BEAVATKOZÁSOK

Tetoválás eltávolítása lézerrel

Tattoo eltávolítás Q-5 YAG, Q-Switched Nd:YAG lézeres kezeléssel


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Sajnos nem minden esetben sikerül ilyen tökéletesre a kozmetikai tetoválás
Sajnos nem minden esetben sikerül ilyen tökéletesre a kozmetikai tetoválás
Az egykor oly annyira áhított, majd büszkén viselt tetoválás, az un. tattoo, vagy a száj, szem és a szemöldök vonalát kiemelő kozmetikai tetoválások később zavaróvá válhatnak. A tetoválás eltávolításanem könnyű feladat, lézeres technikára és gyakorlott szakemberre van szükség.

A lézer fényenergiája különböző festékekre különbözően hat. Egyes (anilin) festékekben a kettős kötéseket bontja a nagy energiájú fénysugár. Ezáltal a festék színtelenné válik. Más hosszabb molekulájú festékeket pedig fragmentál (feldarabol), így a fehérvérsejtek számára hozzáférhetővé téve azok távolítják el szervezetünkből a festék maradványait. Ezért igen fontos a megfelelő lézeres készülék megválasztása a tetoválás eltávolítására.

A Q-5 YAG, Q-Switched Nd:YAG LÉZER készülékek

(magasabb energia tartományban, Q-switch üzemmódban) alkalmas a tetoválás heg nélküli eltávolítására. A lézer igen nagy energiát képes kibocsátani, de azt csak olyan erősséggel adagolhatja a kezelés során, hogy a festék molekulák körül a bőr ne melegedjen fel túlságosan. Érthető, hogy a szükséges alkalmak száma függ a használt tetováló festék anyagától, színétől, mennyiségétől és az egymásra helyezett festékrétegek számától.

A Q-Nd:YAG lézer több frekvencián dolgozik párhuzamosan, emiatt a színes tetoválások halványítására is alkalmas. A Q-Nd:YAG lézer azonban nem minden fajta festékre hat egyformán. A festék színe és típusa is befolyásolja a szükséges kezelések számát és a várható eredményességet. Néha lehetőség van arra is, hogy a használt festékből mintát tud hozni magával a páciens. Ha erre Önnek is van lehetősége, akkor hozza magával és egy pontos próbakezelés után (fehér lapon) megjósolható a várható eredmény még a tetoválás eltovlítása előtt.

Aktuális árengedmény tetoválás eltávolításra, itt!

Eltávolításra váró, megunt tetoválás
Eltávolításra váró, megunt tetoválás
Az eredményesség növelésében azonban Ön is aktívan részt vehet!

Ne napozzon és szoláriumozzon a tetoválás eltávolítása előtt legalább 2 hétig és a kezelések között sem! Az erős fény ugyanis fokozza a festéksejtekben a bőrfesték (melanin) termelését. Ezért kisebb energiával (alacsonyabb hatásfokkal) tudják csak kezelni azt, akinek a bőre is sötét, mert ilyenkor a lézerenergia egy része a bőrt is felmelegíti. Leghatásosabb a lézerkezelés világos bőrű egyénen, akinek a tetoválása sötét és csak a felületes rétegben van festék a bőrben.

Az egészséges, rugalmas bőr nagyobb lézer energia alkalmazását teszi lehetővé. Sérült, aktív pattanásos, ekcémás vagy más bőrbetegség miatt károsodott, elvékonyodott, esetleg hámló bőrfelületen a lézeres kezelés nem előnyös. Emiatt akár el is kell halasztani a Q-Nd:YAG lézeres tetoválás eltávolítást.

A lézerkezelést megelőző napokban a testápolók fokozott használatával rugalmasabbá tehetik bőrünket. Aktív kozmetikai kezelés a lézer előtti napokban ezt szintén segítheti, de a tetoválás eltávolítás napján már nem tanácsos kozmetikushoz menni.

Időtartam:A tetoválás eltávolítása 10-30 percet vesz igénybe alkalmanként, függ a kezelendő terület nagyságától, az alkalmazott festék színétől és fajtájától. Ez maghatározza a szükséges alkalmak számát is (4-12).
Mellékhatás, szövődmény:Bőre a tetoválás eltávolítása után pirossá válhat és a napégésnek megfelelő kellemetlen égő érzésre lehet számítani. Ajánlott Panthenol hab és más napégésre alkalmas krémek használata.
Ellenjavallat, kockázat:Nincs
Gyógyulás:A időpontját úgy egyeztesse, hogy utána otthon legyen lehetőség 1-2 óra hideg borogatásra, ha bőre érzékenyebb. Ha tetoválása olyan területen volt, ami nem fedhető el ruházattal, akkor ne tervezzen a kezelés után társasági programot. A kezelt területen a bőr gyakran lehámlik és emiatt időlegesen világosabb, lehet a környező bőr színénél, ezt a színeltérést az alapozók vagy krémpúderek elfedik . A lézer kezelést követő napon a szokásos kozmetikumok használhatók. A kezeléseket követően napozni, szoláriumozni nem szabad!
Eredmény:A Q-Nd:YAG lézeres tetoválás eltávolítás eredménye az első alkalom után még alig vehető észre. 3 - 8 kezelésre is szükség lehet a tetoválás teljes elhalványulásához. Ezek száma attól függ, hogy milyen típusú festéket használtak és milyen mélyen, hány rétegben helyezkednek el a festék molekulák. A lézerkezeléseket általában 3-4 hetenként ismételjük, amikorra az előző alkalom miatti bőrreakció és esetleges hámlás befejeződik.

Tekintse meg képgalériánkban a tetoválások eltávolításáról illetve az ajánlott szakember oldalához kapcsolódó előtte és utána fotókat!
Érzéstelenítés:Nem igényel.
Ellátás:Ambulánsan történik a tetoválás eltávolítása.


© 2010 szepsegbroker.hu | Tetoválás eltávolítása lézerrel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink