SZAKCIKKEK

Széndioxid / Carbomed terápia az orvosi-kozmetológia fókuszában

Carboxi terápia

2010. augusztus 12. 17:09
Szépség Bróker
A Carbomed/ széndioxid terápia hatékony a zsírégetés fokozására, cellulitisz kezelésére, bőrfeszesítésre, ránctalanításra, bőrfiatalításra, kopaszodás kezelésére, elhúzódó sebgyógyulás kezelésére.


Széndioxid / Carbomed terápia az orvosi-kozmetológia fókuszában 1.kép

Carbomed (CO2, széndioxid ) terápia egyre népszerűbbA legújabb kutatásoknak köszönhetően az 1999 óta alkalmazott Carbomed terápia indikációs területe mára kiszélesedett.

1. AlakformálásA legújabb kutatásoknak köszönhetően az 1999 óta alkalmazott Carbomed terápia indikációs területe mára kiszélesedett. A bőr alá befecskendezett széndioxid (CO2) ugyanis mechanikusan lebontja a zsírsejteket, emellett tágítja a vérereket, fokozza a vér és oxigénáramlást, valamint a sejtregenerációt. Ennek következtében látványosan csökkenti a cellulitisz és a lerakódott zsír mennyiségét a problémás testfelületeken, és segít a toka feszesítésében.
Az olaszországi Siena Egyetem kutatói által végzett legutóbbi vizsgálatban 48 nő 3 hét alatt 6 széndioxid (CO2) kezelésen vett részt. A kezelések végére átlagosan 2 cm-rel lett vékonyabb a combjuk, 1 cm-rel a térdeik, és 3 cm-rel a hasuk, miközben a cellulitisz mennyisége csökkent, és a kezelt bőrfelület látványosan feszesebbé vált.

Széndioxid / Carbomed terápia az orvosi-kozmetológia fókuszában 2.kép

2. RánctalanításDr. Sabine Zenker, a széndioxid terápiát alkalmazó orvos szerint mindezek mellett az új eljárás gyors – 4-5 perc alatt elvégezhető, megbízható, természetes, és gyakorlatilag fájdalommentes alternatívája lehet a ráncfeltöltésnek vagy a botox kezelésnek is.

3. Szem alatti sötét karikák eltüntetéseDr. Zdinak, aki az első angliai tanulmányt végezte ebben a témában, a cellulit kezelés és a bőrfeszesítés mellett a szem alatti sötét karikák eltüntetésére is nagy sikerrel alkalmazza az 5 perc alatt elvégezhető, fájdalom- és rizikómentes Carbomed széndioxid terápiát. Kutatásai alapján a sötét karikák kialakulásának 3 oka lehet. Poszt-traumatikus, vagy az alsó szemhéj krónikus irritációja (allergia, sok sírás) miatt kialakuló hiperpigmentáció; esetleg az alsó szemhéj kapilláris hálózatának elégtelen működése miatt kialakuló vértolulás; vagy a belső szemzug-barázda elmélyülése a szemgödör felső peremének kopása és a felette elhelyezkedő zsírréteg korral járó csökkenése következtében. Dr. Zdinak tapasztalatai szerint kis mennyiségű széndioxid gáz befecskendezése az alsó szemhéj területére felpezsdíti a kapilláris hálózat vérkeringését, ezáltal javítja a sejtek oxigén ellátását, és látványosan csökkenti a szem alatti sötét karikákat. Heti egy kezelés, 2-6 héten át elegendő a kívánt eredmény eléréséhez.

Széndioxid / Carbomed terápia az orvosi-kozmetológia fókuszában 3.kép

4. Kopaszodás, hajhullás megállításaA Carbomed széndioxid terápia ugyancsak megoldást kínál a kopaszság kezelésére is, ugyanis az injekciók megnyitják az elzáródott pórusokat, lehetővé téve, hogy a haj újra növekedésnek indulhasson. Franciaországban már a ’30-as évek óta alkalmazzák a széndioxid terápiát csökkent keringéssel, érelzáródásokkal, vagy szívproblémákkal járó kórképek kezelésére. Asztmával és légzési nehézséggel küzdő betegek esetében még vitatott a széndioxid terápia alkalmazásának lehetősége, ugyanis a hosszú távú hatások ismeretéhez még további vizsgálatok szükségesek.

5. Sebgyógyulás elősegítéseKrónikus sebgyógyulásról beszélünk, ha a gyógyulási folyamat elhúzódik, és nem a megszokott módon folyik le. A lassú sebgyógyulás oka legtöbbször a szöveti hypoxia (oxigénhiány). Ilyen esetekben jelenthet Carbomed terápia (CO2) megoldást azáltal, hogy a széndioxid felpezsdíti a kapillárisok vérkeringését ezáltal növeli a szöveti oxigén ellátottságot.

Széndioxid / Carbomed terápia az orvosi-kozmetológia fókuszában 4.kép

6. Bőrfiatalítás, bőrfeszesítés, rejuvenációA világszerte egyre népszerűbb Carbomed bőrfiatalító terápiát az amerikai FDA is jóváhagyta. A vékony tűvel bőr alá fecskendezett kis mennyiségű széndioxid gáz kitágítja az ereket, így növeli a szöveti vér- és oxigénellátást, valamint serkenti a kollagén termelést, és a felesleges zsírok lebontását. Ezáltal finomítja az arcvonásokat, csökkenti a ráncokat, feszesebbé és fiatalabbá teszi a bőrt.
A bőrfeszesítő és bőrfiatalító Carbomed terápia hatása 5-6 hónapon át lehet tartós, ugyanakkor rendszeres testmozgás, megfelelő táplálkozás, és időszakos ismétlő kezelések mellett éveken át is fenntartható a hatás.
A Carbomed terápia csupán minimális mellékhatásokkal (átmeneti bőrpirosság, bőrfeszülés) és kellemetlenséggel járhat. Hosszú távú mellékhatás nem ismert.
A kezelést követő 4 órán át nem ajánlott a forró fürdő, a szauna, a napozás, az úszás és a fizikai megterhelés.

Források:
Carbon Dioxide Therapy: Effects on Skin Irregularity and Its Use as a complement to Liposuction, published in the Aesthetic Plastic Surgery, 2004; Carboxytherapy Services for Dark Under-Eye Circles ; The Role of Carbon Dioxide Therapy in the Treatment of Chronic Wounds; Carbon Dioxide therapy to rejuvenate aging skin
© 2010 szepsegbroker.hu | Széndioxid / Carbomed terápia az orvosi-kozmetológia fókuszában
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink