SZAKCIKKEK

A leghatékonyabb szemránckrém összetevők

Szemkörnyékápolók TOP listás összetevői

2010. február 22. 11:01
Dr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. törvény
A szemkörnyéki finom ráncok eltűntetéshez nélkülözhetetlen szemránckrém összetevőket sorakoztatjuk fel.


A leghatékonyabb szemránckrém összetevők 1.kép
Az arc bőrének mindennapos kényeztetése mellet külön figyelmez kell szánni a szem körüli régióra. Hisz a szemet igen vékony, finom és érzékeny a bőrréteg veszi körül, amely érzékenyen reagál mind a környezetünk, mind a szervezetünk változásaira. Egyes betegségek látványos szemhéjduzzanatot okozhatnak , vagy fekete karikákkal csúfítják el szemünket. Míg az egyszerre hideg és száraz téli időjárás a természetes öregedési folyamatokkal együtt a szemkörnyéket megviselté teszik. Ilyenkor kell előtérbe helyeznünk a szuper, összetevőkben gazdag szemkörnyékápolók alkalmazását.
Lássuk, milyen összetevőket kell tartalmazniuk a szemránckrémünknek, hogy az eredmény a lehető legtökéletesebb legyen!

Retinol:


Az Avitamin származék retinol stimulálja sejtek újraképződősét és a kollagéntermelést, valamint csökkenti az arcfelszín olyan tökéletlenségeit, mint a szeplők és apró ráncok. De ne felejtsük el, a kevesebb ebben az estben is több; takarékoskodva kizárólag lefekvés előtt használjunk retinol tartalmú krémet, mivel alkalmazásakor bőrünk fokozottan napfényre érzékennyé válhat illetve túlzottan kiszáradhat.
A retinol a bőr támasztó és védő funkcióját fokozza, stimulálja a bazális rétegben az új sejtek növekedését, elősegíti a lipidek reprodukcióját, finomítja a bőr érdességét. Rugalmasítja a bőrt, erősíti a sejtosztódást, a szövetek egészséges fejlődését, ezáltal hozzájárul a ráncok halványításához. Javul a sejtek aktivitása, fokozódik a sejtek növekedése, hatására javul a bőr szerkezete.

A leghatékonyabb szemránckrém összetevők 2.kép


E vitamin:


Az A vitaminon kívül (ami a retinol természetes összetevője), a C & E vitamin szintén hatékony anti-aging összetevők. Míg a C-vitamin segíti a kollagén termelést és a bőr rugalmasságát, az E viltamin táplál és véd. Az E vitamin nagy szerepet játszik a sejtmembránok stabilitásában, A kötőszövet vízmegkötő képességének növelésében és bizonyos fényvédő hatása is van.. Így nem csoda, hogy a kozmetikai cégek nem tudják nélkülözni az E vitamin alkalmazását sem a bőr öregedésének lassításánál, sem a sebgyógyulási folyamatok gyorsításánál.

C-vitamin (aszkorbinsav):


A C-vitamin erős antioxidáns hatású, fokozza a bőr ellenállóképességét és jelentős szerepe van a kollagén szintézisében is. Elegendő mennyiségű C-vitaminnal biztosítjuk a bőr jó felépítését, feszességét, egészségét, illetve a véredények (hajszálerek) erősségét. Ezért különösen fontos használatuk a szem alatti sötét karikák, vagy a szarkalábak eltüntetésénél. A nap, vagy a dohányzás okozta oxidatív folyamatoktól védi a bőr kötőszöveti rétegét.


A leghatékonyabb szemránckrém összetevők 3.kép

Hyaluronsav & Ceramid:


A telt bőrsejtekért folytatott közdelemben a hyaluronsavval semmi sem szállhat harcba, hiszen a levegőből elvont nedvességtartalom súlyának ezerszeresét köti meg vízben. Míg külsőleg alkalmazva csak a felhám vízháztartását lehet vele pozitív irányba befolyásolni, addig csökkentve molekulanagyságát (nano hyaluronsav), bioaktív liposzómához, vagy más molekuláskohoz kötve (N-acetyl glucosamin, D-glucuronic acid), valamint speciális kozmetikai eszközökkel, eljárásokkal (elektroporátor, iontoforézis, mezoterápia, dermaroller, ultrahang, stb.) a bőr mélyebb rétegébe is bejuttatható. A nikotin (dohányzás!), az UV sugárzás, és a vírusok jelentősen fokozzák a hyaluronsav lebomlását! A ceramidok olyan lipidmolekulák, amelyek helyreállítják a bőr védő, un. barrier funkcióját és megakadályozzák az epidermis vízvesztését.


Neuropeptidek:


A szuperérzékeny bőrtípusúaknak peptidtartalmú krémet ajánlatos alkalmazniuk a retinoltartalmú helyett. Akárcsak a retinol, a neuropeptidek is stimulálják a kollagén és elasztin termelést, de kíméletesebbek a bőrhöz. „Különböző neuropeptid-készítményeket a bőrön közvetlenül alkalmazó klinikai kísérleteknél érdekes eredményeket figyeltünk meg már rögtön a kísérlet után; szemmel láthatóan javult a bőr rugalmassága, tónusa, textúrája és eltüntette a szem alatti karikákat is.” Számolt be erről Dr. Nicholas Perricone.


Szemránckérmek hatékonysága:


A szemránckrém, de minden egyéb kozmetikum hatásosságát nem csupán a hatóanyag minősége és mennyisége befolyásolja, hanem az egyedi vivőanyagok, emulgeálószerek és a technológiai eljárások is. Mindezek összességében maghatározzák a hatóanyagok felszívódását és biológiai hasznosulásukat. Tehát a szemránctalanító hatóanyagok elméleti ismerete után is nehéz választani az újabbnál újabb és az egyre meggyőzőbb reklámkampányokban szereplő készítmények közül. A tapasztalat, az egyéni vélemények mindig megerősítik, vagy ritkábban megcáfolják az adott elméleti téziseket.
Azonban tisztában kell lennünk azzal a ténnyel is, hogy az újjbegyünkkkel a bőrre felvitt krémek, emúlziók, olajok hatóanyagai nem képesek a dermis, tehát a bőr kötőszöveti rétegébe jelentős menniységben és mélységben bejutni. Így a tartósan rögzült, a kollagén hiánya miatt kialakult ráncok teljes mértékű elsímítására nem alkalmas egyik otthon használatos "csodakrém" sem. Azt azonban már jogosan elvárhatjuk a profi szemránckrémektől, hogy minimum 2 hét után már saját szemü nkkel is tapasztaljunk változást a szemkörüli problémáink tekintetében, mint a szarkalábak mélységének csökkenését, a szem alatti duzzanat enyhülését, a feketés-szürke karikák halványodását, vagy akár a szemöldökök közötti haragos ráncok mérséklődését is. Tehát adott probléma megoldására alkalmas hatóanyagok megfelelő kombinációjával, és azok felszívódását elősegítő innovatív technológiai megoldásával igenis létrehozhatók olyan szekörnyék ápolók is, amelyek valós hatékonyságáról önmagunk is meggyőződhetünk. Ezeket keressük!

A leghatékonyabb szemránckrém összetevők 4.kép

Erősítsd, vagy cáfold meg az előbbi listát, adj véleményt az általad használt szemránckrémekről- Komment ablak!Kíváncsi vagy a szemránckrémek TOP listájára?Biztos vagy abban, hogy az a legjobb szemránckrém, amelyikről a leglátványosabb reklámfilmet készítik, vagy a leggyakrabban látsz viszont a magazinok hasábjain?

Szerinted a drágább szemránckrém hatékonyabb is?

Jó lenne tudnod, hogy másoknak melyik készítmény vált be és miért?
Megküldjük a többiek véleményét, ha Te is elárulsz néhány infót a kedvenc szemránckrémedről! A garantáltan reklám-mentes eredményre nem kell sokáig várnod, március 8-án megküldjük a TOP listát az email címedre.

VÉLEMÉNYED FONTOS a szépülni és fiatalodni vágyók számára!A 2 perces KÉRDŐÍVET ITT találhatod<<

Adataidat harmadik félnek semmilyen körülmények között nem szolgáltatjuk ki! Részletesen lásd az Adatvédelem menüpont alatt.

Támogasd a „szemránckrém-tudomány” fejlődését!

Itt alább, a komment részben írhatod meg őszinte, bővebb véleményedet a szemkörnyék ápolókról! Köszönjük minden kedves olvasónk nevében!


Dr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható és nem használható fel részben, vagy egészben egyik médiumban sem a tulajdonos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. Törvény a szerzői jogról!)

© 2010 szepsegbroker.hu | A leghatékonyabb szemránckrém összetevők
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

1. Ann   Február 23, 2010
Én már több féle szemránckrémet is kipróbáltam. Néhány éve a Nivea Q10 -se tünt egész jónak (pontszám: 7),
de tavaly találtam rá egy jobbra, az AA Prestige dermobotox-ára (pontszám:8).
Az igaszsághoz hozzátartozik, hogy hozzájutottam egy professzionális szemránkrémükhöz is (amelyet csak kozmetikusok körében forgalmaznak), s az volt a legjobb, talán 10-es számot is adhatnék neki.
A lustaságomnak köszönhetően nem szereztem be újra, hanem egy dermatológiailag bevizsgált termékkel próbálkoztam: Alverde Augencreme, Augentrost, melytől nem észleltem feltünő változást 2 hét után sem, sőt csípő érzést váltott ki a szemem körül. Tehát csak 3 pontra értékelem.
2. varcaba ilon   Június 02, 2010
wilike jó befektetés a reklám a cégeknek tanulság krémek terén csodák nincsenek a jó krémek 20000ft kezdődnek azalatt pénz kidobás .
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink