BEAVATKOZÁSOK

Vádlinagyobbítás

Vádlinagyobbítás, vádliformázás, vádliplasztika, lábszár-implantáció


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 3 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Vádlinagyobbítás 1.kep
A lábszár esztétikai korrekcióját 1967 óta végzik szilikonprotézis (implantátum) alkalmazásával. A sérülés, betegség, fejlődési rendellenesség miatt asszimetrikussá, vékonnyá vált vádliba szilikonzselével töltött implantátumot ültetnek be a legoptimálisabb anatómia állapot elérése céljából.

A térdhajlat alatt 1 cm-re ejtenek egy 2-3 cm-es vágást. Ezen keresztül egy szondát vezetnek be, mellyel kiképzik az implantátum helyét a vádliizom alatt. A csepp, vagy orsó alakú implantátumok behelyezése után a két végtagot összehasonlítják, s a megfelelő pozícióban rögzítik azt, vagy szükség esetén, másik alakúra vagy méretűre cserélik. Az izomszövetet felszívódó öltéssel zárják, a bőrt rétegesen.

Időtartam:kb. 1 óra
Mellékhatás, szövődmény:A vádlinagyobbítás után fájdalom, bőrpír, duzzanat, véraláfutás, vádlifeszülés jelentkezhet.
Ellenjavallat, kockázat:Akut fertőzés ritkán lép fel, melynek helyi és általános tünetei (heves fájdalom, látványos duzzanat, magas láz) már rövid idővel a műtét után jelentkeznek. Ennek kezelése antibiotikumok adásával, súlyosabb esetben feltárással és a protézis eltávolítással történik. Az újabb implantátum beültetésére csak 6 hónap várakozási idő után kerülhet sor.

Előfordulhat, speciális komplikációként kompressziós tünet (igen kellemetlen nyomásérzés), amelyet a vádliizom hosszanti átvágásával korrigálnak.
Gyógyulás:A varratok 2 hét után kerülnek eltávolításra . A vádlinagyobbító műtétet követően kompressziós kötést kap a páciens, de már az első naptól kezdve sétálhat. 3 hét elteltével fokozatosan, tovább lehet emelni a terhelést. 1 hónapig ajánlott lapos sarkú cipőt viselni.
Eredmény:A vádlinagyobbítás után már látványosak a szimmetrikus és telt vádlik. Végleges formájukat, ugyan úgy, mint más szilikon implantátumok behelyezését követően, fél évvel később érik el.
Érzéstelenítés:A vádlinagyobbító műtétet előzőleg kivizsgált betegen általános altatásban végezik
Ellátás:1 napos kórházi ellátás keretein belül.


© 2010 szepsegbroker.hu | Vádlinagyobbítás
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink