BEAVATKOZÁSOK

Visszéreltávolítás rádiófrekvenciás katéterrel- VNUS - CLOSUREFAST

VNUS® ClosureFast® féle eljárás


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Visszéreltávolítás rádiófrekvenciás katéterrel- VNUS - CLOSUREFAST 1.kep
Európában körülbelül 25 millió ember, míg hazánkban a lakosságának 20-30%-a szenved felületi és/vagy mély vénás betegségben. A VNUS ® ClosureFast ® egy újgenerációs rádiófrekvenciás technológiai fejlesztés, minimális sebészeti beavatkozással, de jelentős mértékben meggyorsítva a vénás betegségek gyógyítását. A rádiofrekvenciás visszéreltávolítás bizonyítottan nem csak hatékony, hanem a páciens gyógyulását nagy mértékben megkönnyíti, pl. a műtét utáni fájdalom elenyésző, és a gyógyulási fázis annyira lerövidül, hogy 1 napon belül a beteg képes aktív életet élni. Ez a legújabb technológiai fejlesztésű a VNUS ® ClosureFast ® egy rádiofrekvenciás katéter, amely kombinált eljárással lezárja a beteg ereket és megszünteti a vénás-reflux folyamatokat.

Visszéreltávolítás rádiófrekvenciás katéterrel- VNUS - CLOSUREFAST 2.kep
A vénás rendszer anatómiája

A vénás rendszer egy olyan hálózat, amely felszínes és mélyvénás rendszerből áll. Az un. perforáns véna összeköti a mély és a felületi vénás rendszert. A VNUS ® ClosureFast® rádiófrekvenciás katétere olyan visszereltávolító eljárás, amelynek célja a felületi nagyvénák lezárása, amely valójában az alap oka a fájdalmas visszértágulat kialakulásának.

A visszér-reflux vénás betegség

Az egészséges vénákban található vénás szelepek előresegítik a vér visszakerülését a szívbe. Ha ezek a szelepek megsérülnek, létrejön a vénás-reflux, amely a következő tüneteket okozza:

 • Visszértágulat (lilásan elszíneződő, kidomborodó vénák)
 • Bőrelváltozások
 • Fájdalom, lábikragörcs
 • Lábduzzanat
 • Nehéz, fáradt lábak
 • Visszérgulladás
 • Fekélyek (barnás, fekete elszíneződés, sebek a boka felett)
 • Felületes vénás reflux progresszív betegség, amelyben a tünetek időről- időre rosszabbak lesznek, ha nincs kezelve.

Több faktor szerepel a betegség a kialakulásában:

 • Kor
 • Nem
 • Örökletesség
 • Többszöri terhesség
 • Túlsúly
 • Álló foglalkozás

Visszéreltávolítás VNUS ® Closure ® rádiófrekvenciás katéterrelSzakorvos ultrahang vizsgálaton megállapítja, hogy ez a bizonyos felületi vénás-reflux létezik-e. Ha igen, akkor elvégezhető ez a fajta műtét. Az orvos egy kis vágáson keresztül, az ultrahang segítségével bevezeti a katétert a vénába. A vékony katéteren keresztül megfelelő mértékű rádiófrekvenciás energiát vezetnek a véna falára. A katéter visszavezetésekor, a magasfrekvenciás hőhatás következtében a véna falában található kollagénrostok összezsugorodnak, ami lezárja a vénát, s a vér az egészséges vénákon keresztül kezd továbbfolyni. A visszéreltávolítás után a vágás felületét sebtapasszal látják el és néhány napig (1-3) speciális harisnya használata ajánlott. Az eltávolított visszér vonalán nem észlelhető bőrpír vagy fájdalom. A műtét után egy nappal, már normális terhelést is elvisel a láb. A rádiófrekvenciás visszéreltávolítás járóbeteg ellátás keretében végezhető el.

Nézze meg a VNUS ® ClosureFast ® rádiófrekvenciás visszéreltávolítás folyamatát VIDEÓn is!

Összehasonlítva a hagyományos és VNUS kezeléseken átesett pacienseket 2 évvel a kezelés után a VNUS technológiával kezeltek, ebből a szempontból magasabb életminőséget tudtak folytatni. Több mint 90 %-nak nem volt visszaesés az kórképbe, tehát hosszútávon tünetmentes állapotot lehet vele elérni.

A műtét után a teljes esztétikai eredmény érdekében érdemes a fennmaradó apró erek (seprűvénák) kezelését, ugyanabban a kezelési folyamatban az ELOS lézeres technológiával történő vénás kezeléssel alkalmazni.
A visszérbetegség műtéti megoldásainak modern technikai eljárásai közé tartozik a dióda lézer is. Ismerkedjen meg ennek előnyeivel is!

Időtartam:Az eltávolítandó vénák számától függően 1-1,5 óra
Mellékhatás, szövődmény:nincs
Ellenjavallat, kockázat:nincs
Gyógyulás:A hagyományos műtétekkel szemben nem kíván több hét pihenést, ágynyugalmat, csupán 1-2 napot. Az aktív életből, munkából nem kell kiesnie!
Eredmény:A VNUS® ClosureFast® visszéreltávolítás gyors és fájdalommentes. A kezelés után a beteg aktív, és rögtön lehet érezni, hogy a fájdalmas tünetek megszűnnek. Különbségek a katéteres kezelés és a hagyományos sebészeti műtéti eljárásokkal szemben:

 • Kevesebb a műtét utáni fájdalom és vérzés
 • Csak 3 napig kell hordani a rugalmas harisnyát
 • A lábak általánosan terhelhetőek a műtét után
Érzéstelenítés:Lokális érzéstelítés
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Visszéreltávolítás rádiófrekvenciás katéterrel- VNUS - CLOSUREFAST
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink