BEAVATKOZÁSOK

Tetoválás, tattoo eltávolítása Q-kapcsolt YAG lézerrel

Q-5, Nd:Yag lézerrel


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Sikeres tetoválás, tattoo eltávolítása /  képgaléria lent!
Sikeres tetoválás, tattoo eltávolítása / képgaléria lent!
Az egykor oly annyira áhított, majd büszkén viselt tetoválás, az un. tattoo, vagy a száj, szem és a szemöldök vonalát kiemelő kozmetikai tetoválások később zavaróvá válhatnak. Eltávolításuk nem könnyű feladat, lézeres technikára és gyakorlott szakemberre van szükség.

A lézer fényenergiája különböző festékekre különbözően hat. Egyes (anilin) festékekben a kettős kötéseket bontja a nagy energiájú fénysugár. Ezáltal a festék színtelenné válik. Más hosszabb molekulájú festékeket pedig fragmentál (feldarabol), így a fehérvérsejtek számára hozzáférhetővé téve azok távolítják el szervezetünkből a festék maradványait. Ezért igen fontos a megfelelő lézeres készülék megválasztása. A Q-5 YAG, Q-kapcsolt YAG lézer készülékek 1064nm-es hullámhosszú fényt bocsájtanak ki (magasabb energia tartományban, Q-switch üzemmódban) alkalmas a tetoválások heg nélküli eltávolítására. A lézer igen nagy energiát képes kibocsátani, de azt csak olyan erősséggel adagolhatja a kezelés során, hogy a pigment molekulák körül a bőr ne melegedjen fel túlságosan. Érthető, hogy a szükséges kezelések száma függ a használt tetováló festék anyagától, színétől, mennyiségétől és az egymásra helyezett festékrétegek számától.

A Q-kapcsolt YAG lézer több frekvencián dolgozik párhuzamosan, emiatt a színes tetoválások halványítására is alkalmas. A Q-kapcsolt:YAG lézer azonban nem minden fajta festékre hat egyformán. A festék színe és típusa is befolyásolja a szükséges YAG lézerkezelések számát és a várható eredményességet. Néha lehetőség van arra is, hogy a használt tetováló-festékből mintát tud hozni magával a páciens. Ha erre Önnek is van lehetősége, akkor hozza magával és egy pontos próbakezelés után (fehér lapon) megjósolható a várható eredmény még a kezelések megkezdése előtt.

A kezelések hatásfokának növelésében azonban Ön is aktívan részt vehet!

Ne napozzon és szoláriumozzon a kezelés előtt legalább 2 hétig és azok kezelések között sem! Az erős fény ugyanis fokozza a festéksejtekben a bőrfesték (melanin) termelését. Ezért kisebb energiával (alacsonyabb hatásfokkal) tudják csak kezelni azt, akinek a bőre is sötét, mert ilyenkor a lézerenergia egy része a bőrt is felmelegíti. Leghatásosabb a lézerkezelés világos bőrű egyénen, akinek a tetoválása sötét és csak a felületes rétegben van festék a bőrben.

Az egészséges, rugalmas bőr nagyobb lézer energia alkalmazását teszi lehetővé. Sérült, aktív pattanásos, ekcémás vagy más bőrbetegség miatt károsodott, elvékonyodott, esetleg hámló bőrfelületen a tetoválás eltávolítása nem előnyös. Akár a kezelés elhalasztását is indokolhatja.

A lézerkezelést megelőző napokban a testápolók fokozott használatával rugalmasabbá tehetik bőrünket. De a lézerkezelés napján már nem tanácsos kozmetikushoz menni.

Időtartam:10-30 perc, függ a kezelendő terület nagyságától, az alkalmazott festék színétől és fajtájától
Mellékhatás, szövődmény:Bőre a tetoválás eltávolítása után pirossá válhat és a napégésnek megfelelő kellemetlen égő érzésre lehet számítani. Ajánlott Panthenol hab és más napégésre alkalmas krémek használata. Gyakorlati tapasztalat pertnereink visszajelzése alapján, hogy a Nd:YAG lézerek csak hegesen maradványokkal képesek eltávolítani a tetoválásokat.
Ellenjavallat, kockázat:nincs
Gyógyulás:A Q-kapcsolt lézeres tetoválás eltávolítás időpontját úgy egyeztesse, hogy utána otthon legyen lehetőség 1-2 óra hideg borogatásra, ha bőre érzékenyebb. Ha tetoválása olyan területen volt, ami nem fedhető el ruházattal, akkor ne tervezzen a kezelés után társasági programot. A kezelt területen a bőr gyakran lehámlik és emiatt időlegesen világosabb, lehet a környező bőr színénél, ezt a színeltérést az alapozók vagy krémpúderek elfedik . A lézer kezelést követő napon a szokásos kozmetikumok használhatók. A kezeléseket követően napozni, szoláriumozni nem szabad!
Eredmény:Már az első kezelés után még alig vehető észre az eredeti tetoválás körvonala, de a tetoválás teljes elhalványulásához 3 - 8 kezelésre is szükség lehet . Ezek száma attól függ, hogy milyen típusú festéket használtak és milyen mélyen, hány rétegben helyezkednek el a pigment molekulák. Az egyes beavatkozási alkalmakat általában 3-4 hetenként ismételjük, amikorra az előző kezelés miatti bőrreakció és esetleges hámlás befejeződik.

Tekintse meg képgalériánkban, illetve az ajánlott szakember oldalához kapcsolódó előtte és utána fotókat!
Érzéstelenítés:Nem igényel.
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Tetoválás, tattoo eltávolítása Q-kapcsolt YAG lézerrel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink