SZAKCIKKEK

Tuti alakformálás: AquaCycling

AquaCycling , AquaCycle, Aqua Bike, avagy vízibicikli az uszómedencében

2009. június 06. 16:59
www.netriport.hu
Hol vannak már azok a békebeli aerobik órák, ahol fiatalok, és idősek együtt ugrabugráltak egy ütött-kopott teremben Jane Fondára, vagy Cindy Crawfordra, súlyzóval a kezükben? Helyettük jöttek az olyan divat sportok, mint a Spinning, Capoeira, Stepperformance, Hot Iron. És most itt az újabb őrület, mely Olaszország, és Németország után lassan meghódítja a magyar közönséget is: az AquaCycling (Vizi kerékpár)


AquaCycling a medencében
AquaCycling a medencében

Vízben, két kerékenBizonyára sokan már fel sem kapják a fejüket az új fitness-őrület hallatán - hiszen egy XXI. századi embernek nyitottnak kell lennie az újdonságra. Hozzá vagyunk szokva, hogy évről-évre piacra dobnak valami újat, ami sokkal jobb, hatásosabb, mint az eddigiek. Ismerkedjünk meg az AquaCycling-gal!

A víz, az élet elixírje, mely pozitívan hat a bőrre, a szövetekre, és az izmokra. A vízben végzett gyakorlatok, mint például az aqua-fitness jó pár éve meghódította Magyarországot. A mozgás egyébként is boldogsághormont termel, hát még ha azt vízben végezzük. Az AquaCycling kitalálóit is valószínűleg ez ihlette meg, amikor megalkották a teremkerékpár és a a vízi torna egyvelegéből ezt az új edzésformát. Ezeket a bicikliket kifejezetten vízben való alkalmazásra fejlesztették ki. A rozsdamentes acélvázból készült "kétkerekűek" éppen ezért időtállóak. Az óra egy 120-145 cm mélységű vízben zajlik. A medence vizét pedig 26-32 fok közötti hőmérsékletre fűtik fel - így egész évben sportolhatunk vele. Az órát a zene és a változatos kargyakorlatok teszik még érdekesebbé.

Miért jobb ez, mint a hagyományos biciklizés?
Mennyire terheli ez az izületeket?
Hány percig érdemes ezt művelni?
Milyen kedvező hatásai vannak?
Hol lehet vele találkozni?

Válaszok a cikk folytatásában<<© 2010 szepsegbroker.hu | Tuti alakformálás: AquaCycling
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink