SZAKCIKKEK

Lindsay Lohan is az elektromos cigarettát választotta

Az elektromos cigaretta segíthet a dohányzásról való leszokásban

2014. február 05. 14:15
Szépség Bróker
Az elektromos cigaretták azóta váltak különösen népszerűvé mióta zárt térben mind több helyen megtiltották a dohányzást.


Lindsay Lohan is az elektromos cigarettát választotta 1.kép

Egyre népszerűbb az elektromos cigarettaaz Országos Egészségfejlesztési Intézet 2014. januári jelentése alapján körülbelül 100 ezer elektromos cigaretta felhasználó van hazánkban. A „gőzölés” természetesen nemcsak nálunk, hanem szerte Európában és az Egyesült Államokban is népszerű, és az átlagemberek mellett a sztárok is szívesen pöfékelnek az utcán, bárokban vagy forgatási szünetekben - írja az ecigaretta.eu.
Számos filmcsillag tért már át a dohányzásról a gőzölésre. Ők pedig ezzel a döntéssel nemcsak önmagukat és környezetüket védik meg a káros anyagoktól, hiszen rajongók hada követi a példájukat: ötletet kaphatnak tőlük mindazok, akik szintén szeretnének leszokni, de a hagyományos leszokást segítő eszközök, mint a nikotintapasz, a rágógumi vagy a különböző gyógyszerek mindeddig nem váltak be nekik.
Lindsay Lohan is az elektromos cigarettát választotta 2.kép

A dohányzás öregíti a bőrtDohányzás következtében a bőrt felépítő sejtek hiányos tápanyagellátása miatt a degenerációs folyamatok, mint például az öregségi foltok megjelenése, ráncok, szürkés, megereszkedett bőr, korábban jelentkeznek, mint általában. A hajszálerek beszűkülése, esetleges elzáródása, akadályozza a salakanyagok elszállítását, ezért a dohányzó nők között nagyobb valószínűséggel fordulnak elő gyulladásos bőrbetegségek és a cellulit. A cigarettázók bőre sokkal lassabban regenerálódik. A dohányzás hatására idő előtt rögzülnek a száj körüli függőleges ráncok, amelyeket krémekkel vagy más konzervatív kozmetikai kezeléssel eltüntetni már nem lehet. A megvastagodott szaruréteg az arcbőrön nehezebbé teszi a kozmetikai szerek felszívódását is. A végeredmény fakó, ráncos, tág pórusú, vastag bőr. A nikotin sárgásra színezi a fogakat, és az elszíneződött fogsor ápolatlan benyomást kelt. A haj korábban őszül, majd hullani kezd, a fogíny problémák megjelenésével fogvesztés is előfordulhat. No de nézzük kik azok a sztárok, akik nem szeretnének fogatlanul, ráncosan és szürke, fakó hajjal mutatkozni rajongóik előtt.
Lindsay Lohan is az elektromos cigarettát választotta 3.kép

Hírességek, akik az elektromos cigarettát választottákLeonardo DiCaprio
A Titanic, az Eredet vagy újabban A Wall Street farkasa sztárja saját bevallása szerint megrögzött e-cigi-felhasználó, aki már több éve áttért a hagyományosról az elektromos cigarettára. A színészt többször látták már lelkesen pöfékelni filmjei forgatási szüneteiben.
Johnny Depp
Jack Sparrow kapitány megformálója szintén lelkes e-cigarettás, aki bárhol és bármikor szívesen gőzöl, még a vásznon is: 2010-es filmjében, Az utazóban az egyik vonaton játszódó jelenetben láthatjuk pöfékelni.
Lindsey Lohan
Az inkább alkohol- és drogproblémáiról, mint filmjeiről ismert fiatal hollywoodi színésznő legalább az egyik káros szokásáról lemondott: számtalanszor látták már nyilvános helyen pöfékelni; sőt, állítólag a hagyományos cigarettát már teljesen lecserélte e-cigire.
Kevin Federline
Britney Spears énekesnő volt férje állítása szerint két gyermeke miatt szokott át az elektromos cigarettára. Sok szülő ugyanezen indokok miatt tér át a gőzölésre, hiszen így nem kell kitennie a gyerekeket a passzív dohányzás ártalmainak.
Katherine Heigl
A Grace Klinika vagy A csúf igazság hősnője is lelkes e-cigi-felhasználó, sőt, a dohányzás egészségesebb alternatívájának nagykövete is: ismerőseit is próbálja rábeszélni az elektromos cigarettára. A színésznő nyolc év dohányzás után szokott át, és legújabb kedvencét még David Letterman talk show-jának felvételére is magával vitte 2012-ben, és pöfékelt néhányat az interjú közben.Lindsay Lohan is az elektromos cigarettát választotta 4.kép

Gyógyszer-e az elektromos cigaretta?Az elektromos cigaretta ugyanúgy segíthet a dohányzásról való leszokásban, mint a nikotintapasz, nemcsak a nikotinhiányt pótolja valamennyire, de a dohányzás érzékszervekre gyakorolt hatását is utánozza.
Az elektromos cigarettát illetően megoszlanak a vélemények, vannak, akik szerint az eszköz a dohányzást elfogadott tevékenységgé teszi, mások úgy gondolják, hogy inkább segít a leszokásban. Magyarországon 2013. július elseje óta tilos az elektromos cigaretták engedély nélküli gyártása és forgalmazása.
Az elektromos cigarettát és más, nikotint is tartalmazó elektromos eszközöket 2016-tól gyógyszernek tekintik az Egyesült Királyságban valamint az új szabályok értelmében az e-cigarettát tilos lesz 16 év alattiaknak reklámozni, illetve csak olyan csomagolást és ízesítést szabad alkalmazni, ami nem vonzó a fiatal dohányosok számára. A szigorítás célja, hogy csak megfelelő minőségű és kellően biztonságos termékek kerülhessenek a fogyasztókhoz.

Forrás: ecigaretta.eu, www.medicalonline.hu
© 2010 szepsegbroker.hu | Lindsay Lohan is az elektromos cigarettát választotta
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink