SZAKCIKKEK

Hogyan válassz sminktetováló szakembert?

Sminktetoválás előtti fontos tudnivalók

2010. augusztus 30. 16:16
Cikkünk szerzője Jenőfi Réka
A sminktetoválás több évre szóló döntés, melyet az arcodon viselsz, ezért elengedhetetlen, hogy körültekintően válassz sminktetováló szakembert.


Száj sminktetoválás / Jenőfi Réka - További képek a cikk végén!
Száj sminktetoválás / Jenőfi Réka - További képek a cikk végén!

Az alábbiakban összefoglalom, hogy mire figyelj:Először is kérdezd meg barátaidat, ismerőseidet, akik olyan sminktetoválást viselnek, ami neked tetszik, hogy elégedettek voltak-e a sminktetováló szakemberrel, ajánlanák-e. (Az, hogy tetszik a munkája, még önmagában nem elég, bár alapkövetelmény!)

Nézz meg minél több honlapot, keress referencia fotókat. Ne a gépeket forgalmazó cégek reklámfotóit, hanem a sminktetováló szakember saját munkáiról készült fényképeit nézegesd!

Ne csak az ár alapján dönts! Ha túl olcsó, gyanakodj, hogy vajon milyen egyszer használatos sminktetováló eszközöket, gépeket, milyen minőségű festéket használ… Ha túl drága, lehet, hogy csak a frekventált helyen lévő bérleti díjat, vagy a mértéktelen marketing költséget fizeted meg… A piacon elérhető professzionális sminktetováló gépek mindegyike bevizsgált, ellenőrzött minőségű, vagyis ugyanazt tudják. Lényegében a festék minőségének és a szakember tudásának köszönhetjük az eltérő eredményeket!

NE készíttesd el a sminktetoválást, ha az alábbiakból bármelyiket tapasztalod:

- Ha a szakember a sminktetoválás előtt nem kérdez ki az esetleges allergiáidról, betegségekről, szedett gyógyszerekről
- Ha nem rajzolja elő a sminktetoválást és nem fogadtatja azt el Veled
- Nem előtted bontja ki a steril sminktetováló eszközöket, a festéket nem akkor tölti ki
- Ha nem alkalmaz érzéstelenítést, vagy kérésedre nem alkalmazza többször
- Nem ad korrekciós lehetőséget vagy külön megfizetteti
- Türelmetlen, nem kezel úgy, ahogy egy vendéget illik
A korrekció díjmentes minden esetben, annak benne kell lennie az első kezelés árában. Ha mégsem, kérdezd meg, miért nem. Hisz a korrekció NEM a hibás sminktetoválás javítása, hanem az élő szervezet, a bőr más és más reakciójából adódó utómunka szükségessége és lehetősége. Arra azonban figyelj, hogy a sminktetoválás korrekciója egy hónap múlva esedékes, nem hónapok múltán… Akkor már nem díjmentes.

Mivel természetes módon kicsit izgul az, aki évekre szóló sminktetoválást szeretne, ezért fontos, hogy a szakember türelmes legyen, mindent elmagyarázzon inkább többször, hogy megnyugodj, és a végeredmény is szép, tartós legyen.

A profi sminktetováló szakember kikérdez az esetleges ellenjavallatokkal kapcsolatban: allergia, külső/ belső ellenjavallat, betegség, gyógyszerek stb.

Az előrajzolás a leglényegesebb, ha már minden mást tisztáztatok. Addig NE engedd elkezdeni a sminktetoválást, amíg az előrajzolással nem vagy maximálisan elégedett. Ne felejtsd el: az előrajzoló ceruza javítható, letörölhető, a sminktetoválás viszont már nem!

Speciális érzéstelenítést kell alkalmazni, amellyel a lehető legjobban fájdalommentéssé tehető a sminktetoválás. Azt azonban tudni kell, hogy az egyéni fájdalomküszöb miatt nem mindenki reagál egyformán, szükség lehet többszöri érzéstelenítésre is.

Az egyszer használatos, steril sminktetováló eszközöket előtted kell kibontani! A festéket szintén tiszta, egyszer használatos edénybe előtted kell kitölteni!

A megfelelő eredmény érdekében lényeges, hogy az utókezelésről is pontos információid legyenek! Addig ne menj haza, amíg nem vagy biztos benne, hogy tudod, mit KELL tenned és mit NEM SZABAD tenned a friss sminktetoválással! A legjobb, ha a szakember elmondja a szükséges ápolási tanácsokat, de még jobb, ha ezeket írásban is átadja.

A sminktetoválás nagyon jó dolog: szépséget, önbizalmat ad, az önbizalom pedig fél siker. Vágj bele, nem bánod meg, de tájékozódj!Cikkünk szerzője: Jenőfi Réka - sminkes, okleveles sminktetováló, szempilla stylist© 2010 szepsegbroker.hu | Hogyan válassz sminktetováló szakembert?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink