SZAKCIKKEK

Széndioxid / Carbomed terápia az orvosi-kozmetológia fókuszában

Carboxi terápia

2010. augusztus 12. 17:09
Szépség Bróker
A Carbomed/ széndioxid terápia hatékony a zsírégetés fokozására, cellulitisz kezelésére, bőrfeszesítésre, ránctalanításra, bőrfiatalításra, kopaszodás kezelésére, elhúzódó sebgyógyulás kezelésére.


Széndioxid / Carbomed terápia az orvosi-kozmetológia fókuszában 1.kép

Carbomed (CO2, széndioxid ) terápia egyre népszerűbb



A legújabb kutatásoknak köszönhetően az 1999 óta alkalmazott Carbomed terápia indikációs területe mára kiszélesedett.

1. Alakformálás



A legújabb kutatásoknak köszönhetően az 1999 óta alkalmazott Carbomed terápia indikációs területe mára kiszélesedett. A bőr alá befecskendezett széndioxid (CO2) ugyanis mechanikusan lebontja a zsírsejteket, emellett tágítja a vérereket, fokozza a vér és oxigénáramlást, valamint a sejtregenerációt. Ennek következtében látványosan csökkenti a cellulitisz és a lerakódott zsír mennyiségét a problémás testfelületeken, és segít a toka feszesítésében.
Az olaszországi Siena Egyetem kutatói által végzett legutóbbi vizsgálatban 48 nő 3 hét alatt 6 széndioxid (CO2) kezelésen vett részt. A kezelések végére átlagosan 2 cm-rel lett vékonyabb a combjuk, 1 cm-rel a térdeik, és 3 cm-rel a hasuk, miközben a cellulitisz mennyisége csökkent, és a kezelt bőrfelület látványosan feszesebbé vált.

Széndioxid / Carbomed terápia az orvosi-kozmetológia fókuszában 2.kép

2. Ránctalanítás



Dr. Sabine Zenker, a széndioxid terápiát alkalmazó orvos szerint mindezek mellett az új eljárás gyors – 4-5 perc alatt elvégezhető, megbízható, természetes, és gyakorlatilag fájdalommentes alternatívája lehet a ráncfeltöltésnek vagy a botox kezelésnek is.

3. Szem alatti sötét karikák eltüntetése



Dr. Zdinak, aki az első angliai tanulmányt végezte ebben a témában, a cellulit kezelés és a bőrfeszesítés mellett a szem alatti sötét karikák eltüntetésére is nagy sikerrel alkalmazza az 5 perc alatt elvégezhető, fájdalom- és rizikómentes Carbomed széndioxid terápiát. Kutatásai alapján a sötét karikák kialakulásának 3 oka lehet. Poszt-traumatikus, vagy az alsó szemhéj krónikus irritációja (allergia, sok sírás) miatt kialakuló hiperpigmentáció; esetleg az alsó szemhéj kapilláris hálózatának elégtelen működése miatt kialakuló vértolulás; vagy a belső szemzug-barázda elmélyülése a szemgödör felső peremének kopása és a felette elhelyezkedő zsírréteg korral járó csökkenése következtében. Dr. Zdinak tapasztalatai szerint kis mennyiségű széndioxid gáz befecskendezése az alsó szemhéj területére felpezsdíti a kapilláris hálózat vérkeringését, ezáltal javítja a sejtek oxigén ellátását, és látványosan csökkenti a szem alatti sötét karikákat. Heti egy kezelés, 2-6 héten át elegendő a kívánt eredmény eléréséhez.

Széndioxid / Carbomed terápia az orvosi-kozmetológia fókuszában 3.kép

4. Kopaszodás, hajhullás megállítása



A Carbomed széndioxid terápia ugyancsak megoldást kínál a kopaszság kezelésére is, ugyanis az injekciók megnyitják az elzáródott pórusokat, lehetővé téve, hogy a haj újra növekedésnek indulhasson. Franciaországban már a ’30-as évek óta alkalmazzák a széndioxid terápiát csökkent keringéssel, érelzáródásokkal, vagy szívproblémákkal járó kórképek kezelésére. Asztmával és légzési nehézséggel küzdő betegek esetében még vitatott a széndioxid terápia alkalmazásának lehetősége, ugyanis a hosszú távú hatások ismeretéhez még további vizsgálatok szükségesek.

5. Sebgyógyulás elősegítése



Krónikus sebgyógyulásról beszélünk, ha a gyógyulási folyamat elhúzódik, és nem a megszokott módon folyik le. A lassú sebgyógyulás oka legtöbbször a szöveti hypoxia (oxigénhiány). Ilyen esetekben jelenthet Carbomed terápia (CO2) megoldást azáltal, hogy a széndioxid felpezsdíti a kapillárisok vérkeringését ezáltal növeli a szöveti oxigén ellátottságot.

Széndioxid / Carbomed terápia az orvosi-kozmetológia fókuszában 4.kép

6. Bőrfiatalítás, bőrfeszesítés, rejuvenáció



A világszerte egyre népszerűbb Carbomed bőrfiatalító terápiát az amerikai FDA is jóváhagyta. A vékony tűvel bőr alá fecskendezett kis mennyiségű széndioxid gáz kitágítja az ereket, így növeli a szöveti vér- és oxigénellátást, valamint serkenti a kollagén termelést, és a felesleges zsírok lebontását. Ezáltal finomítja az arcvonásokat, csökkenti a ráncokat, feszesebbé és fiatalabbá teszi a bőrt.
A bőrfeszesítő és bőrfiatalító Carbomed terápia hatása 5-6 hónapon át lehet tartós, ugyanakkor rendszeres testmozgás, megfelelő táplálkozás, és időszakos ismétlő kezelések mellett éveken át is fenntartható a hatás.
A Carbomed terápia csupán minimális mellékhatásokkal (átmeneti bőrpirosság, bőrfeszülés) és kellemetlenséggel járhat. Hosszú távú mellékhatás nem ismert.
A kezelést követő 4 órán át nem ajánlott a forró fürdő, a szauna, a napozás, az úszás és a fizikai megterhelés.

Források:
Carbon Dioxide Therapy: Effects on Skin Irregularity and Its Use as a complement to Liposuction, published in the Aesthetic Plastic Surgery, 2004; Carboxytherapy Services for Dark Under-Eye Circles ; The Role of Carbon Dioxide Therapy in the Treatment of Chronic Wounds; Carbon Dioxide therapy to rejuvenate aging skin




© 2010 szepsegbroker.hu | Széndioxid / Carbomed terápia az orvosi-kozmetológia fókuszában
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.



Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.




Kapcsolódó galériák












Kapcsolódó szakcikkek





Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink