SZAKCIKKEK

Hogyan válassz szempilla stylistot

Jótanácsok a megfelelő szakember kiválasztásához

2010. november 14. 08:59
Cikkünk szerzője Jenőfi Réka
A szempilla hosszabbítás egyre elterjedtebb szépészeti beavatkozás, de az eredmény csak akkor lehet szép és tartós, ha megfelelő szakember készíti. Ami ennél is fontosabb, a helytelen felrakás roncsolhatja a szempillákat!
Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mire figyelj, mikor szempilla stylistot választasz!


Hogyan válassz szempilla stylistot 1.kép
Először is kérdezd meg barátaidat, ismerőseidet, aki viselnek tartós műszempillát, és az tetszik Neked, hogy elégedettek voltak-e a szakemberrel, aki készítette, ajánlanák-e.

Nézz meg minél több honlapot, keress referencia fotókat. Ne az anyagokat, eszközöket forgalmazó cégek reklámfotóit, hanem a szakember által készített munkákat bemutató fényképeket!

Ne csak az ár alapján dönts! Ha túl olcsó, gyanakodj, hogy vajon milyen eszközöket, anyagokat használnak… Vagy fele annyi pillát tesznek fel, mint amennyit profi technológiával lehetséges…
Kiváló eredményt csak minőségi anyagokkal végzett, precíz munkával lehet elérni.

A töltés árát sokszor a felhelyezett - pótolt- szempillák számától teszik függővé. Te meg tudod számolni a szemeden, hogy mennyit pótoltak? Ugye nem.
A fix árnál nem érhet ilyen meglepetés.

Bár a legújabb ragasztók már a profi cégeknél orvosi minőségűek, mégis előfordulhat ritka allergia, erre fel kell hívni a vendég figyelmét.

Minden esetben alaposan le kell tisztítani a szempillákat és zsírtalanítani kell, hogy a ragasztó jól tapadjon. Ez egy több lépcsős folyamat, e nélkül biztosan le fognak potyogni a műpillák.

Vannak tehát olyan momentumok, amiket ha tapasztalsz, NE készíttesd el a szempilla hosszabbítást, menj másik szakemberhez!

Ha a "szakember"...
- Nem figyelmeztet az esetleges allergia lehetőségére
- Nem egyszer használatos anyagokat használ, vagy nem fertőtleníti a csipeszt
- Nem tisztítja meg, és nem zsírtalanítja megfelelően – több lépésben- a szempillákat a munka megkezdése előtt
- Nem tesz fel zselés tapaszt a szem alá, vagy valami mást használ helyette
- 25-30 szempillát tesz fel, ami ritka és nem természetes látványt eredményez
- Több szempillát összeragasztva helyezi fel a műszempillát
- Türelmetlen, nem kezel úgy, ahogy egy vendéget illik
- A munka közben és végén nem ellenőrzi a saját munkáját a kívánt eredmény érdekében
Az természetes, hogy fertőzött, gyulladt szem esetében nem végezhető szempilla hosszabbítás, de ugyanolyan alapvető, hogy az anyagok egyszer használatosak- zselés tapasz, mikro kefe, q-tip, stb., az eszközöket pedig minden vendég előtt/után fertőtleníteni kell.

A szem alá egy erre kifejlesztett ún. zselés párnát kell felhelyezni a szempillák szétválasztására. NEM ragasztószalagot, celluxot…!!!

Az egyik legnagyobb hiba, amit el lehet követni, az több szempilla összeragasztása. EGY saját pillához csak EGY műszempilla ragasztása lehet a megfelelő technika! Ha mégis több szempillához ragasztottak egy műszempillát, akkor az összeragadt szempillákról a műszempillát idejében le kell oldani, hogy ne tépjék ki egymást az összeragadt pillák - ezt is csak szakember végezheti!!! Ha ilyet tapasztalnánk, válasszunk másik szakembert!

Itt nem a gyorsaság számít! 25-30 pillát természetesen gyorsabban fel lehet tenni, mint 70-80 szálat szemenként, de Te melyiket választanád…?

Lényeges, hogy az utókezelésről is pontos információd legyen a megfelelő eredmény megtartása érdekében! Addig ne menj haza, amíg nem vagy biztos benne, hogy tudod, mit KELL tenned és mit NEM SZABAD tenned a frissen felhelyezett műszempillákkal! A legjobb, ha a szakember elmondja a szükséges ápolási tanácsokat, de még jobb, ha ezt írásban is átadja.

A szempilla hosszabbítás nagyon jó dolog: szépséget, önbizalmat ad, ráadásul kellemes relaxálás maga a felhelyezés is! Vágj bele, szenvedélyeddé válik, de tájékozódj!Cikkünk szerzője:
Jenőfi Réka
sminkes, okl. sminktetováló, szempilla stylist
© 2010 szepsegbroker.hu | Hogyan válassz szempilla stylistot
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink