SZAKCIKKEK

Szemhéjduzzanat, táskás szemek belső okai

Csodakrémeken túl, szemhéjplasztikán innen

2021. augusztus 24. 10:23
Cikkünk szerzője Dr. Szabó Judit Anna / Dr. AntiAging - Holistic Health & Beauty Center
Ha már nem segítenek a házi csodaszerek (pl. az uborka-, krumplikarikák, a hideg kanalas masszírozás), vagy a legdrágább szemránckrémekkel is zátonyra futottál, sőt, a kozmetikusod sem tudott csodát csinálni, akkor bizonyára belső szervi-, szervrendszeri problémával állsz szemben.


Szemhéjduzzanat, táskás szemek belső okai 1.kép

Milyen belső okokra lehet gondolni szemhéjduzzanat esetén?Leggyakrabban vese-, illetve májprobléma áll a vissza-visszatérő, a házi praktikákra és csodakrémekre sem reagáló alsó szemhéjduzzanat esetén. A vese és a máj detoxikáló, méregtelenítő funkcióinak csökkenése vízretenciót vált ki, valamint nő a káros metabolitok keringő és megtapadó mennyisége, az így megterhelt vér- és nyirokkeringés lelassulása helyi ödémákhoz vezet. A szemkörnyék anatómiája pedig a legkevésbé tudja kompenzálni a szisztémás anyagcsere zavarból adódó lokális változást, amely különböző mértékű táskák, duzzanatok formájában okoznak zavaró esztétikai, vagy épp látási, szemészeti problémákat.

Mielőtt bárki is súlyos vesebetegségre, májelégtelenségre gondolna, vegyük sorra melyek azok a rossz táplálkozási, életmódbeli szokások, amelyek felelőssé tehetők a szemhéjduzzanat kialakulásában?Szemhéjduzzanat, táskás szemek belső okai 2.kép

Kiváltó okok, amelyeken változtathatunk:1. Túlzott húsfogyasztás – főve, sütve, stb. zöldségek nélkül (ált. burgonyával, rizzsel) fogyasztva fokozódik a húgysavszint, amely megterheli a vese kiválasztását, illetve kristályok formájában nem csak az ízületekben, hanem a vesékben is kicsapódik, tovább rontva a vese munkáját = vízretenció fokozódik, így a testen bárhol, és/vagy az arcon ödéma, a szemhéjakon duzzanat jelentkezik.

2. Kevés zöldség fogyasztása, amely alacsony káluim (K) szintet eredményez, ami a vese kálium visszatartásával együtt nátrium- és vízretenciót okoz. Az ödéma kialakulását fokozhatjuk azzal is, ha túl sós és húsos ételeket fogyasztunk kevés zöldséggel. Tehát fogyasszunk káliumban gazdag zöldségeket: brokkoli, petrezselyem, savanyú káposzta, kovászos uborka; gyümölcsöket: banán, szilva, kajszibarack; olajos magvakat: dió, mák, tökmag, mandula- ha meg akarunk szabadulni az örökös szemhéjduzzanattól.
Szemhéjduzzanat, táskás szemek belső okai 3.kép
3. Alkoholfogyasztás az egyéni mértékétől, gyakoriságától, tolerálhatóságától függően- van, akinek a máj alkohol-dehidrogenáz enzim aktivitása olyan alacsony, hogy már 1 dl bor után is jelentkezhet nála a szemhéjduzzanat. A gyakori alkoholfogyasztás folyamatosan szemkörnyéki duzzanatot okozhat , és egyéb bőrtünettel (pl. rosacea, rhinophyma ) bélyegezheti meg az adott személyt. Szépséged, fiatalságod és egészséged érdekében ügyelj a mérsékelt, tudatosan kontrollált alkohol fogyasztásodra!

4. MSG (mono-sodium-glutamat, mono-natrium - glutamát) – ez a rejtett nátriumot tartalmazó anyag ízfokozóként használatos főleg a kínai ételekben és a csipszekben, „junkfood”-okban. Ráadásul nem sós ízűek, ezért még több NaCl-t, vagyis sóval kell kiegészíteni őket, így a sok nátrium bevitel látványos vízretenciót, így szemhéjduzzanatot is okozhat.


Szemhéjduzzanat, táskás szemek belső okai 4.kép
5. Cukros ételek, italok, a magas glikémiás indexű táplálékok, amelyek hirtelen megemelik az inzulinszintet (ami inzulinrezisztenciát (IR), majd cukorbetegséget (2-es típusú diabetes), de szervezetünk nem tudja a sok glükózt feldolgozni. A magas vércukorszint sok vizet követel, ami együtt jár a vízretencióval, ami nem csak lábduzzanatot, hanem szemhéjduzzanatot is okozhat.

6. Férfiak esetében a prosztata megnagyobbodása a húgyhólyagot felfelé nyomva gátolja a hólyag ürülését, a telt hólyag nyomásfokozódása akadályozza a húgyvezetékből a vizelet lecsorgását, ami visszahatva a vesére rontja annak filter funkcióját. A gátolt vesefunkció vízretencióhoz vezet, ami ödémákat okot a test különböző részein, így pl. a bokáknál, vagy a szemhéjakon is.


És mi okozza a felső és egyben az alsó szemhéjduzzanatot?A pajzsmirigy alulműködése, a hypothyreosis – ennek következtében a szövetek vizet tartanak vissza, és megjelenik a szemkörnyéki duzzanat, amely sok esetben az alsó és a felső szemhéjakat is érinti. Ha ezt tapasztalod, akkor ajánlott szakorvoshoz fordulnod, valamint előtte az alábbi paraméterekkel vérvizsgálatot végeztetni: TSH, FT3, FT4, anti- TPO. Sajnos, a családi orvosod csak a TSH-t tudja megnézetni, azonban az kevés lesz a pontos diagnózis felállításához! De addig is kezd el az organikus szelén szedését napi 100-160 mikrogramm mennyiségben, hisz ez a nyomelem a normális pajzsmirigy működéshez nélkülözhetetlen, ami akár 1 héten belül csökkentheti a szemkörnyéki duzzanatodat.

Nem belgyógyászati betegség, hanem egyéb helyi okra is lehet gondolni:- Szemészeti probléma: pl.a könnycsatorna elzáródása- általában nem szimmetrikusan jelentkező funkciózavar.
- Orvos-esztétikai kezelés szövődménye: nem megfelelő mélységbe v helyre a nem megfelelő hyaluronsav kerül (pl. többszörösen keresztkötött, un. erősen viszkózus HA felszínesen adva) De ne aggódj, ezt a kezelést végző orvosod gyorsan tudja korrigálni a hyaluronidáz enzimmel, keresd fel nyugodtan korrekciós igényeddel!

Szemhéjduzzanat csökkentése kényeztető módszerrel/ Dr Anti-Aging Center: 1. kezelés előtt-után
Szemhéjduzzanat csökkentése kényeztető módszerrel/ Dr Anti-Aging Center: 1. kezelés előtt-után

Szemduzzanat csökkentő szemkörnyéki non- és minimál invazív, kezelések1. Szemkörnyék esztétikai problémáinak KOMPLEX anti-aging kezelése

2. Szemhéjduzzanat megszüntetése kényeztető módszerekkel


FONTOS!


Mielőtt rászánod magadat a szemhéjplasztikára, vagy drága lézeres-, ill HIFU kezelésekkel próbálkoznál, derítsd ki a szemhéjduzzanatod valós okát!


Forrás:
Dr. Eric Berg , webbeteg - A magas káliumszint (hiperkalaemia) okai és kezelése, A magas húgysavszint és a köszvény
Élelmiszerek kálium tartalma
© 2010 szepsegbroker.hu | Szemhéjduzzanat, táskás szemek belső okai
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink