SZAKCIKKEK

Kínszenvedés a csillogás mögött

Oscar-gála idén is

2013. február 24. 08:05
Gulyás Gabriella Anna
Az Oscar-díjátadó vörös szőnyegére lépő hírességekre iszonyatos nyomás nehezedik. Sokuknak az átadót megelőző hetek diétával vagy éhezéssel, szenvedéssel, sőt még az utolsó pillanatok is zsírleszívással, ráncfeltöltő kezelésekkel telnek.


Kínszenvedés a csillogás mögött 1.kép

Önsanyargatás az Oscar díjátadó előttDiéta, éhezés, zsírleszívás, hónalj botox és szorongás elleni gyógyszerek: az Oscar-díj átadó gálára való felkészülés elengedhetetlen kellékei sok sztár számára, akiknek a szépségápolás jóval többet jelent, mint egy manikűr vagy a barnító spray-k.
Az Oscar-díjátadó vörös szőnyegére a világ legjelentősebb kifutójaként hivatkoznak a bulvárlapok. A díjra jelöltek közül sokaknak az átadót megelőző hetek éhezéssel, szenvedéssel, sőt még az utolsó pillanatok is zsírleszívással telnek. Brutális nyomás nehezedik rájuk a róluk készülő rendkívül közeli felvételek miatt.


Oscar-díj
Oscar-díj
Hollywoodi bennfentesek arról beszélnek, hogy vannak színészek, akik úgy tervezik meg a szépészeti beavatkozásokat Los Angeles és környéke különböző pontjain, hogy lehetőleg elkerüljék a fotósokat a pedikűr és a ráncfeltöltő kezelések között. A stresszoldó pirulák, mint például a Xanax, is széles körben használatosak a jelöltek között.
Az egész város kizökken a normális kerékvágásból és az Oscar veszi át az irányítást; a légkör feszült és meglepően komoly. A legtöbb A-listás már túl van a Four Seasons hotel St. Tropez barnító kezelésén, így a gálára már tökéletes bőrszínnel jelennek meg. A színésznők, akiket eddig „ebédelni” láthattak a film főváros különféle éttermeiben, most leveleket tologatnak jobbra-balra a tányérjukon.

A HD kamerák és a közösségi média megjelenésével a színészeknek szembe kell nézniük a ténnyel, hogy arcuk és testük minden szegletéről képek százai fognak megjelenni az interneten. Ennek eredményeként a vörös szőnyeges csillogás tétje eddig soha nem látott méreteket öltött.
Az Oscar-szezon semmi máshoz nem hasonlítható esemény. Hirtelen mindenki fejest ugrik a cayenne vagy citromlé diétába valamint a kozmetikussal, lábszakorvossal, személyi edzővel, stylisttal, dietetikussal, fodrásszal és a nagy divatházakkal egyeztetett időpontjairól beszél.
Cheryl Konteh, stylist szerint, aki számos A-listás sztárral dolgozott már, többek között Kate Winslettel, a díjátadó ceremóniák előtt, a legtöbb színésznő szigorú diétával egybekötött kemény edzésekkel készül a díjátadóra. A bőrnek ragyognia kell, a lábaknak és a testnek formásan kell mutatkozniuk.Julianne Moore a léböjt kúrát választotta
Julianne Moore a léböjt kúrát választotta

Julianne Moore a léböjt kúrát választottaJulianne Moore szerint nagyon rövid az idő a díjátadó és a karácsonyi ünnepek között, mindössze tizenhárom nap. Az ünnepek alatti túlzott mértékű ivással és evéssel csak január első napjaiban állnak le a legtöbben, majd kezdenek kemény edzésbe és szigorú diétába. Moore a léböjt kúrát választotta.
Plasztikai sebészek, arckezelések specialistái, személyi edzők és kozmetikusok, (mint a New York székhelyű Tracie Martyn, akinek a The Red Carpet Facial elnevezésű beavatkozás a védjegye) kisebb serege költözik Los Angelesbe az Oscar idejére.
Egy népszerű sebészeti eljárás, amit a színészek igénybe vesznek az esemény előtti utolsó pillanatokban, a zsírleszívás, főleg a problémás területeken, mint például a lapocka alatti terület, ami „kibuggyanhat” egy pánt nélküli ruha alól. A hónalj botox egy másik szélsőségesnek hangzó, de igen gyakori trükk az izzadás elkerülésére.

Mindezt alátámasztandó, lehet egy olyan érzésünk, hogy van valami, ami még annál is fontosabb, hogy ki nyeri „a legjobban öltözött sztár” díját egy magazin vagy egy blog hasábjain. Az előkészületek mélyén gyakran a pénz lapul. Ha egy színész sikert arat a megjelenésével a gálán, azzal kikövezi magának az utat a jövedelmező reklámkampányok felé a Guardian szépségrovat-szerkesztője, Sali Hughes szerint. Mindezek mellet természetesen, a hírességeknek úgy kell tenniük, mintha számukra az egész csupán könnyed szórakozás lenne.

Forrás: http://www.guardian.co.uk

© 2010 szepsegbroker.hu | Kínszenvedés a csillogás mögött
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink