BEAVATKOZÁSOK

Végleges szőrtelenítés Alexandrit lézerrel

Szőrtelenítés igazán hatékony lézeres módszerrel


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Végleges szőrtelenítés Alexandrit lézerrel 1.kep

Alexandrit lézeres szőrtelenítés elmélete és gyakorlataA hatékony szőrtelenítéshez a lézer fényenergiájának a szőrszál pigmentanyagában kell elnyelődnie, amely aztán a szőrtüszőbe vezeti le a hőt. Ennek hatására a szőrtüsző elpusztul. Erre legalkalmasabb az Alexandrit lézer, mely 757 nanométeres hullámhosszúságú energiasugárral működik.

Jelenleg ez a vezető csúcstechnológia világszerte a szőrtelenítés terén.


A lézerek fénye monokromatikus, egyszínű ezért nagyon jól fókuszálható. Általában optikai szálon keresztül vezetik a kézi darabba vagy a szkennerbe, ami azután a kezelési területre juttatja a lézerfényt. Hatásmechanizmusa a szelektív foto-termolízis elvén alapul. Ez azt jelenti, hogy a bőrre kerülő fény csak a célszövetben, vagyis a szőrszál pigment-tartalmában nyelődik el, a környező ép bőrben nem, így azt nem is károsítja. A szőrszálban elnyelődő fény pedig a hőenergia révén denaturálja a szőrtüszőt, miközben az ép bőr nem károsodik.

Az Alexandrit lézer kezelőfeje tulajdonképpen egy szkenner, ami néhány másodperc halad végig a kezelendő felületen, közel 100%-os biztonsággal és precizitással, anélkül, hogy egyetlen szőrszálat is kihagyna. A lézerek fénye nagyon intenzív, ezért védőszemüveg alkalmazása szükséges a kezelő és a páciens számára egyaránt. A kezelés komfort-érzetének fokozása érdekében a lézer speciális hűtőmechanizmussal is rendelkezik. A kezelés eredményeképpen kb. 12-14 nap múlva a kezelt területről kiesnek a szőrszálak és csak a selymesen puhává váló, sima bőr tapintható.


Végleges szőrtelenítés Alexandrit lézerrel 2.kep

Kinek ajánljuk az Alexandrit lézeres szőrtelenítés?- fehér-, ill. világos bőrűek
- sötét szőrzettel rendelkeznek

Ha a páciens bőre sötétebb, vagy napbarnított a magas pigment-tartalomnak köszönhetően a bőr is elnyeli az energiát, ami ezáltal az égéshez hasonló módon sérülhet. Másrészt az energia egy része a bőrben nyelődik el, így a kezelés nem lesz elég hatékony.
Az ősz, a szőke és a piheszőrök nem tartalmaznak pigmentet, így ezek a szőrszálak a jelenleg elérhető szőrtelenítő lézerekkel sajnos nem pusztíthatóak el hatékonyan. Vékonyabbá válhatnak, ha egy kevés pigmentet mégis tartalmaznak.

Végleges szőrtelenítés Alexandrit lézerrel 3.kep

Ez valóban végleges szőrtelenítési módszer?A lézeres szőrtelenítés akkor lesz eredményes, ha a szőrtüsző a növekedési fázis kezdeti, anagén szakaszában van, mert ekkor a legérzékenyebb, ilyenkor van legközelebb a bőrfelszínhez és ilyenkor van kapcsolat a szőrtüsző és a szőrszál között.
Egy adott időben- testtájaktól függően - a szőrszálak nagy része, mintegy 85 %-a van ebben a fázisban. A többi, aktuálisan a növekedés más, telogen, vagy katagen fázisában lévő szőrtüsző hatékony elpusztítása érdekében szükséges, hogy a kezelést többször megismételjük.
Mivel a szőr növekedési fázisainak hossza a különböző testtájakon nem egyforma, így a kezelés gyakorisága attól is függ, hogy mely testtájat szeretnénk szőrteleníteni.
Az egyszer már sikeresen elpusztított szőrtüszők esetében végleges az eredmény, ezekből új szőrszálak már nem nőnek. Viszont a piheszőrzet és világos szőrzet hormonális hatásra megerősödhet a későbbiekben, így előfordulhat, hogy néhány év elteltével 1-1 fenntartó kezelés válik szükségessé.


Végleges szőrtelenítés Alexandrit lézerrel 4.kep

Alexandrit lézeres szőrtelenítés ára


- függ a kezelendő terület nagyságától és a nemtől-
a Hattyú Klinikán:

pl. Fülcimpák (uraknak) 8.000 Ft / alkalom
pl. Hónaljak (férfiaknak) 25.500 Ft ; (hölgyeknek) 20.500 Ft/ alkalom
pl. Lábszárak (férfiaknak) 62.000 Ft ; (hölgyeknek) 52.000 Ft/ alkalom
További árak...

30% ENGEDMÉNY IGÉNYBEVÉTELÉHEZ töltsön le kupont ITT!


Időtartam:Egyéntől, nemtől és szőrmennyiségtől függően általában 4-6-8 kezelés szükséges, amennyiben semmilyen szőrnövekedést befolyásoló betegség vagy endokrinológiai kórkép nem hátráltatja a kezelés hatékonyságát. Az arcbőrön rendszerint 4 hetenként, máshol 6-7 hetenként, lábon és combon 8 hetenként kezelünk.
Mellékhatás, szövődmény:Általában ritkán jelentkeznek mellékhatások, melyek az esetek túlnyomó többségében átmenetiek. Felléphetnek a kezelést követően azonnal, illetve jelentkezhetnek később is. Előfordulhat discomfort-érzés a kezelés során, illetve a kezelt területen jelentkezhet enyhe bőrpír és duzzanat. Ritkán a kezelés helyén égési sérülés, pörkösödés esetleg hegesedés alakul ki, valamint a későbbiek során pigmentációs zavarok ( alul-, illetve túlpigmentálódás) jelentkezhetnek.
Utókezelés

A kezelt területen bőrpír és duzzanat jelentkezhet közvetlenül a kezelés után. Olyan érzés lehet, mint napégést követően. Ilyenkor alkalmazhatunk hűtést az adott területen, illetve helyi bőrápoló készítményeket, például aloe verat. Sminket csak akkor tegyünk fel, ha ezek a tünetek teljesen megszűntek.

Nagyon fontos a terület folyamatos fényvédelme.
Ellenjavallat, kockázat:Ellenjavallatai között szerepelnek az akut, gyulladásos, lázas megbetegedések, bőrfertőzések, egyes belgyógyászati kórképek, daganatok, autoimmun betegségek, vérzékenység, terhesség és szoptatás. Kontraindikálja a kezelést minden olyan betegség is, például epilepsia, migrén, amit a fény provokálhat. Abban az esetben, ha a páciens kórtörténetében meleg által provokált kórkép, például herpes simplex szerepel, a kezelést profilaktikus gyógyszeres védelem mellett végezzük. Számos gyógyszernek (isotretinoin, tetracyclin) lehet fényérzékenyítő hatása
Gyógyulás:A kezelés előtt és alatt nagy hangsúlyt kell fektetni a fényvédelemre és csak borotválni szabad a szőrzetet, egyéb mechanikai (pl. a gyantázás) és kémiai szőrtelenítést nem lehet alkalmazni. A kezelés előtt 1 héttel le kell borotválni az érintett testrészt, így a kezelésre 2-3 mm-es lesz a szőrzet, mely alkalmas az energia elnyelésére és a szőrtüszőhöz történő lejuttatására, viszont a kezelés során nem ég bele a bőrbe. Már 2-3 nappal a kezelést megelőzően kerülnie kell a páciensnek mindenirritáló helyi készítményt. A kezelés előtt közvetlenül nem használhat sminket, kozmetikumokat és parfümöt az érintett területen
Személyes konzultáció során döntünk arról, hogy a páciens esetében a lézeres szőrtelenítés elindítható-e az egészségi állapot, a bőrtípus és szőrszín alapján.
A terápiát minden esetben próbakezeléssel indítjuk.


© 2010 szepsegbroker.hu | Végleges szőrtelenítés Alexandrit lézerrel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink