SZAKCIKKEK

Mi a különbség az esztétikai és a kozmetikai fogászat között?

2009. május 04. 23:10
Szépség Bróker
A kozmetikai fogászat tulajdonképpen az esztétikai fogászat továbbfejlesztett változata, amikor a fogorvos már nem csak a természetes fogazathoz illeszkedő restaurációkat végez, hanem páciense igényeinek megfelelően igyekszik az ideális, hibátlan mosoly helyreállítására, megteremtésére.


Mi a különbség az esztétikai és a kozmetikai fogászat között? 1.kép
Ez sokszor több, tervezett lépésekből álló kezelési sorozat. Célja: a páciens fogazatának legesztétikusabb helyreállítása - legtöbbször egy fiatalosabb mosoly megteremtése- ezáltal sokszor önbizalmának, társadalmi pozíciójának megerősítése
is. A kozmetikai fogászati kezelések tárháza a fogfehérítéstől a fémmentes restaurációkon (kerámia héjak, fémmentes koronák, inlay-hidak stb) keresztül az ínykontúrok sebészi rekonstrukciójáig nagyon széles skálán mozog.


Az esztétikai fogászat nem különálló ága a fogászatnak, hanem egy más fajta megközelítése a beavatkozásoknak. Ennek során a fogorvos a természeteshez nagyban hasonlatos restaurációkat (helyreállításokat) végez, ügyelve az ép fogazatra jellemző anatómiai struktúrák (fogformák, rágófelszín) és harmonikus fogszín visszaállítására. Ez a fogorvos részéről sokkal több idő ráfordítást, speciális technikák és a legjobb minőségű fogászati anyagok alkalmazását követeli meg.
Dr. Bodrogi Attila© 2010 szepsegbroker.hu | Mi a különbség az esztétikai és a kozmetikai fogászat között?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink