SZAKCIKKEK

Gyorsan, látványosan lefogyni!

Egyálatán, lehetséges ez?

2009. június 28. 16:16
Netriport - Barabás Júlia
Hajlamosak vagyunk csupán a nyaralás előtt néhány héttel kapcsolni, és akkor aztán azonnal jobb formába akarnánk hozni magukat. A kapkodásnak és a gyors fogyásnak azonban egészségünk láthatja kárát.


Gyors, de nem tartós  fogyás érhető el a léböjtkúrákkal is
Gyors, de nem tartós fogyás érhető el a léböjtkúrákkal is
Amikor néhány hét alatt szeretnénk megszabadulni az évek során berögződött rossz szokásoktól vagy a felhalmozódott feleslegtől, szinte lehetetlent követelünk a szervezetünktől. Gyors fogyást csak drasztikus, a testet-lelket megterhelő módszerekkel lehet elérni, ráadásul az eredmény nem hosszú távú.

Akár fogyókúráról, akár tisztítókúráról van szó, a legrosszabb, amit a szervezetével tehet, ha egyik napról a másikra nullkalóriás étrendre áll át. Egy ideig felgyorsul a kívánt folyamat, elkezdel látványoasn fogyni, ám néhány nap után „vész-üzemmódba” kapcsol a szervezet. Ezt a zsintű a koplalást testünk éhezésnek érzékeli, és lecsökkenti az alapanyagcseréjét, vagyis megtorpan a fogyás. Aztán amint újra ételt fogyaszt, szervezeted gyors raktározásba kezd, tehát gyorsan visszahízol, mondván: soha nem lehet tudni, mikor következik egy újabb éhezős időszak. Ez a jojo-effektus.

Bármilyen csodaszerről hallunk, legyen akár egy vadonatúj edzésmódszer, diétás előírás, fogyasztó kezelés vagy pirula, ha heti egy-másfél kilogrammos fogyásnál többet ígér, akkor azt érdemes fenntartásokkal kezelni.

A cikk folytatása <<Forrás: www.netriport.hu
© 2010 szepsegbroker.hu | Gyorsan, látványosan lefogyni!
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink