SZAKCIKKEK

Alakformáló technológiák orvosi kontrollal 2018-ban

Tartós és látványos zsírlebontás, bőrfeszesítés napjainkban - orvosi tanácsra és kontrollal

2018. július 15. 11:31
Cikkünk szerzője Dr. Kriston Renáta
Kiegyensúlyozott életmóddal, mozgással, teljes értékű táplálkozással sokat tehetünk alakunk természetes szépsége és egészségünk megőrzése érdekében, késleltethetjük a diétával és mozgással gyakran nehezen ledolgozható zsírpárnák, illetve az egészségünket veszélyeztető elhízás kialakulását
Egyszer azonban eljön az a pillanat, amikor megjelennek a kritikus területeken a makacs zsírpárnák.


Alakformáló technológiák orvosi kontrollal 2018-ban  1.kép

Zsírbontás, alakformálás igényének megnövekedése


Világszerte megfigyelhető tendencia, hogy az elvégzett alakformáló beavatkozások száma évről-évre drámaian nő. A páciensek részéről fellépő egyre nagyobb igény a gyártók oldalán egy technikai forradalmat robbantott ki, melynek eredményeként évről-évre modernebb, hatékonyabb megoldását lehetővé tevő, hatékony, biztonságos készülékek és módszerek jelennek meg. Így lehetőség nyílik egyénre szabott, komplex alakformáló kezelési program összeállítására, mely a leghatékonyabb, tartós és az egészséget nem veszélyeztető megoldást biztosítja a páciens számára.

Fogyókúra, alakformálás orvosi kontrollalSúlyfelesleg esetében mindenképp szakember által végigkövetett, objektív mérésekkel kísért, biztonságos, tartós eredményt adó, célzottan zsírbontást eredményező fogyókúrát javaslunk, valamint elindítunk egy kivizsgálást, mely segítségével kizárhatjuk, vagy megerősíthetjük, hogy az elhízás valamilyen társbetegség talaján alakult ki, illetve hogy a súlyfelesleg már egészségkárosodáshoz vezetett.

Fontos, hogy a fogyókúránk, alakformálásunk során reális célokat tűzzünk ki és tudatosítsuk magunkban, hogy rövid idő alatt tartós fogyást nem tudunk elérni. Szinte naponta újabb és újabb fogyókúra csodákról szerezhetünk tudomást, melyek az egyetlen és biztos módszert ígérik a legrövidebb időn belül felesleges kilóik leadására. Biológiai okok miatt egészséges fogyás esetén 10 kg testzsír lefogyásához 10 hétre van szükség. A gyors testsúlycsökkenés mindig a szervezet vízháztartásbeli változásaira, és az izomszövet leépülésére vezethető vissza. A táplálkozási szokások lassú és hatásos megváltoztatása, a rendszeres mozgás bevezetése, valamint a hatékony alakformáló eljárások együttesen teszik lehetővé, hogy végre elérjük a régen áhított célt: a megálmodott alakot és az egészséges testsúlyt tartani tudjuk. Az alakformálás és a súlycsökkentés tekintetében a páciensek számára az a fontos, hogy olyan megoldásokat találjunk problémáira, amelyek hatékonyak, egészségüket nem károsítják, biztonságosak, mindennapi tevékenységüket nem befolyásolják, utókezelést nem igényelnek és a gyógyulási periódus nem tart tovább néhány napnál.

Nőknél a testtömeg 25 %-át teszi ki a zsírszövet, amely főleg az alsó testfélre lokalizálódik. A zsírsejtjeik vertikálisan rendeződnek el, a bőralja és a kötőszövet közötti határ pedig kevésbé ellenálló. Ezzel szemben a férfiak testtömegének 15 %-át teszi ki a zsírszövet és ez elsősorban a felső testfélre lokalizálódik. Ezek a tényezők, valamint az, hogy a nők – hormonális statusuk miatt hajlamosabbak zsírraktárak képzésére, valamint vízvisszatartásra és kötőszövetük genetikailag lazább.

Bioelektromos izomstimuláció - UltratoneAz egészséges diétát kiegészíthetjük már a kezdetektől bioelektromos izomstimulációs kezeléssel, amely hatékonyan támogatja a fogyókúrát a kezdeti szakaszától anyagcserét-fokozó, méregtelenítő és keringést élénkítő hatása révén.
A kezelés során az izmok eredésének és tapadásának megfelelően elhelyezett elektródákon keresztül ingerárammal izom-összehúzódásokat hozunk létre, mely hat az izmokon túl a zsírszövetre és a bőrre is: az izmok feszesebbé, tónusosabbá válnak és fel tudjuk őket készíteni a későbbi, természetes mozgás bevezetésére. Az izmok aktiválása révén fokozódik a zsírszövet mobilizálása, mely akár centikben mérhető körfogat-csökkenést is eredményezhet. Az Ultratone kezelés során bőrünk feszesebbé, tónusosabbá válik és a cellulit tünetei is mérséklődnek.
A kezeléseket személyre szabott programokkal végezzük. A beavatkozást – megfelelő képzést követően- kozmetikus is végezheti. Hetente 2-3 alkalommal javasoljuk a 40 perces kezeléseket, melyet akár a fogyókúra egész idején alkalmazhatunk. Nemcsak a test, hanem az arc kezelésében is fantasztikus eredmények érhetők el a módszer alkalmazásával.

AKCIÓS UltraTone + Venus Legacy alakformáló csomag ITT!

Alakformáló technológiák orvosi kontrollal 2018-ban  2.kép


Bőrfeszesítés rádiófrekvencia és pulzáló mágneses mező kombinálásávalA súlycsökkenés kapcsán az egyik legnagyobb gondot a bőr feszesség vesztése szokta jelenteni. A legproblémásabb területeken akár a fogyás kezdetétől is bevezethetünk olyan kezelést, mely vákuum, radiofrekvenciás energia és pulzáló mágneses mező kombinált hatását alkalmazva újítja meg a kötőszövet feszességet, rugalmasságot és tartást adó rostjait- a kollagén és elasztikus rostokat. Hatásukra jelentősen élénkül az adott terület vér-és nyirokkeringése, helyre állnak az anyagcsere-folyamatok, felszabadulnak a lerakódott méreganyagok. A Venus Legacy 4D forradalmi újítás az alakformálás orvos-esztétikai piacán, mellyel akár műtét szintű eredményét is el tudunk érni.

Az infravörös fény biokémiai hatása: bőrfeszesítésKiegészítésként alkalmazhatunk infravörös fényt is, melynek hatására tovább fokozódik a bőr rugalmasságát biztosító kollagén rostok termelődése, valamint a sejtek biokémiai aktivitása, feszesebb bőrt és jobb oxigenizációt biztosítva.
A bőr feszessé, fiatalossá, üdén ragyogóvá válik és képes alkalmazkodni a zsírszövet térfogatcsökkenéséhez.

A rádiófrekvencia termikus hatásra: zsírbontás, bőrfeszesítés és cellulit csökkentésA radiofrekvenciás energia alkalmazásával felgyorsítható a zsírbontás, mely centikben mérhető körfogat csökkenést eredményez és rövidebb időn belül látványossá teszi a diéta eredményét. A kezelés során ugyanis a radiofrekvenciás energia, mely a vákuum révén 5-15 mm-es mélységig tud lehatolni, valamint a kontrollált hőbevitel hatására a zsírsejtek mérete, ezáltal a kezelt terület körfogata jelentősen csökken. Az eljárás a körfogat csökkentésen és a bőrfeszesítésen túl a cellulit mérséklésére is kifejezetten alkalmas.
A kezelés fájdalommal nem jár, a kezelt területtől függően fél- másfél óra időtartamot vesz igénybe és kúraszerű alkalmazása javasolt 6-8 héten keresztül, heti 1 alkalommal. Nemcsak a test problémáinak orvoslására alkalmas eljárás, de az arcot is kezelhetjük vele, mely frissebb, üdébb, fiatalosabb megjelenést eredményez és kifejezetten jó a kontúrozó hatása. A beavatkozást szintén végezheti szakképzett, testkezelésekben jártas kozmetikus.

Alakformáló technológiák orvosi kontrollal 2018-ban  3.kép

Cellulit lebontó technológiákA narancsbőr enyhébb formáinál bevethetőek az otthoni praktikák is: régi trükk a hideg-meleg váltózuhany, amely fokozza a vérkeringést és erősíti a kötőszövetet. Ezt a folyamatot kiegészíthetjük a terület masszírozásával dörzskesztyű, vagy lufa-szivacs segítségével.
Jó hatása van a rendszeres szaunázásnak is, hisz élénkíti a keringést, fokozza az anyagcserét és elősegíti a méregtelenítést.
Alkalmazhatóak helyileg olyan krémek, amelyek hatóanyagaik révén elősegítik a salakanyagok kiürülését keringést fokozó hatásukkal, valamint segítik a zsírsejtek lebomlását.

Cellulit bontó hatóanyagok:Ezek a készítmények leggyakrabban koffeint, l-karnitint, növényi enzimeket, illóolajokat, tengeri algát és zöld teát tartalmaznak. Az illóolajok közül a fahéj, a borókafenyő,a citrom, a grapefruit, az édeskömény, a rózsa és a boróka olaja a leggyakrabban használt, de magas koncentrációjuk miatt mindig bázisolajba ( oliva olajba) cseppentve alkalmazzák leginkább masszázs, vagy testtekercselés során.

Amennyiben a diéta során elértük ideális testsúlyunkat, de a problémás területeken (általában hason, csípőn, belső combon, tokán, háton) maradt még lokalizált zsírtöbblet, mely már diétával vagy természetes mozgással nem ledolgozható, bevezethetjük a lokális zsírbontó eljárásokat. Vannak olyan klinikailag igazolt , non-invazív (műtétmentes) alakformáló megoldások, amelyek biztonsággal és eredményesen hatnak a zsírsejtekre férfiak és nők esetében egyaránt.

Lipolízis - zsírbontás epesav származékokkalElérhetőek már olyan mikro-zselatinos oldatok, melyek fokozatosan felszabaduló, biokompatibilis, felszívódó, zsírbontó hatású dezoxicholsavat tartalmaznak. Ez az epesav fajta természetesen is előfordul a szervezetünkben. Zsírbontó hatásán túl a bőr kötőszöveti rétegében létrehozott steril gyulladás révén bőrfeszesítő hatással is rendelkezik. Így a zsírbontás során a zsírszövetben bekövetkező térfogatváltozást jól tudja követni a bőr is, nem válik esztétikailag zavaróvá meglazulása.
A felszíni és vezetéses érzéstelenítést követően speciális szúrási technikával célzottan a zsírszövetbe injektáljuk és egyenletesen eloszlatjuk az epesavat, amely lebontja a zsírsejtek falát, így a sejtekben lévő zsírsavak kiszabadulnak. Az ily módon megsérült zsírsejtek nem képesek regenerálódni és felszívódnak: így az adott területen a zsírsejtek számának csökkentésével a zsírtároló kapacitást is mérsékeljük. A kiáramló zsír és a szövettörmelék a vér-és nyirokkeringés révén a májba jut, ahol a máj enzimrendszere segítségével alakul át és 2 hét alatt kiürül a szervezetből a természetes anyagcsere utakon keresztül. Tapasztalatok szerint kis zsírfelesleg eltűntetésre, például a toka területén akár 1-2 kezelés is elégendő lehet. Nagyobb zsírfeleslegnél általában 3 kezelés után látható jelentős javulás, de egyes esetekben 4-6 kezelésre is szükség lehet. A kezelések között 21 napnak el kell telnie, de a legoptimálisabb eredményt úgy tudjuk elérni, ha a kezelést az azt megelőzőtől számított 23-25. napon végezzük el. A kezelést csak orvos végezheti.

Zsírbontás ultrahanggal1. Kavitációs ultrahanggal

A kavitációs zsírbontás alacsony frekvenciájú- általában 40 KHz-es ultrahangot alkalmaz, melynek hatására mikro méretű vákuumbuborékok jönnek létra a sejt közötti térben, így a zsírsejtek túlnyomás alá kerülnek és roncsolódnak. Hatása szelektív: roncsoló hatása a környező szöveteket nem érinti. A kezelést heti gyakorisággal több alkalommal kell megismételni. Kozmetikusok, megfelelő oktatást követően alkalmazhatják a módszert.

2. Fókuszált ultrahanggal

A fókuszált ultrahangos zsírbontás segítségével a diétával és mozgással nem ledolgozható, lokalizált, hason, combon, derékon és csípőn felhalmozódó zsírpárnák hatékony kezelésére nyílik lehetőség. A módszerrel egyszerre egy testtájék kezelése valósítható meg és csak a zsírszövetre fejtünk ki hatást. A beavatkozás során az 1-1,5cm mélyen elnyelődő, nagy energiájú, fókuszált ultrahanghullám felnyitja a zsírsejtek falát. A legideálisabb eredmény elérése érdekében egy adott testtájékon a kezelés 3 alkalommal történő ismétlését javasoljuk 2 hetes időközökkel. A kezelés orvosi felügyelet alatt végezhető képzett szakasszisztens által.

Zsírbontás célzott lézerfénnyelVégezhetünk zsírbontást lézer segítségével, mely abszolút orvosi kompetencia: a lézerfény egy nagyon vékony sebészi kanülön át célzottan a zsírszövetbe juttatjuk. A lézer vezetőfénye a bőrön át szemmel látható a beavatkozás során, ami egyszerűbbé teszi az egyenletes kezelést. A hőenergia hatására nemcsak a zsírsejtek zsugorodnak, hanem a kollagénrostok megújulása, termelésük fokozódása is bekövetkezik, melynek révén a kezelt felület egyenletes lesz a beavatkozást követően. Az eljárás ambulánsan, helyi érzéstelenítésben végezhető, a szervezetet nem terheli meg lényegesen.

Alakformáló technológiák orvosi kontrollal 2018-ban  4.kép

Zsírbontás zsírfagyasztással – CooltechA zsírfagyasztás, vagy cryolipolysis módszer alapja- CoolTech-, hogy a zsírsejtek jóval érzékenyebben reagálnak a hűtési folyamatra más szövetekkel szemben. A vákuum szívó hatására a kezelendő terület zsírtöbblete a kezelőfej üreges részébe kerül: az így szeparált és izolált szövetben a kezelés idejére lecsökken a vérátáramlás. Ez azt eredményezi, hogy a hűtőhatás a zsírszövetben érvényesül. Egy védő membrán segítségével a bőr és egyéb szövetek nem károsodnak a kezelés során. A precíz hűtési folyamat a zsírsejtekben egy természetes elhalási folyamatot indít be, a zsírsejtek falában kristályosodási folyamat kezdődik. Az eljárást követően a kezelt terület vérellátása fokozódik, amely lokalizált zsíroldást eredményez és a zsír természetes anyagcsere utak révén kiürül a szervezetből. A zsírfagyasztás egy nagyon pontosan kontrollált folyamat, amit a kezelőfejben található hőmérséklet-érzékelők biztosítanak a kezelés ideje alatt. Valamennyi kezelés során 0 fok alatt egy speciális membránt alkalmazunk, amely a fagyási sérülések elkerülését szolgálja. A CoolTech esetében -8 fokon zajlik a kezelés, a vákuum mértékét az előzetesen megállapított zsírszövet-tömöttség alapján határozzuk meg 200-240 mBar között, amely a páciens számára nem jár kellemetlen érzéssel.
A kezelés kezdetén megmérjük a kezelendő területen a zsírszövet vastagságát, megállapítjuk a zsírszövet tömöttségét és amennyiben szükségesnek ítéljük meg az eredményesség és a páciens biztonsága érdekében szűkítőt használunk a kezelés során. A szűkítő különösen akkor javasolt, ha a kezelendő terület kemény, tömött tapintatú, elvesztette rugalmasságát, illetve a kezelendő terület kicsi. A szűkítő a hűtés, így a kezelés hatékonyságát nem befolyásolja. A kezelés előtt fényképet készítünk a kezelendő területről, majd közvetlenül a kezelés után és a kontroll során is. Körfogatot is mértünk minden alkalommal.
A kezelést követően a területet elmasszírozzuk. A hidegterápiás zsírbontást követően, illetve a kezelések között szükség esetén a nyirok-és vérkeringés fokozására, a bőr feszesítése, valamint a cellulit mérséklése érdekében Venus Legacy eljárást alkalmazunk.

A zsírfagyasztás eredményességét befolyásolja a zsírszövet minősége és vastagsága. A 20 mm-nél vaskosabb, laza zsírszövet a legideálisabb a kezelés szempontjából. Az eszköz tartalmaz egy szűkítőt is, amellyel vékonyabb, vagy tömöttebb zsírréteg, illetve a kisebb területek is kezelhetők. 6 különböző kezelőfej áll rendelkezésünkre, mellyel szinte bármelyik testtájék kezelése lehetséges. 1 alkalommal maximum 3 terület kezelését tudjuk elvégezni. Egy terület kezelése 70 percen keresztül zajlik, amely a páciens számára fájdalmatlan és a kezelést követően azonnal visszatérhet a mindennapi tevékenységéhez. Területenként általában 1-3 kezelésre van szükség. Amennyiben a kezelések ismétlésére kerül sor, 6-8 hetet hagyunk ki közöttük. A gép két kezelőfejjel tud egy időben működni, ami lerövidíti a kezelés időtartamát. A kezelést követően 15 nap múlva már látható az eredmény, de a teljes hatás 6-8 héten belül várható. A kezelést orvosi felügyelet mellett végezheti alakformálásban jártas szakasszisztens.

Az eredményes alakformáláshoz kezelési terve van szükségZsírbontó, bőrfeszesítő alakformáló AKCIÓS csomag: CoolTech + hullámmasszázs ITT!


Szeretettel várom az egyénre szabott alakformáló programjának konzultációjára! Dr. Kriston Renáta/ Hattyú Klinika
Szeretettel várom az egyénre szabott alakformáló programjának konzultációjára! Dr. Kriston Renáta/ Hattyú Klinika
A testkezelő eljárásokat a diéta kiegészítéseként alkalmazhatjuk önállóan, vagy akár kombinációban is egy személyre szabott kezelési terv keretében. Gyakorlatunknak megfelelően kezeléseinket mindig orvosi konzultáció előzi meg, melynek keretében a páciens megismeri a választott kezeléseket, annak hatásmechanizmusát, várható eredményét, lehetséges mellékhatását, a hatékonyságát befolyásoló tényezőket és választ kap minden felmerülő kérdésére. A konzultáció során derül fény arra is, hogy a páciens esetében nincs-e egészségügyi ellenjavallata a kezelésnek, illetve, hogy teljesíti-e azokat a kritériumokat, mellyel ideális alanya lesz a kezelésnek. A konzultáció során további életmódbeli és táplálkozási tanácsadás is történik. Amennyiben a konzultáció során felmerül, hogy a súlyfelesleg valamilyen betegség következményeként alakult ki, vagy gyanú támad, hogy az elhízás talaján alakult ki valamilyen egészséget veszélyeztető szövődmény elindítjuk a páciens kivizsgálását is.
Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy pácienseink számára olyan megoldásokat kínáljunk, amelyek egyénre szabottak, hatékonyak, egészségüket nem károsítják, biztonságosak, mindennapi tevékenységüket nem befolyásolják és utókezelést nem igényelnek.

Látványos fogyás során az arcbőr feszesítésére is fordítsunk figyelmet!Sokak számára jelent problémát a súlycsökkenés során az arcot érintő feszesség-és térfogat-vesztés. Megelőzésként már a diéta kezdetétől alkalmazhatjuk az arcon is az Ultratone kezelés és a Venus Legacy kombinációját. Jelentős kötőszöveti lazaság és kontúrvesztés esetén a vékonyszálas kontúrterápiát alkalmazhatjuk, mely egyedülálló módon adja vissza a fiatalos arcra jellemző kontúrozottságot a saját vonások megőrzése mellett és egyidőben a bőr minőségét is jelentősen javítja tömörebbé, tónusosabbá, fiatalosan ragyogóvá téve az arcot. Szükség szerint a fogyás során az arcon az elvesztett térfogatot hyaluronsavas töltéssel pótolhatjuk a vékonyszálas kontúrkezelést követően.

Orvosi konzultáció:
Dr. Kriston Renáta, Bőrgyógyász-kozmetológus, esztétikai bőrgyógyász specialista
Hattyú Orvos-Esztétikai Klinika
© 2010 szepsegbroker.hu | Alakformáló technológiák orvosi kontrollal 2018-ban
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink