BEAVATKOZÁSOK

Tartós szőrtelenítés IPL/ ELOS technikával

Epilálás IPL, ELOS készülékekkel


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 9 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Tartós szőrtelenítés IPL/ ELOS technikával 1.kep
Az egyes testtájékok szőrtelensége manapság nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is egyre növekvő elvárás és fontos részét képezi a kulturált, esztétikus megjelenésnek. A hagyományos szőrtelenítés (borotválás, gyantázás, szőrtelenítő krémek stb.) hatékonyságának rövidsége, időigénye, eredménytelensége és szövődményei (erősebb szőrnövekedés, szőrtüszőgyulladás, stb.) miatt a háttérbe szorultak. A piac a tartós szőrtelenséget produkáló eszközök kifejlesztésére késztette a gyártókat. Elsőként az elektromos epiláló készülékek jelentek meg, amelyek igen sok panaszt és szövődményt okoztak, s ezek után jelentek meg a különböző lézerek: Alexandrit, Neodinium-YAG, Dióda, stb. (LASER=Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation=fényerősítés kényszerített fénykibocsátás útján). A lézerek fénye egyszínű, egyetlen hullámhosszon sugárzó elektromágneses hullámok, amelyek a fényelnyelődésre érzékeny szövetekben hoznak változást. Így a különböző mélységben más-más fényű lézerfénnyel lehet a ránctalanítást, pigmentfoltok eltávolítását, hajszálerek kezelését és a szőrtelenítést végezni. A lézer kiválóan alkalmas a tartós szőrtelenítés elérésére, de igen magas áruk miatt ezen a területen egyre inkább kiszorítják őket az intenzív fényimpulzus (IPL =Intense Pulse Light) elvén működő készülékek.

A bőr felszínének esztétikai kezelésére a széles hullámsávú fény, az IPL a tökéletes megoldás. Ez a technológia több fizikai szempontból is eltér a lézertől. A legfőbb különbség az, hogy míg a lézer egy meghatározott hullámhosszon bocsátja ki a fényt, addig az IPL különböző hullámhosszok széles skáláját sorakoztatja fel, s szétszórt, nagy energia sűrűségű lökésekben - villanásokban – adja le szélesspektrumú fényét (560-tól 1200 nm-ig) 2-4mm mélységbe jut le a bőrön keresztül. Ez az eljárás sokrétűbb, fájdalommentes, rugalmasabb felhasználása ad lehetőséget a bőrtípustól és a test eltérő adottságú területeitől függően. Az egyéni különbségek szerint a szőrszál különbözhet színben, vastagságban, mélységben is. A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment (kromofób anyag, fényelnyelésre alkalmas, melanin) tartalmában elnyelődik, és alakul át hőenergiává, és un. fototermolízis révén a növekedési fázisban lévő szőrtüszők elpusztítja. A fényimpulzus speciálisan összetett a környező szövetekben azonban nem hevülnek fel, sértetlenek maradnak. A villanófénnyel az "anagén", azaz növekedési fázisban lévő szőrszálakat tudják csak inaktiválni.

 • Anagen (növekedési fázis)- Ebben a fázisban a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata aktív, a növekedés, a melanin képződése fázisában van, tehát képes elnyelni a meghatározott hullámhosszú fényimpulzust eléri a szőrtüszőt is, és a keletkezett helyi hőhatásra (fototermolízis) elpusztítja a szőrszálat és a szőrtüszőt is.

 • Catogen (átmeneti fázis)- A szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a tüsző sorvadni kezd, a sejtek szaporodása leáll. Tehát a fény nem tud elnyelődni a fényérzékeny melaninban, tehát nem hatékony a kezelés ebben a fázisban.

 • Telogen (nyugalmi fázis)- A szőr magasan helyezkedik a szőrcsatornában, várva a kilökődését, a kihullását. Tehát ebben a fázisban sem tud a fény eljutni a szőrtüszők tápláló régiójához, a kezelés ilyenkor sem hatásos.

Testünk átlagos szőrtartalmának 20-30 %-a van egyszerre az úgynevezett az anagén, azaz "növekedési fázisban" a többi pihenő fázisban van és csak később kezelhető. Ezért kell a kezeléseket többször 4-8-szor, bizonyos időközönként (3-6 hetente) elvégezni. Ezek a számok igen eltérőek lehetnek egyénenként, hisz a szőrszálak vastagsága, színe, elhelyezkedése, a bőr színe is igen eltérő lehet egyénenként, ami meghatározza a szükséges kezelések számát.

Az IPL-lel végzett szőrtelenítés előnyei:

 • Hosszú távú, hatásos, tartós szőrtelenítést eredményez
 • Csökken a szőrtüsző gyulladásának előfordulása
 • Kiküszöböli a fertőzés lehetőségét
 • Gyors, biztonságos és fájdalommentes eljárás

A technika folyamatos fejlődése lehetővé tette az IPL technika továbblépését az ELOS (Elektric Optical Synergy) rendszer által, melynél a fényenergia (optical energie) jobb elnyelődését rádiófrekvenciás (RF) energia besugárzással érik el. Az ELOS technika (AURORA DSR készülék) az egyetlen olyan szőrtelenítő eljárás, mely az összes bőrtípusnál sikeresen alkalmazható és az ősz, vörös szőrszálakat is eltünteti. Az ELOS működési elvéről bővebben olvashat a szaklap rovatunkban.

A tartós szőrtelenítés hatékonyságának növekedése a Syneron ELOS technológiájánál bizonyosodik be.

Kezelés előtti teendők:

 • 4 héttel a kezelések megkezdése előtt ne gyantáztasson vagy csipesszel távolítsa el szőrzetét és ne használjon semmilyen epilláló berendezést. Kezelések közt csak borotválkozást javaslunk.

 • A hatékony szőrtelenítő kezeléshez 1 mm-e, vagy rövidebb látható szőrzet az ideális, ezért szőrnövekedésétől függően a kezelés előtt 1-2 nappal borotválja le a kezelendő területet.

 • A kezeléseket megelőző 3 héten belül ne napoztassa, szoláriumoztassa bőrét!

 • 2 héttel a kezelések előtt ne használjon önbarnító, fehérítő vagy szőrtelenítő krémet és bármit, ami irritálhatná bőrét (alkohol, szteroid kenőcs, stb.)!

 • A kezelés napján ne alkalmazzon kozmetikumot a kezelendő bőrfelületen, ideértve púdert, krémet, testápolót, vagy sminket.

Az IPL eljárás ellenjavallatairól részletesen a Szaklap oldalunkon olvashat!

Szőrtelenítés GARANCIÁVAL


A Wellmed Beauty & Spa garanciát vállal az ELOS szőrtelenítő kezeléseire!
Amennyiben az ígért kezelésszám után sem ért el a 80% szőrtelenséget az adott testfelület, úgy a további kezeléseket grátiszba kapja!

Időtartam:A szőrtelenítés ezzel a két fajta módszerrel 15-45 perc, függ a kezelendő terület nagyságától és a készüléktől
Mellékhatás, szövődmény:A szőrtelenítés ilyen módon végezve csak minimális diszkomfort érzést és helyi bőrmelegséget okozhat.
Ellenjavallat, kockázat:Csak a nem megfelelő utókezelés ( fényvédelem!) esetén fordul elő a barna foltosodás a szőrtelenítés után.
Gyógyulás:A szőrtelenítés utáni teendők:

 • Korai bőr reakciókat (enyhe bőrpírt) ne kezeljük!

 • Ne napozzon, szoláriumozzon! Minden esetben, fél órával mielőtt elhagyná otthonát alkalmazza az SPF30-as faktorú fényvédőkrémet!

 • 1-2 napig feltétlenül kerüljön mindent, ami irritálhatná bőrét, mint meleg víz, klóros vizű uszoda, krémek, borotválkozás utáni arcszesz, alkoholos kozmetikumok, stb! Ne használjon fehérítő krémet, parfümöt 24 óráig!

 • Ne használjon önbarnító krémet legalább 2-3 hétig a kezelés után és között!
Eredmény:Mind a lézer, mind az IPL bizonyította, hogy alkalmas tartós szőrtelenítésre fájdalom és komplikáció nélkül. Lényeges tény azonban, hogy az IPL technikával csak a sötét színű szőrszálak és világos bőrű egyéneken hatékony és tartós a szőrtelenítés. A vörös, szőke, ősz szőrszálak eltávolítására, illetve a sötétebb, barnább bőrű személyek kezelésére jelenleg az ELOS technika tűnik erdményesebbnek. Lásd Szaklap/ ELOS technikáról bővebben!
Érzéstelenítés:Ez a tipusú szőrtelenítés nem igényel érzéstelenítést
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Tartós szőrtelenítés IPL/ ELOS technikával
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink