SZAKCIKKEK

7 tipp, hogy megnyugtassa száraz, viszkető bőrét

A kontakt dermatitisz és az ekcéma megelőzése

2011. augusztus 10. 11:04
Szépség Bróker
Miután szembenéz követelőző főnökével, a forgalommal, és egyéb bosszantó dolgokkal, alig várja, hogy hazaérjen és lazítson egy kicsit. Ennek ellenére nem is sejti, hogy az otthona hasonló kellemetlenségeket okozhat, mint például a száraz és viszkető bőr, vagy a kontakt dermatitisz és az ekcéma.


kontakt dermatitisz
kontakt dermatitisz
Amikor a háztartásibeli bőr irritánsokról beszélünk, a lista szinte végtelen. Hogy említsünk párat, ilyenek a tisztítószerek, padló polírozók, légfrissítők, mosószerek. Ezek a szerek kivonják a bőrből a vizet és olajakat, szárazságot és irritációt okozva. Sok esetben ez tovább fokozza a gondokat, és megjelenthet a kontakt dermatitisz vagy az ekcéma.

Hogy küzdjön ezen problémák ellen, és otthona környezetét a bőre számára megnyugtatóvá varázsolja, próbálkozzon az alábbi megoldásokkal:

Száraz bőrre megoldás a kesztyű!Talán már hallott róla, ha titokban akarja tartani korát, gondoskodjon keze épségéről. Ez azt jelenti, hogy védje őket az erős háztartási tisztító- és tányér mosogatószerektől, melyek bizonyítottan irritálják a bőrt. Annak érdekében, hogy száraz bőre ruha és rugalmas maradjon, védje meg latex-mentes gumikesztyűkkel, amikor elérkezett a tisztítás ideje. Még jobb megoldás, ha a gumikesztyű mellé még egy vékony pamut kesztyűt is felvesz, így dupla védelmet biztosítva, ha vödörhöz vagy szivacshoz nyúl.

Utózuhany és öblítésAz egyik okozója a száraz, viszkető bőrnek nem az otthonában van, hanem pont mellette, a medencében, ami nem más, mint a klór. Vajon mi lehet a legjobb kezelési módszer a klór sújtotta bőrre? Nem más, mint a vegyszermentes víz.
Mihelyst gyermeke kiszállt a medencéből, öblítse le tiszta vízzel. Ezt kövesse a hidratálás, aminek első összetevője a glicerin. A glicerin segíti a bőrt, hogy nedves maradjon, ezzel megelőzve a jövőbeni kiszáradás lehetőségét.

7 tipp, hogy megnyugtassa száraz, viszkető bőrét 2.kép

Hal-, olíva és lenmagolajHa száraz a bőre, akkor tudja azt, hogy a kora, a környezete, de még az aktuális évszak is rányomja erre bélyegét. De tudta azt, hogy a hal-, olíva és lenmagolajok esszenciális zsírsavakat tartalmaznak, amik hidratálva segítik a bőrt megvédve ezzel a környezet káros hatásaitól? Kérdezze meg egészségügyi tanácsadóját, hogy valóban segíthetnek-e ezen olajok az ön bőrének hidratáltságának megőrzése érdekében.

VazelinAz érzékeny bőrű embereket számára, kiknek a legkönnyebben sérül a bőrük, a legjobb száraz-bőr kezelési módszerek a legkevesebb összetevőt tartalmazzák. Egy ilyen például a vazelin is. Amikor érdes felülettel találkozik a bőr, nagyon könnyen lesúrolhatja annak felső védő rétegét. Ha ezután alkalmaz kémiai szerekkel megterhelt hidratálót a már meggyengült felszínen, az bőrirritációhoz, bőrpírhoz, égő, szúró, viszkető érzéshez vezet. Az egykomponensű vazelin viszont védőréteget képez az irritált bőr felszínén, és megakadályozza annak kiszáradását.
Ennek eredményeképpen, AAD azt javasolja, hogy száraz bőr esetén az egész testén, az ajkaitól a kézfején át a lábfejéig, mindenhol alkalmazza. Mivel olcsó és biztonságos, olyan sűrűn alkalmazhatja, amilyen sűrűn csak szeretné.
7 tipp, hogy megnyugtassa száraz, viszkető bőrét 3.kép

ZabHa bőre durva és viszkető lesz a háztartási tisztító szerektől, csak nyissa ki konyhaszekrényét egy bizonyítottan hatékony megoldásért, a zabpehelyért! A zabot évszázadokon át használták a száraz bőr kezelésére. Viszont a kutatók csak mostanában jöttek rá, hogy mi enyhítheti a viszketést; olyan kémiai anyagot tartalmaz (avenanthramides), ami felveszi a harcot a gyulladás és bőrpír ellen.
Hogy maximalizálja a gabona viszketés elleni hatását, vegyen egy zabpehely-fürdőt! Őröljük fel gyorsan vagy hagyományos módon egy turmixgépben, majd lassan szórjuk bele a kádba. Ezután nincs mit tenni, mint legalább 15 percig a kádban tartózkodni.

Pormentes övezetA leggyakoribb bőr irrritáns a por, amellyel mindegyikőnk együtt él otthonában. Egy, a Journal of Investigative Dermatology által közzétett tanulmányban azt említik meg, hogy mikroszkópikus méretű porszemek is okozhatnak égető, irritált bőrt.
Hogy megakadályozza a por okozta viszketést, rendszeresen porszívózza a szőnyegét és a parkettát is, az ágyneműhuzatot 60 C° vagy melegebb hőmérsékleten mossa, legalább heti egyszer.

Hidratáló kézi fertőtlenítőManapság nem lehet úgy bemenni egy kisboltba vagy egy orvosi rendelőbe, hogy ne lásson szórófejes kézi fertőtlenítő szereket. Sok család használja ezeket a szórófejes fertőtlenítő szereket az egész házban, hogy gyorsan és könnyen tisztábbá tegye azt.
A fenyegető H1N1 és más betegségek mellett a fertőtlenítőket is komolyan kell venni, a házon kívül és belül. Nem tesz jót a bőrének az alkohol tartalmú fertőtlenítő szárító hatása, ha a kezére kerül. Ha simának akarja tartani kezét, kérdezze meg bőrgyógyászát a hidratáló hatású verziókról.© 2010 szepsegbroker.hu | 7 tipp, hogy megnyugtassa száraz, viszkető bőrét
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink