesleges zsírszövet állandó duzzadtságot hoz létre. A jelenség nincs kapcsolatban a hízással, így a fogyókúra nem csökkenti mennyiségét. Az ok egyszerűen a génekben és az életkorban keresendő. A zsiradék eltávolítása szemhéjplasztikával sokat javíthat a helyzeten.

A beavatkozás végezhető külön-külön az alsó ill. a felső szemhéjakon, valamint az arcplasztika részeként.

Az alsó szemhéjplasztika metszése a szemhéjszéllel párhuzamosan, közvetlenül a szempillasor alatt fut, és ívelten kanyarodik ki az oldalsó szemzug redőjébe. Nem mindig elégséges csak a bőrfelesleg eltávolítása, itt a műtétet ki kell egészíteni a zsírpárnák megkisebbítésével. A bőrvarratot követően a sebeket speciális tapaszokkal fedik. Ezek megakadályozzák a későbbiekben a duzzanat kialakulását, azonban a látást nem zavarják.

Újabb módszer a lézeres szemhéjplasztika illetve a szem körüli ráncok Botox kezelése, de hangsúlyozni kell, hogy leginkább csak a korai esetekben végezhető, amikor a kialakult bőrfelesleg még nem jelentős.

Időtartam:30- 45perc
Mellékhatás, szövődmény:Néhány napig tartó szemhéjduzzanat, vérömleny, kék- majd sárgás elszíneződés a gyógyulási folyamat részei, komolyabb bevérzés (vérömleny) vagy a szemhéjak torzulása igen ritkán előforduló mellékhatások. A kötőhártya alatt is előfordulhat ritkán bevérzés, ilyenkor a szem fehér területén látható piros elszíneződés. Ez néhány hét alatt magától felszívódik
Ellenjavallat, kockázat:1-2 %-ban fordul elő kötőhártya gyulladás, mely kamillázásra és szemcseppre gyorsan javul. Nagyon ritka a zsírtasakok gyulladása. Kóros hegképződés ritka, néha előfordul, hogy a hegvonalban tömöttebb csomókat lehet tapintani, de nem láthatóak. Ez általában masszírozással megszüntethető, ritkábban azonban újabb műtétet igényelhet. A beavatkozás szövődménye lehet a tartósabb könnyezés, vagy az ellenkezője, szemszárazság is.
Gyógyulás:Néhány órás megfigyelés után a páciens otthonába távozhat, ahol félig ülő helyzetben pihenés, száraz hűtés (jegelés) javasolt. Az első héten kerülni kell a fizikai terhelést és a lehajlásokat, minden olyan tevékenységet, mely haspréssel jár a bevérzés megakadályozása miatt. A műtét gyakoribb, gyulladásos szövődményeinek megelőzésére szemcseppet kell használni.
Eredmény:A duzzanat megszűntével az egész arc fiatalabbnak, kipihentnek fog tűnni.
Érzéstelenítés:Minimális fájdalommal járó beavatkozás. A szemhéjplasztikát szinte mindig helyi érzéstelenítésben végzik, nyugtató injekció adása mellett.
Ellátás:ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Szemhéjplasztika
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. Dr. Boros   December 20, 2020
Jól ismerteti a lényeget, hasznos bejegyzés! Hivatkoztam rá a témáról szóló cikkeimben:
https://szemhejplasztika-mindenkinek.hu/szemhejplasztika;https://szemhejplasztika-mindenkinek.hu/felso-szemhejplasztika; https://szemhejplasztika-mindenkinek.hu/also-szemhejplasztika
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink