SZAKCIKKEK

A jövő fogtömései regenerálják is a fogakat

Az új tömőanyag visszapótolja az elvesztett ásványi anyagokat

2013. június 09. 10:58
Gulyás Gabriella Anna
A jövő fogtömései remineralizálják a fogakatA jövő fogtömései regenerálják is a fogakat 1.kép

Új tömőanyag a fogszuvasodás kezelésébenA Marylandi Egyetem kutatóinak sikerült egy olyan tömőanyagot kifejleszteni, ami nem csak a fogban maradt ártalmas baktériumokat pusztítja el, de képes regenerálni a szuvasodás következtében sérült fog szerkezetét is.

Huakun Xu professzor a Daily Mail-nek adott nyilatkozatában elmondta, az új anyag nem csak gátat szab a további szuvasodásnak, de remineralizálja is a fogat, azaz visszapótolja a caries következtében elvesztett ásványi anyagokat.

Amikor előkészítettek egy fogat a töméshez, néhány baktérium sajnos mindig ott maradt az üregben, lehetetlen volt teljesen baktériummentes környezetet kialakítani. A mostani kísérlet során a kutatók ezüst nanorészecskékbe zárt antibakteriális anyaggal kevert fogtöméssel dolgoztak a fogkezelés során.

Xu professzor elmondta, az alapozó- és tömőanyagokba kevert antibakteriális összetevők bekerülnek a dentincsatornába, így tökéletesen átjárják a fog teljes szerkezetét.
Következő feladatunk most az – mondta a professzor, hogy állatkísérletekben és emberi önkénteseken keresztül teszteljük az új anyagot.

Forrás: www.dailymail.co.uk
© 2010 szepsegbroker.hu | A jövő fogtömései regenerálják is a fogakat
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink