SZAKCIKKEK

Melyik alakformáló eljárást válasszuk?

Minden, amit az alakformáló eljárásokról tudni kell

2010. augusztus 31. 08:00
Szépség Bróker
Már évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a különféle alakformáló eljárások. Ennek megfelelően hatalmas technikai fejlődés is tapasztalható ezen a téren. Újabb és újabb kezelések látnak napvilágot, melyek egyre hatékonyabban oldják meg nők és férfiak millióinak problémáját.Melyik alakformáló eljárást válasszuk?  1.kép

Alakformálás vagy fogyás?Egy dolgot azonban rögtön az elején tisztázni kell. Ahogy az elnevezés is mutatja, az alakformáló eljárások nem fogyókúrás módszerek! Ezek a kezelések közel ideális testsúly esetén a testkontúr javításában segítenek. Így, ha valakinek 5 kg-nál több súlyfeleslege van, akkor pusztán alakformáló eljárásoktól hiába remél látványos fogyást! Még a legjobb alakformáló eljárással is maximum 2 kg adható le. Aki tehát nagyobb súlyfelesleggel küzd, az csak életmódváltással – megfelelő diétás étrend és rendszeres testmozgás segítségével- tud megszabadulni a felesleges kilóktól.
Akkor mit is várhatunk az alakformáló eljárásoktól?


Mikor vegyünk igénybe alakformáló kezelést?Az alakformáló eljárások 3 fő esztétikai probléma esetén nyújtanak megoldást:
 - csökkentik a cellulit mennyiségét
 - feszesebbé teszik a megnyúlt bőrt
 - cm-ekben mérhető körfogatcsökkenést eredményeznek
Melyik alakformáló eljárást válasszuk?  2.kép

Cellulit (cellulitisz?) csökkentéseÉletkortól és testtömegtől függetlenül bárkinél előfordulhat cellulit (cellulitisz?). Hormonháztartás, valamint a kötőszövet szerkezeti különbségei miatt férfiaknál ritkán jelentkezik a probléma.
De mi is a különbség a cellulit és a cellulitisz közt?
A cellulit a bőr irha rétegében lerakódó és megnagyobbodott zsírsejtek, amelyek a kitüremkednek a meglazult kötőszöveti rostok közül, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felületét narancshéj-szerűen egyenetlenné teszik. Ezeken a területeken romlik a bőr szöveteinek vér- és nyirokkeringése, ezáltal lassabb lesz az anyagcseréje is. A felgyülemlett nedvesség pedig ödémát, duzzanatot okoz. Ezt a kötőszöveti elváltozást nevezik CELLULITnak.

Míg CELLULITISZnek a fájdalmas kötőszövet-gyulladást nevezi az orvosi szakzsargon, amelyet baktériumok okozzák. Tehát egyáltalán nincs köze a zsírsejtekhez, vagyis a cellulithoz.

Időben elkezdett, folyamatos alakformáló kezeléssel a cellulit jól karbantartható probléma. A cellulit kezelésének fő célja a folyadékpangás megszüntetése, valamint az anyagcsere, a vér- és nyirok keringés fokozása a salakanyag elszállítása érdekében.
Mivel a cellulit helyi zsírfelhalmozódással jár együtt, ezért az alakformáló kezelés során fontos a zsír bontása, és a bomlástermékek elszállítása. Ezt el lehet érni helyi mechanikai behatásokkal: hő, fény, rádiófrekvencia, vákuum, ultrahang, kézi vagy gépi masszázs, stb. és természetes vagy szintetikus tartalmú krémek, oldatok, olajok bemasszírozásával, esetleg beinjekciózásával is (mezoterápia). Mindegyik eljárást kúraszerűen érdemes végezni a kellő hatás eléréséhez, általában 6-10 kezelésre van szükség, attól függően, hogy milyen módszerrel, mekkora nagyságú és mértékű cellulitot kell megszüntetni. A különböző antioxidáns hatású teakeverékek, vitaminok és ásványi anyagok rendszeres vagy kúraszerű fogyasztása az anyagcsere fokozásával javítja a lokális kezelési eljárások hatékonyságát.

Lehetséges kezelések: VelaSmooth, VelaShape, LPG vákuum masszázs, hullámmasszázs, Ultratone, konturfáslizás, aromaterápiás tekercselés, mezoterápia, stb.

Melyik alakformáló eljárást válasszuk?  3.kép

BőrfeszesítésSzülést vagy nagyobb mértékű fogyást követően gyakori probléma, hogy a kötőszövet veszít rugalmasságából, az elasztin és kollagén sejtek feszessége csökken, termelődésük lelassul, így leggyakrabban a köldök körül, a felkar alsó területén (ún. szárny keletkezik), vagy a térd feletti régióban jelentősen megnyúlik a bőr. Ezekre az esztétikai problémákra hatékony megoldást nyújthatnak a rádiófrekvenciát felhasználó bőrfeszesítő kezelések, melyek során a magas frekvenciájú RF hullám akadálytalanul jut be a bőrbe, ahol fokozza a kollagén rostok denaturációját és kontrakcióját, és apró sérüléseket létrehozva a kötőszövetben serkentik a fibroblasztok kollagén termelő folyamatát, így a bőr látványosan feszesebb lesz. Ilyen rádiófrekvenciás kezelések pl. a Pelleve, a Thermage és a Regen is. Hatékony bőrfeszesítő alakformáló eljárás még a négy-féle hatást egyesítő (fény, rádiófrekvencia, vákuum, görgő-masszázs) , VelaShape, VelaSmooth is. A természetes alakformáló eljárások közül a speciális zsírbontó, az anyagcserét és a nyirokkeringést javító hatóanyagkoktélt alkalmazómezoterápia, és az energetizált természetes eredetű hatóanyagokat alkalmazó Bioshaping kezelés rendelkezik eredményes zsírbontó és bőrfeszesítő hatással.

Nagyfokú súlyvesztés után kialakuló jelentős mennyiségű bőrfelesleg esetén már csak a plasztikai műtét nyújthat megfelelő megoldást. Azonban a tökéletes végeredmény érdekében maguk a plasztikai sebészek is javasolják utókezelésként a különböző alakformáló és bőrfeszesítő eljárásokat elvégeztetését.


Melyik alakformáló eljárást válasszuk?  4.kép

KörfogatcsökkentésKözel ideális testsúly mellett gyakori probléma, hogy valaki csak egyetlen testrészének körfogatával nem elégedett, és abban a régióban szeretne néhány cm körfogatcsökkenést elérni. Ilyenkor helyi zsírbontó kezelések hozhatják meg a kívánt eredményt, melyek hatékonyságához a zsírsejtek melegítése, és ezzel egyidejűleg a nyirokkeringés fokozása szükséges. A körfogatcsökkentő alakformáló kezelések során a lokálisan közölt hőmennyiség megbontja a zsírsejtek egységét, megrepeszti azok sejtfalát, és az így megsemmisített zsírsejtek a nyirokrendszeren keresztül távoznak a kiválasztó szervrendszerek irányába. Erre a célra hatékonyak lehetnek a kavitációs ultrahangot, rádiófrekvenciát, hő- vagy fényterápiát, kézi vagy gépi vákuum masszázst egyesítő kezelések, valamint krémek, oldatok, olajok bemasszírozása, továbbá vitaminkoktélok, és homeopátiás hatóanyagok beinjekciózása is, ahol egyaránt létrejön a zsírsejteket és a köztük lévő kötéseket szétbontó hatás, valamint a salakanyagok nyirokkeringésbe juttatása, és annak fokozása is.
Ezeket az alakformáló eljárásokat is kúraszerűen érdemes végeztetni. Módszertől függően általában 6-8 kezelésre van szükség a kívánt körfogatcsökkenés eléréséhez.

A lehetséges kezelések: VelaShape, Ultrashape, UltaShape V3 , mezoterápia, Bioshaping, LPG, RF, különböző tekercselés, hypoxitrainer, stb.

Mivel ezekkel a körfogatcsökkentő alakformáló eljárásokkal csupán maximum 2 kg zsírfelesleg bontható le, így nagyobb mennyiségű zsírdepo esetén diétás étrenden és rendszeres testmozgáson alapuló fogyókúra ajánlott. Ha a kitartó fogyókúra mellett mégis úgy gondolja valaki, hogy drasztikusabb megoldást választana, úgy a plasztikai sebészek által végzett zsírleszívás lehet még választható opció, ahol egy műtét során 2-3 liter zsírt tudnak eltávolítani.

Az eredményes kezelések érdekében minden alakformáló eljárás időszaka alatt szükséges a napi normál 2 liter folyadékbevitelt minimum 3, de akár 4 literig is megemelni. A legoptimálisabb az, ha a bevitt folyadék szénsavmentes ásványvíz, de szóba jöhet emellett - lehetőleg házilag készített - natúr, cukormentes gyümölcslé is.

Még így is előfordulhat, hogy azonos alakformáló készülékkel rendelkező orvosi centrumok, ill. szépségszalonok eredményei nagyban eltérnek egymástól, hisz a gépek hatásfoka függ a kezelőszemély gyakorlati tudásától, és a pácienshez igazított beállítás helyességétől is.

A cikk tartalmából készült előadás anyag:

© 2010 szepsegbroker.hu | Melyik alakformáló eljárást válasszuk?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink