BEAVATKOZÁSOK

Szemkörnyéki növedékek eltávolítása - milium, xanthelasma

Milium, xanthelasma eltávolítási lehetőségei


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 2 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Milium alsó szemhéjon és alatta
Milium alsó szemhéjon és alatta

Milium - a kemény, apró, fehéres, grízes csomókA milium (plural milia) a tökéletlen faggyú- és szaruképződés következményeként alakul ki. A hám alatti faggyútermelődés fokozódik, a nagy mennyiségű faggyú általában több szabad zsírvasat tartalmaz, amely csökkenti a keratin hidratáltságát, és un. kristályos- keratin halmozódik fel az epidermis alatt. A milium (gríz, tejcsomó) leggyakrabban a szem és a járomcsont környékén jelentkezik.
Milium eltávolítása CO2 lézerrel
Milium eltávolítása CO2 lézerrel
Megjelenésében kissé hasonlít komedóhoz, de ezek sokkal keményebbek, látványosan kiemelkednek a bőr felszínéről és inkább fehérek, halvány sárgák, nem szürkésfeketék vagy sötétsárgák. Nem gyulladásos bőrjelenség, de ha nem megfelelő steril segédeszközök és szaktudás nélkül az otthonunkban próbáljuk őket eltávolítani, akkor átcsap a gyulladásos fázisba, és megduzzadva, bakteriálisan felülfertőződve jelentős problémacsomagot zúdítunk magunkra.

Milium CO-2 lézeres eltávolításának eredményessége
Milium CO-2 lézeres eltávolításának eredményessége

Milium eltávolításának lehetőségei:

- a milium bőrfelszínének steril tűvel történő megnyitása, majd kiemelése (Dr. Stehlich Gábor, Dr. Poroszkai Mária, Jenőfi Réka, Dr. Kolat Zsuzsanna)
- rádiófrekvenciás kauterrel (Dr. Sólyom Katalin)
- rádiófrekvenciás szikével (orvosi RF készülék sebészi kezelőfejjel ellátva)
- CO2 lézerrel (Dr. Kolat Zsuzsanna)


Xanthelasma
Xanthelasma

XanthelasmaA xanthelasma (xanthelasma palpebrarum) a felső és az alsó szemhéjakon, leggyakrabban szimmetrikusan jelentkező sárgásan elszíneződött, általában hosszanti-ovális formájú, enyhén kiemelkedő, bársonyos tapintatú koleszterin lerakódás. Az egymáshoz közel álló lapos csomók összeolvadhatnak és hosszúkás formában egész nagy területet át tudnak ölteni, akár gyűrűszerűen körbefoghatják a szemeket. Általában 40 év feletti nőknél figyelhető meg ez az esztétikai bőrelváltozás, amely a látást nem zavarja, és csak néhány esetben jár együtt magas koleszterinszinttel.
1-2 apróbb xanthelasma eltávolítását kozmetikus is eltávolíthatja a megfelelő manuális kozmetológiai technikával és alapos fertőtlenítéssel, de a képen látható kiterjedt területen lévő xanthelasmát csakis szakorvos tudja eltávolítani hegmentesen az alábbi minimál-invazív és invazív módszerekkel (a módszer megválasztását befolyásoló tényezők: a kiterjedés nagysága, elhelyezkedése, valamint a szakorvosi rendelő technikai felszereltsége, orvos bevált gyakorlata).

Xamthelasma eltávolítási lehetőségei:- CO2 lézer (Dr. Kolat Zsuzsanna)
- rádiófrekvenciás szike (orvosi RF készülék sebészi kezelőfejjel ellátva)
- rádiófrekvenciás kauter (Dr. Sólyom Katalin)
- sebészi kimetszés (mikrosebészeti technikával) (Dr. Kolat Zsuzsanna)© 2010 szepsegbroker.hu | Szemkörnyéki növedékek eltávolítása - milium, xanthelasma
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink