SZAKCIKKEK

Szempilla- és szemöldök- átültetés

Szempilla- és szemöldök-transzplantáció

2011. február 07. 11:47
Szépség Bróker
Ma már van lehetőségünk arra is, hogy a szempilla vagy szemöldök elvesztése esetén mikrosebészeti (hajátültetési) eljárással visszakaphassák szemöldöküket és szempilláikat a rászorulók.


Szempilla-átültetés előtt és után/ Dr. Végh Miklós plasztikai sebész
Szempilla-átültetés előtt és után/ Dr. Végh Miklós plasztikai sebész
Napjainkban a nők és férfiak teljes vagy részleges szempilla vagy szemöldök elvesztése esetén visszakaphatják szemöldöküket és szempillájukat mikrosebészeti (hajátültetési) eljárással. Újabban, erre a műtétre, becslések szerint több mint 80 %-ban kozmetikai okokból, a szempillák sűrítése és hosszabbítása céljából kerül sor. Az orvosi kifejezés szempilla veszteség esetében a madarosis. A szempilla veszteség lehet állandó vagy átmeneti. Ez az állapot gyakran blepharitis, azaz a szemhéjak gyulladása miatt jön létre.

Mi okozza a szemöldök és / vagy a szempilla veszteséget?• Fizikai trauma, például baleset, termikus, vegyi vagy elektromos égések.
• Szisztémás vagy helyi betegség is okozhat a szemöldök és / vagy szempilla veszteséget.
• Veleszületetten (genetikai okokból) is előfordul szemöldök és / vagy szempilla növekedési képtelenség.
• Rendszeres kiszedés (a szemöldök alakítása céljából), eredményezhet maradandó szemöldök veszteséget.
• Saját magának okozott, megszállott szemöldök és / vagy a szempilla-tépés (trichotillomania).
• Orvosi és sebészeti kezelések következtében, melyek szemöldök és szempilla veszteséget okozhatnak, mint például: sugárterápia, kemoterápia , daganat sebészeti eltávolítása.
• Ritkán alopecia areata (kopaszodás) a fenti helyeken.
Azonban az utóbbi időben egyre több esetben kerül sor tisztán esztétikai igényből (legyen hosszabb, sűrűbb!) fakadó szemöldök/szempilla transzplantációra.

Szempilla-átültetés előtt és után/ Dr. Végh Miklós plasztikai sebész
Szempilla-átültetés előtt és után/ Dr. Végh Miklós plasztikai sebész

Biztonságos a szemöldök és / vagy a szempilla helyreállító eljárás?Igen, ez egy minimálisan invazív mikro-sebészeti eljárás. Általában 1 ülésben végezhető, ritkán van szükség második alkalomra. Igény esetén, ismételt műtét alkalmával sűrítés lehetséges.


Hová kerül a donor haj? Hogyan történik az eljárás?A donor hajat vékony csíkban veszik ki a hajas fejbőrből, ritkábban a lábról szálanként. A transzplantált follikuláris egységek egy, vagy két szál hajat tartalmaznak. A donor terület kiválasztásánál az a fő szempont, hogy minőségileg minél jobban megfeleljen a szemöldöknek/szempilláknak, így inkább finomabb legyen és nem durvább minőségű. A transzplantált haj/szőrszálak 1 vagy 2 tüszőt tartalmaznak. Átültetésük mikro-sebészeti technikát igényel. A módszer aprólékos kivitelezése lehetővé teszi a szemöldök-kontúr, vagy a szempilla természetes megjelenését.

A szempilla-, szemöldök átültetés eredmény természetes lesz?

Igen, hiszen a graftok az Ön természetes hajából származnak. Sok esetben, ezek szebb alakúak és kontúrosabbak, mint az eredeti volt.

Mennyi ideig tart, amikor látható az eredmény?


A haj ciklusokban nő. Így a hatás nem azonnali. 4-6 hónapig fog tartani, mire az új szőrszálak elkezdenek növekedni a szemöldök, vagy a szempilla helyén.

Az új szálak tartósak? Műtét utáni karbantartás?

Igen, a legtöbb esetben tartós. Néha egy kis karbantartási beavatkozásra szükség lehet néhány év után, de ez ritka. Rendszeres (hetenkénti) vágásra és a görbület kialakítására "formázás"-ra szükség van mindaddig, amíg a graft ki nem alakítja a saját görbületét.

Lehetségesek szövődmények?Műtét utáni szövődmények közül gyakran csak enyhe viszketés, fájdalom, duzzanat észlelhető. Gyulladásos szövődmény ritka, korai kezelése szükséges! Műtét után kerülniük kell a tájék vakarását a fogadó oldalon, mert ez kimozdíthatja a helyükről az oltványokat. Hajlam esetén kialakuló hámciszták eltávolítása, utólagosan kis műtétet igényelhet.

Mindenkinél végezhető ez az eljárás?Az International Society of Hair Restoration Society ajánlásának megfelelően, „a szemöldök-szempilla veszteség okát, az igénylő kórtörténete és a vizsgálata alapján értékelni kell a tervezett helyreállító műtét előtt:
• Szisztémás vagy helyi betegséget ki kell zárni annak biztosítására, hogy a helyreállítás sikeres legyen.
• Rögeszmés-kényszeres szemöldök/szempilla-tépés (trichotillomania) esetében először kezelésben kell részesíteni a beteget, annak biztosítására, hogy a beavatkozás eredményes lehessen.
• Trauma, égés vagy műtét okozta hegszövet, rekonstrukciós műtétet tehet szükségessé, mielőtt elvégeznénk a szemöldök-szempilla helyreállítását. A szemöldök/szempilla-veszteség mértéke lehet teljes, vagy részleges; a veszteség mértéke szerint kell kiválasztani a helyreállítási eljárást."

További részletek a szempilla-átültetésről.


Mennyibe kerül ?


Ez változik orvosonként, 300-500 000 Ft között.

Szakembereink közül Dr.Végh Miklós plasztikai sebész végzi ezt a műtéti eljárást, érdeklődjön az oldalá található telefonszámon, és töltsön le szépség kupont az ingyenes konzultációhoz!

© 2010 szepsegbroker.hu | Szempilla- és szemöldök- átültetés
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink