SZAKCIKKEK

Szeretnél lapos és feszes hasat a bikiniszezonra?

Lukács Edina személyi edző segítségével megvalósíthatod ezt az álmodat

2009. május 23. 21:11
Szépség Bróker
Szeretnéd elnyerni párod dicsérő tekintetét? Jó lenne, ha a céges nyaraláson nem kellene szégyenkezned? Milyen érzés lenne, ha gyermeked büszkén vonulhatna végig Veled a Balaton partján? Örülnél, ha a tavalyi kedvenc nyáriruháidtól nem kellene elbúcsúznod?


Szeretnél lapos és feszes hasat a bikiniszezonra?  1.kép
Nincs mese, kortól és nemtől függetlenül szembetalálhatjuk magunkat azzal, hogy hasfalunk kezdi elveszíteni feszességét és megereszkedik.
Sokszor bosszankodom a televízió értékesítő csatornáin, ahol tökéletes alakú hölgyek beszélnek rá különféle erősítő gépekre, amelyek napi néhány perces használatával feszes, lapos hasat lehet varázsolni.

Szerinted feltétlenül kell hozzá gépi segítség?

Szerintem nem! Viszont tény, hogy minden eredmény „csak” idő és energiaráfordítás kérdése. Tehát kifogásoknak nincsen helye, a szép feszes, lapos hasért meg kell dolgozni!
Persze attól is függ a dolog, mennyire későn kapsz észbe a diétával, edzésekkel, illetve hányszor szültél.
Ha vállalod, hogy valóban rászánsz napi 15-20 percet a következő gyakorlatok elvégzésére, jelentősen javíthatod a hasfalad állapotát. De tévedsz, ha azt hiszed, hogy a „kampány-poci programmal” életed végéig lazíthatsz…sajna, folyamatosan karban kell tartani a hasizmokat is…

Miért is?

Egy kis anatómiaAz izomrostok lefutása alapján megkülönböztetünk: egyenes hasizmot, ferde hasizmot, haránt hasizmot.
A hasfal folyamatosan biztosítja az egyenletes hasűri nyomást, amely nélkülözhetetlen a gyomor- és bélrendszer működéséhez, illetve a hasüreg szerveinek rögzítéséhez. Az elgyengült hasfal már nem tudja optimális mértékben tartani bélrendszerünket és így fordulhat elő, hogy problémákat észlelsz vizelés, székelés, köhögés közben.
Én legszívesebben kihagynám a hasizom gyakorlatokat, mert „urambocsá” unalmas edzeni őket. Viszont szép, lapos hasra és nem fájós derékra szükségem van. Nem véletlenül javasolják más, sporttal foglakozó szakemberek is, hogy a hasizom gyakorlatokat legjobb az edzés elején végezni, hogy túl legyünk rajta, mert edzés végén hajlamosak vagyunk elsumákolni.

Szeretnél lapos és feszes hasat a bikiniszezonra?  2.kép

Íme, az ajánlott gyakorlatsor:1. Hasprés: az izom felső részét erősítik, szerintem ez a könnyebb fajta hasizomgyakorlat, ezért kezd ezzel a saját "feszes-lapos has tuti programodat".
Feküdj hanyatt, lábaidat 1 padra tedd fel, karok a test mellett. Lassan emeld a törzsed a térdek irányába, de csak 3-5 centire távolodjon el a lapockád a talajtól. Tartsd ki 1 picit és ereszkedj vissza és újra 1 percig, vagy ha van kedved számolni 50x. Légzésre figyelj, minden felemelkedéskor kilégzés.


Szeretnél lapos és feszes hasat a bikiniszezonra?  3.kép
2. Ugyanaz a kiinduló helyzet, mint az előző gyakorlatnál, de a felemelkedéskor elfordulunk jobbra, majd a következő felemelkedésnél balra. Ez a gyakorlat a hasizom felső és oldalsó részét dolgozza meg.
Ezt a gyakorlatot is 1 percig csináld vagy 50-60x.


Szeretnél lapos és feszes hasat a bikiniszezonra?  4.kép
3. + 1 gyakorlat a hasizom alsó részére: feküdj hanyatt, emeld a lábaidat függőlegesen. Told alsó hassal a nyújtott lábakat az ég felé, azaz végezz csípőemelést és vissza. Ha derékfájós vagy, rakd a kezeidet a csípő csontok alá.
Végezd 30-45 másodpercig!


Szeretnél lapos és feszes hasat a bikiniszezonra?  5.kép
4. És jönnek a lábemelések! A nagyon derékfájós emberkék, kiválthatják a gyakorlatot 1 perces haspréssel.
Hanyattfekvésben a törzset megemelve tartjuk, a kezeket a csípő alá helyezzük. A nyújtott lábak a talaj fölött 15 cm-ről emeljük a talaj fölé 40 centivel 20 x vagy 30 másodpercig .

Ha nagyon könnyen mennek a gyakorlatok, ismételd meg a gyakorlatsort még 3x! És garantált a sikere a feszes-lapos has programodnak! Ha szeretnéd ezt magadon megtapasztalni, akkor ne habozz, hanem kezd el most!

Kiegészítő testkezelések a Szépség Bróker ajánlásával:Hasi zsírfelesleg eltávolítása műtét nélkül

Alakformálás UltraShappel© 2010 szepsegbroker.hu | Szeretnél lapos és feszes hasat a bikiniszezonra?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink