SZAKCIKKEK

3 perces smink 40 év felett

Egy nő MINDIG legyen NŐ

2020. április 03. 10:52
Cikkünk szerzője Ludmán Réka, Dr. Szabó Judit Anna
Igen, 3 perc is elegendő ahhoz, hogy egy természetes hatású sminket feldobjunk, kortól, hangulattól, gyermekeink és feladataink számától függetlenül.

Nehéz mostanában megtalálnunk a tökéletes sminkterméket; passzoljon a bőrünk színéhez, ne szárítsa, ne nehezítse el, és legyen annyira tartós, hogy a délutáni órákban is magabiztosan viselhessük. De hol tudunk rátalálni erre, ha azt sem tudjuk pontosan merre rohangáljunk még, az amúgy is szaladgálós mindennapokban?! Hogyan használjuk őket, ha csak három percünk van reggelente, minden sminktudás nélkül?!


3 perces smink 40 év felett 1.kép

Egy nő legyen MINDIG nő!Mindig legyen és lehet nő, ha szingli, ha házas, ha munkába megy, vagy a suliba a gyerekekért, még akkor is, ha csak fagyizni viszi az unokáit.

3 perc, és szép, fiatal nőnek érezhetjük magunkat!!


Igen, 3 perc is elegendő ahhoz, hogy egy természetes hatású sminket feldobjunk, kortól, hangulattól, gyermekeink és feladataink számától függetlenül.


A nappali smink egyszerűbb, mint gondolnánk:0. lépés
A smink alap már az éjszakai pihenésünk előtt kezdődik, ugyanis, ha nem tisztítjuk le a bőrünket este és elfelejtjük a bőr regenerációját támogatni, a reggeli smink hatása inkább egy maszkhoz fog hasonlítani, amit nem szívesen cipelünk egész nap az arcunkon, illetve a látvány sem lesz az igazi.
A kozmetológia fénykorát éli, napról napra jönnek ki a különböző csoda krémek, és szérumok, nekünk csak meg kell találnunk, a bőrünkhöz legkompatibilisebbet.

De most térjünk vissza a mindennapos sminkre, azt ígértem 3 perc lesz…

3 perces smink 40 év felett 2.kép
Kezdjük el:
1.)
Először is szükségünk lesz, egy CC , BB vagy CC krémre. Ezek állagban és pigmentáltságban különböznek csak egymástól. Sminkesek azt szokták tanácsolni, hogy váltogassuk ezek használatát.
A BB krém (Blemish Balm-hibajavító balzsam) egy színezett hidratáló krém, C-vitaminnal, amely bőrtónus javító és bőrápolóként működik. És ami nagyon fontos, hogy ez az egyszerű, vizes állagú csodakrém, fényvédő is egyben. Kifejezetten jó, kombinált bőr típusra, illetve száraz bőrre.

Ezzel szemben a CC krémet (Colour and Correct), az érettebb bőrre ajánlják. Zöld pigmenteknek köszönhetően fakó, egyenletlen bőrszínű vagy piros foltok elvarázsolója. Zsíros bőrtípusra kiváló.

Míg a DD krémek (Dynamic Do-All) ötvözik a BB és a CC krémek előnyös hatásait, továbbá ránctalanító összetevőket is tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy a bőr öregedésének jeleivel is megküzd, és elfedi a finom ráncokat. Tehát idősebb, problémásabb bőrökre ez lehet a tuti megoldás.

A BB-, CC- és a DD krémek színét úgy érdemes kiválasztani a boltban, hogy a nyakunkon teszteljük, ez a terület van a legközelebb arcunkhoz, és nem szeretnénk, hogy kontraszt legyen a kettő között, hiszen a nyakunkra már később nem viszünk fel a krémekből. Fontos, hogy fényvédelemmel legyen ellátva a használt termékünk, 15-20 (SPF) faktor kiváló!

Fontos, hogy fényvédelemmel legyen ellátva a használt termékünk, 15-20 (SPF) faktor kiváló!

BB, CC, DD krémek felvitele:
Egyenletesen eloszlatjuk, tiszta ujjainkkal, vagy foundation ecsettel. Nem kell belőle sok, először inkább kevesebbet kenjünk fel, a lényeg az, hogy mindenhova elegendő jusson belőle, az arcélkontúr vonaláig. Könnyedén dolgozzuk el, ne maradjon csík az arcunkon.
3 perces smink 40 év felett 3.kép
2.)
Második lépésben, fixálnunk kell a színező arckrémet (BB/CC), hogy tartós legyen. Ehhez, már az ecsetünk elkerülhetetlen. Dús, pirosító ecsetet használjunk. Egy kevés fehér, vagy testszínű porpúderbe teszünk (fix powder) és végig lapogatjuk az arcunkon homlokunkon állunkon. Egyszerű megtalálni a boltban, minden márkának van már saját fehér púdere, ami az össze színű és típusú bőrrel kompatibilis. azért fontos ez a lépés, mert ezzel ki tudjuk kerülni a krémes, zsírost hatást, és matt, sima felszínt tudunk biztosítani arcunknak.
3 perces smink 40 év felett 4.kép
Ez volt, összesen 1,5 perc. Még ugyanennyi maradt.

3.)
Következő lépésünk, a szemek hangsúlyozása. Szemhéjpúderünk, maximum két árnyalattal legyen sötétebb bőrünknél. Nude, föld színeket használjunk .
Ha színesebb, egyedibb hatásra vágyunk, használjunk szürkét, vagy sötét zöldet. Ezek jól passzolnak bármely szemszínhez.
Ujjunkkal, lapogató mozdulatokkal visszük fel szemhéjunkra. Fontos, hogy ne húzzuk, satírozzuk, csak azután miután feltettük egy rétegben. Ezután már eldolgozhatjuk, finom félköríves mozdulatokkal.

4.)
Szemünk nagyságát, pilláink festésével, illetve sötétítésével hangsúlyozhatjuk. Ehhez egy vékony fejű szempillaspirál lesz segítségül. Mindig szempillatőtől haladva dolgozunk, kintről befelé a szem zúg felé. Kétszer elég, ha végig megyünk szempilláinkon, mert a több réteg csak csomósodáshoz vezethet, amitől nem lesz szép a tekintetünk.
A szemöldökről se feledkezzünk meg, fésüljük egyenesre egy barna szemöldök ceruzával, és az ívét tegyük természetessé, szabályossá, valamint próbáljuk a kettőt szimmetrikussá tenni. De lehet kapni drogériákban is szemöldök spirált, amely egyben színez és fésül is.

5.)
Utolsó lépésben, egy színezett ajakírt használunk, amit bármikor, bárhol újra fel tudunk vinni. Ennek színét tenyerünkhöz hasonlítsuk. Egy-két árnyalattal legyen sötétebb, esetleg rózsaszínűbb, vagy pirosabb ujjaink végénél.
És ne feledkezzünk meg egy kis arcpírról sem (rózsaszínűt v. középbarnát), amiből nagyon keveset vigyünk fel, és oszlassuk el a járomívtől az orca közepéig ferdén. Ehhez feltétlenül egy dús, nagy fejű sminkecsetet használjunk!
Kész is vagyunk, indulhatunk a dolgunkra! Ez a 3 perc belefér, hogy magabiztosak lehessünk egész nap!

Ha további kérdésed lenne Ludmán Réka sminktanácsadónkhoz, itt találhatod>!
3 perces smink 40 év felett 5.kép
Látod, hogy milyen egyszerűen, gyorsan fel lehet dobni az arcodat egy 3 perces sminkkel?!


Egy nő MINDIG legyen NŐ!

© 2010 szepsegbroker.hu | 3 perces smink 40 év felett
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink